Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442731 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2100 dnia: Sierpnia 18, 2009, 19:30:51 »
Tak tak wiem trio post ale nie da się ich edytować >.< ale mam problem z innej beczki a mianowicie mody, dużo słyszałem i widziałem ale linków jest tak dużo że nie wiadomo co pobierać ale wiem jedno, trzeba mieć Ultra@Packa i AAA jeśli można proszę dać linki do najnowszych i podać ich wagę, jak by było więcej niż 500 MB a np 1 GB proszę podzielić ten plik bo nie pobiorę go za żadne skarby świata =D a to tyle i żegnam

PS prawie udało mi się zastrzelić bf 109 tylko skubany zwiał mi z celownika a ja wbiłem się w ziemie >.<.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2101 dnia: Sierpnia 18, 2009, 20:49:34 »
A nie uważasz, że na wszystkie swoje pytania znajdziesz odpowiedź w dziale IL2 modyfikacje?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2102 dnia: Sierpnia 18, 2009, 20:59:42 »
Mazaki nie przeczytałeś uważnie, linków jest tak dużo że nie wiadomo co pobierać =D a jak wpisałem AAA w wyszukiwarce to brak tematów a ultra pack mam stronke z nim i jutro zaczne pobierać 5 partów.

A więc ponawiam swoją prośbe o danie wszystkich linków potrzebnych do większości serwerów.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2103 dnia: Sierpnia 18, 2009, 21:06:24 »
Dobrze przeczytałem i powiem Ci, że nie dostaniesz jedynej słusznej odpowiedzi na  nie. Masz dwie drogi:

1. Zainstalować jednego z ogólnych, dużych modów czyli AA lub Ultra Pack i mieć swięty spokój.
2. Wrzucać każdy mod jaki Ci wpadnie do gustu i mieć rzeźnie w katalogu Sturmowika.

Modów wychodzi tyle, że nikt tego do końca nie ogarnia. Trzeba w temacie siedzieć i dłubać. Na logikę, najlepiej jest zacząć od jakiś sprawdzonym kompleksowych modów pokroju np. Soundmoda, AAA czy Ultra Packa. Do takich wniosków spokojnie byś doszedł po przeczytaniu kilku tematów na temat modowania.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2104 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:43:12 »
Mazaki i może masz rację ale przyjaciel z hl (hyper lobby) mówił mi że większość servów siedzi na AAA i z tąd(stąd) to zaciekawienie :P, podobno AAA waży 1 albo 2 GB i dlatego proszę o podziałke plików. A szukając moda AAA tutaj wyszukiwarka nic nie znalazła a w googlach jest tam co prawda forum, ale trzeba się zarejestrować.

A więc?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2009, 09:56:33 wysłana przez Kos »

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #2105 dnia: Sierpnia 19, 2009, 09:59:42 »
http://allaircraftarcade.com/forum/index.php   mod jest tu.Po rejestracji możesz sobie ściągać :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2009, 10:06:08 wysłana przez oldeagle »

« Odpowiedź #2106 dnia: Sierpnia 19, 2009, 10:06:30 »
A więc, jeśli chcesz używać moda opracowanego przez AAA, to zarejestruj się na ich forum. Nie jest to chyba szczególnie uciążliwe wymaganie, jeśli w zamian dostajesz za darmo masę czyjejś ciężkiej pracy?
Co więcej, mod już jest podzielony na paczki po 250 MB.
A więc powodzenia!

« Odpowiedź #2107 dnia: Sierpnia 19, 2009, 10:16:50 »
Dzięki wielkie jak pobiorę 1 part Ultra@Packa pogram sobie chwile i się zarejestruje i pobiorę AAA =D

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #2108 dnia: Sierpnia 19, 2009, 11:15:14 »
Chcący bawić się modami czy to UP czy AAA musisz je zainstalować w całości czyli komplet  partów.Musi to być instalowane na ilka 4.08m niczym nie skalanego,musisz wybrać albo mod  UP albo AAA one nie mogą być instalowane razem. 

« Odpowiedź #2109 dnia: Sierpnia 19, 2009, 11:35:21 »
Hmmm Houston mamy problem... jaki mod lepiej pobrać?

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #2110 dnia: Sierpnia 19, 2009, 12:18:20 »
Który leszy oba dobre :) AAA jest otwarty na wszelkie modyfikacje nie ma problemu z dogrywaniem do niego wszelakich nowości jakie się ukazują.W UP mogą wystąpić problemy.Więc musisz sam wybrać.Ja używam UP1,7.

« Odpowiedź #2111 dnia: Sierpnia 19, 2009, 13:23:05 »
Ultrapack jest lepszy, ale bardziej problematyczny, AAA działa prawie zawsze bez problemów.

Prawie wszystkie serwery działają na AAA, w Ultrapacku jest tryb kompatybilności, ale nie zawsze można wejść.

Proponowałbym zacząć od AAA i później ew. przerzucać się na Ultrapacka - będzie prościej
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2112 dnia: Sierpnia 19, 2009, 15:08:53 »
UP to dużo większy mod , gra z nim zajmuje około 15 Gb
UP potrzebuje także duużo lepszego kompa niż AAA (osobiście wróciłem do AAA choć w/g mnie UP jest lepszy)

« Odpowiedź #2113 dnia: Sierpnia 19, 2009, 16:00:45 »
Wychodzi na to że nic nie będe pobierał...

topik

• Gość
« Odpowiedź #2114 dnia: Sierpnia 19, 2009, 21:14:31 »
Jak senownie uniknąć H2H grają z ai(ai zawsze to robi), wiem że najlepiej nie unikać tylko szkopa zestrzelić :002: ale problem w tym że gram na myszce i klawiaturze i wycelowanie w krótkim czasie w cel który jet mniejszy od skokowości orczyka(reszta jest na myszce i działa płynnie) nie należy do najłatwiejszych rzeczy i, z reguły chwile po pudle gaśnie mi światło:005:.Jedyne co udało mi sie wykombinować i jako tako działato podchodzenie do celu góry lub z dołu tak aby przy prubie wycelowania we mnie dostał serię, i w miare szybki lot bo wtedy oboje mamy mniej czasu i muszę jeszcze wypróbować beczkę.