Cześć Panie_B
Jeżeli chodzi o te opisy, to coś niedawno ktoś tu o tym wspominał. Poszperaj ... U mnie jest ok, ale czy Ustawiałeś sobie w conf.ini parametr locale=pl ? Może to nie pozwala tego wyświetlić? Spróbuj pozostawić locale= .
Co do drugiej sprawy... Może Rozglądasz się zbyt " jak szalony" . Ale nie o "szaloność" rozglądania tu chodzi, a o ruchliwość i sprawdzanie swojej " martwej strefy". Większość Twoich rywali na w/w serwerach dobrze wie, gzie mają podlecieć do Twojego samolotu, Żebyś ich nie zoczył. Jeżeli przez dłuższą chwilę Będziesz leciał po linii prostej to Cię dopadną znienacka i już

. Jak się lata samemu i nie ma komu pomóc sprawdzić 666, to trzeba przywyknąć do wiercenia się jak owsik w d... wiecie gdzie. Niestety Tracisz często przez to cenną "energy"...
Sprawa identyfikacji tych "kropek" wyjaśni Ci się z czasem.
Tymczasem gość, który widzi Cię jako kropkę zapewne:
- zna mapę, wie skąd Może nadlecieć wróg,
- śledzi Cię już od jakiegoś czasu,
- widzi, że przelatujesz tu i tu, a AAA nie reagują (tudzież reagują) ,
- Strzelałeś parę minut wcześniej i poznał Cię po kolorze i rodzaju "smugaczy",
-potrafi poznać ,że Lecisz w sposób charakterystyczny dla danego typu maszyny ( po pewnym czasie będziesz potrafił rozpoznać kropkę, po tym jak zrobiła skręt, czy wyaltowała),
- też nie wie, że Ty- to wróg, ale profilaktycznie zajmuje pozycję dogodną do ataku i gdy okazuje się, że postąpił dobrze to:
Podlatuje wali i po zawodach.
.
Tak,tak. Brak doświadczenia na początku boli, ale się nie Przejmuj ino Ćwicz. Ja tak mam i jeszcze dużo nauki przede mną ( chociaż już chyba trochę mniej niż przed Tobą) , a "czitami" się brzydzę.
pozdr