Czesc wszystkim!!!
Mam problem z wgraniem nowych map (glownie chodzi mi o to by mozna bylo je miec w QMB) i z nowym 4.10 
Powalczylem troche z mapami ale rezultat taki ze kilka razy przeinstalowalem mojego IŁ-a bo cos sie schrzanilo

Jak narazie ciesz sie tylko z nowych textur od Redko - do map Desert Online i Sands of Time - czyli do map ktore juz w Il-2 sa...
*Bawiac sie odkrylem jak dodawac mapy do QMB.
1.Musimy miec UP2.01
2. Wchodzimy w lokalizacje gdzie zainstalowalismy ila
(moja to C:\Program files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\)
3.Wchodzimy w folder Quicks
4.Otwieram QMBMaps
5. Jak dodac mapy? kasujemy // przed nazwa.
Ale nie dziala ze wszystkimi - niektore mapy wcale sie nie pokazuja np. Aleutians, Benghalli, Cartagena, fly_Z_Britain_Autumn, Hokkaido_S, Kyushu (retextured by Redko), Okinawa (retextured by Redko)... - w FMB te mapy sa ale w QMB tylko sie pojawiaja w liscie ale nie laduja sie
1. Wiec co zrobic zeby dodac nowe mapy tak by sie wyswietlaly w QMB???2. Probowalem zamienic tez istniejace w QMB np. Okinawe (orginalna jest paskudna - ta zielen!) na Okinawe by Redko, czy Kyushu na Kyushu by Redko ale nie wiem jak???

3. Generalnie dodawanie map nie wychodzi - kilka razy probowalem zainstalowac mapy np. Singapore repainted by Whitecat v.2.0, Kyushu repainted by Whitecat v.3.0, Palau repainted by Whitecat v.1.0, Okinawa retextured by Whitecat v.1.0, New Guinea repainted by Whitecat v.3.0 - ale zadna nie dziala (a grzebanie w plikach zepsulo mi instalecje Il-a)

Problem tez mam bo w instrukcji mapek pisze zeby dodac nowe linijki w pliki textowe - a mam je w 3 miejscach -
1. w katalogu: IL-2 Sturmovik 1946/MODS/Mapmods/Maps/all.ini (jak rozumiem najwazniejszy)
2. w katalogu: IL-2 Sturmovik 1946/Missions/Quick/QMBMaps.ini (QMBPro V4.09mby P.A.L. (benitomuso)
3. w katalogu: IL-2 Sturmovik 1946/Quick/QMBMaps.ini (QMBPro V4.09mby P.A.L. (benitomuso)
Jak grzebalem w tych plikach, probujac roznych opcji dodajac nowe mapy (np. by Whitecat) to schrzanil mi sie Il-2

Co zrobic zeby dzialalo? mam odinstalowac QMBPro V4.09mby P.A.L. (benitomuso) ?? - szkoda by bylo...
II moje pytanie to do 4.10 - na czystej instalce IL-2 Sturmovik 1946 z DVD i zpaczowaniu do 4.09 - mam 2 opcje:
- albo wgrac 4.10 (czysta instalacja) - (nie pokazuja mi sie niektore samoloty np. CW-21, Re.2000 i stare np. SM.79)
- albo po zainstalowaniu UP.2.01 uruchomic go przez jsgme (instalka od StG77_HaDeS by SAS) - tez brak samolotow
- w 1 przypadku mozna zainstalowac SAS ModAct 2.5 Beta for 4.10 - ale mi nie dzialal
- a w wersji z UP.2.01 nie dzialaja zadne inne mody poza "4.10 stock" - np. Uranium effects (co boli - bo oryginalna grafika w
I?-ku jest paskudna np. ogien i dym

)
Z tego co czytalem na forum to ma sie pojawic UltraPack do 4.10 ale za jakis czas - a niektorzychopacy z SAS juz dzis moduja swojego Il-a - u mnie konczy sie na "czystym 4.10 (slaba opcja) albo koniecznosci reinstalacji bo cos nie wyszlo....
Za wszelka pomoc - do mapek i 4.10 - wdzieczny!!!
POZDRAWIAM!!!