Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443278 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2625 dnia: Października 16, 2010, 19:43:15 »
"bluesbrat" Twój sposób nie działa. Wygląda mi to raczej na brak plików z tymi samolotami. A u ciebie one są?
Tak są. Sprawdź w katalogu gry czy Masz pliki z tymi latadłami.Poczytaj wątek o UPacku: http://il2forum.prv.pl/ . Obawiam się, że Shoki ma rację.

pozdr

« Odpowiedź #2626 dnia: Października 18, 2010, 18:13:12 »
"Shoki" miał rację. Gra po reinstalacji działa ok. Możliwe że sam coś skopałem, lub jeden program do defragmentacji, który przenosi pliki na najdalszą część talerza w celu polepszenia odczytu. Nie pamiętam czy od zawsze tak było czy nie. Mimo to dzięki.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #2627 dnia: Października 18, 2010, 19:46:13 »
Witam wszystkich pilotów.

Czy są możliwe do pobrania jakieś inne mapy do starego ił'a jeśli tak to skąd można pobrać

PS: Mam problem z słownikiem w kompie (a raczej wogóle go nie posiadam) i wszystko co pisze mi podkreśla na czerwono, znacie jakis słownik czy coś.

« Odpowiedź #2628 dnia: Października 19, 2010, 19:25:01 »
Które z fajnych samolotów samolotów mają lusterka?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2629 dnia: Października 19, 2010, 19:51:51 »
A które wg. Ciebie samoloty są fajne? Jedni wolą takie, drudzy siakie. Lusterka mają, przynajmniej niektóre wersje, Spitfireów, Mustangów, Corsairów, Hurricanów, i chyba Wildcaty.

« Odpowiedź #2630 dnia: Października 19, 2010, 20:54:08 »
Chodziło mi o takie którymi można by było na mp polatać.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2631 dnia: Października 19, 2010, 21:22:07 »
To, jakimi samolotami polatasz w multi, zależy już od serwera i mapy która aktualnie jest "grana". Są też chyba serwery gdzie generalnie można latać prawie wszystkim, ale na takich już od dawna nie gram.

« Odpowiedź #2632 dnia: Października 31, 2010, 22:04:19 »
Witajcie,
Mój pierwszy post i pierwsza kompromitacja zarazem:-/
Otóż mam problem z zrzucaniem bomb w Pacific Fighters v4... Prosiłbym o pomoc jakiegoś bombardiera:-)
Standardowo bomby zrzuca się za pomocą "alt+space", ale nie wszystkie mi sie zwalniają(ta centralna w myśliwcach nie chce, w bombowcach jedna zostaje w luku). "alt+space" jest przypisane do "weapon 4", w "weapon 3" jest "space", jednak, to też nie działa, pozostałe bronie, to działka i karabiny. Znalazłem też opcje "toggle gun pods on/off", ale to też nie pomaga...

Bardzo proszę o pomoc i dziękuję zarazem,
T.

« Odpowiedź #2633 dnia: Listopada 06, 2010, 13:50:15 »
Na HL spita, bf i hurka masz na prawie każdej mapie rosyjskich serwerów PERWAH i SVG, niestety na SVG gra czesto sie przycina a perwah jest czesto zapchany (niedostępny).

« Odpowiedź #2634 dnia: Listopada 06, 2010, 13:52:42 »
Ja mam pytanko z innej beczki. HL ostatnio coraz częściej jest zblokowany (za dużo użytkowników na raz). Potrzebuję wieć adresy IP bezpośrednio na serwery z opisem jakie mody trzeba włączyć. Na razie zdobyłem tylko Skies of Valor i Skies of Fire. Jakby ktoś znał inne będę wdzięczny

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #2635 dnia: Listopada 09, 2010, 23:03:58 »
Wpisuj w google nazwę serwera + "IP", w ten sposób zazwyczaj sobie radzę, proste, ale skuteczne.
Ewentualnie zainstaluj X fire lub all seying eye, o ile ten program jeszcze działa...

« Odpowiedź #2636 dnia: Listopada 09, 2010, 23:27:59 »
Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu bo chyba nie ma sensu.
Czasem lubię pograć w kampanie offline i poszukuje kampanii z mapką Wielkiej Brytanii. Posiadam taką mapkę (świetnie zrobiona) ale nie mam pojęcia jak stworzyć nową kampanię.
Na serwerze BOB też jest wykorzystywana. Dlatego mam gorącą prośbę o podanie linka do takiej kampanii.

ps Battle of Britain: Hurricane Season mam jednak tam jest wykorzystana inna mapa i gra się w to jakoś tak niesmacznie   

z góry dzieki za odpowiedź pozdrawiam

« Odpowiedź #2637 dnia: Listopada 16, 2010, 20:55:24 »
Mam prośbę, chciałbym czasami postawić open mission na HL jednak nikt nie może się zalogować, wyczytałem na forach, że może to wina routera. Mam Netgara WGR614 jednak nie wiem co zrobić (jak skonfigurować router) bym mógł postawić ten serwerek. Proszę o pomoc (raczej polskojęzyczna i łopatologiczną)

« Odpowiedź #2638 dnia: Listopada 24, 2010, 23:48:07 »
witam klania sie lukasz, mam zapytanie wiem wiem macie dosc takich pytan :007:mianowicie chcialbym zaczac przygode z symulatorami ale nie chce sie zrazic na poczatku co do trudnosci w obsludze, co polecacie na dobry poczatek?jakies dwie gry z serii must have;), komp pociagnie mi najnowsze wersje, drugie pytanie joystick - jedni polecaja to drudzy to - mam 400 zeta na wydanie, chce miec cos co posluzy z rok;)dzieki z gory pozdrawiam

[gmod]Proszę stosować poprawną pisownię. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2010, 06:54:06 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #2639 dnia: Listopada 29, 2010, 23:22:18 »
Panowie mam dvd PF+FB+AEP i jak konfiguruje HyperLobby to nie znajduje mi instalacji gry mimo że szuka tak gdzie powinno między innymi ... Co jest grane?