Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443075 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2805 dnia: Lipca 26, 2011, 23:17:11 »
- Czy jest jeszcze szansa na walki on-line i czy samo zaopatrzenie w HL wystarczy?

Jest szansa na walki on-line za pośrednictwem HL. W tej chwili wiele serwerów korzysta z moda o nazwie UP 3.0 RC3, zobacz tutaj:

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,14133.0.html

« Odpowiedź #2806 dnia: Sierpnia 01, 2011, 15:40:31 »
Czy wie ktoś jak i czym można ew zmodyfikować kampanię do IŁ2 , zwłaszcza te z M4T ???
Próbowałem interesującą mnie kampanię otworzyć FMB ale ten podprogram nic nie zobaczył  :015:
Dla odmiany nie miałem problemów z tym aby otworzyć inne "iłkowe" kampanie.

Chciałbym podmienić mapę ale nie wiem jak to zrobić i czy jest to możliwe.

bober

• Gość
« Odpowiedź #2807 dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:25:43 »
Czy wie ktoś jak i czym można ew zmodyfikować kampanię do IŁ2 , zwłaszcza te z M4T ???
Próbowałem interesującą mnie kampanię otworzyć FMB ale ten podprogram nic nie zobaczył  :015:
Dla odmiany nie miałem problemów z tym aby otworzyć inne "iłkowe" kampanie.

Chciałbym podmienić mapę ale nie wiem jak to zrobić i czy jest to możliwe.

Powiem szczerze , zabiłeś mi ćwieka :005: . Wszystkie kampanie -jak pamiętam- modyfikowałem poprzez FMB - również te z M4T - bez problemu.
Jaka to kampania?
 A propos zmiany mapy - spróbuj poprzez  . mis zmienić mapę. Pierwszy wpis pod [MAIN]

« Odpowiedź #2808 dnia: Października 28, 2011, 23:09:26 »
Mam  naiwne pytanie:
Chciałbym polatać sobie nad swoją chałupą. Mapa pt. Dania nawet mi to umożliwia, tylko że w miejscu gdzie spędziłem smarkate lata lasy jeno i pola .Cywilizacja kończy się w dawnym RFN bo na wschód od Łaby nie ma ani jednego miasta... Brak mi dróg , torów a i rzeki płyną jakoś dziwnie. Czy istnieje możliwość dorysowania na istniejącej mapie np. torów czy rzeki? ( a może nawet jak w piosence "obrócić ich bieg"?) Czy można jakoś - nie sadząc 10000 drzew zalesić np. Hel , który na dostępnej mapie jest łysy jak czółko Kojaka?

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #2809 dnia: Lutego 08, 2012, 08:24:03 »
Witam.
Jak zapakować sobie drugiego iłka? Mam Il21946-4.10.1+up3RC4+DBW1.7 a chciałbym jeszcze Il21946-4.11 mieć jako drugi. Co zrobić żeby nie wyskakiwało mi uninstall tylko wgrało drugi raz iłka?
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2810 dnia: Lutego 08, 2012, 08:29:16 »
W obecnej grze wybrać w JSGME zero modów. Odpalić grę, czy na pewno 4.10.1. Jeśli tak, to skopiować cały katalog gry gdzieś indziej. Usunąć niepotrzebne pliki *.sfs up i sas, bo modów nie trzeba. Takoż katalogi jsmge, mods, files, co tam miałeś. W nowym katalogu gra powinna się nadal uruchamiać jako 4.10.1. Następnie instalacja patcha 4.11m, potem wrzucenie hotfix'a do 4.11 i już - gra powinna być możliwa do uruchomienia z nowego miejsca jako 4.11... Aha - w starym miejscu znów wybrać te mody, których używałeś...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2811 dnia: Lutego 08, 2012, 09:04:56 »
Witam.
Jak zapakować sobie drugiego iłka? Mam Il21946-4.10.1+up3RC4+DBW1.7 a chciałbym jeszcze Il21946-4.11 mieć jako drugi. Co zrobić żeby nie wyskakiwało mi uninstall tylko wgrało drugi raz iłka?

Wystarczy jeszcze przed instalacją patchy czy modów zrobić kopię zapasową całego folderu IŁka. W ten sposób, jeśli chcesz mieć inną wersję, kopiujesz sobie cały folder, zmieniasz mu nazwę i tam instalujesz patche/mody. W ten sposób mam spreparowane aż 4 instancje gry na dysku.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #2812 dnia: Lutego 16, 2012, 11:26:12 »
Witam.
Czy da się, a jeżeli tak to w jaki sposób, zapakować kampanie z UP2.01 do UP3.0RC DBW?
Chodzi mi o te, które były rozwinięciem stokowych lub nowe dynamiczne ( Kariera pilota RAF, USAAF, Luftwaffe na froncie zachodnim, RAAF i RAF na dalekim wschodzie-np. Birma i na Nowej Gwinei-ta zaczynająca się przed ladowaniem Japończyków itp. ).
Pozdrawiam
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

« Odpowiedź #2813 dnia: Lutego 18, 2012, 12:06:55 »
Witam,

Czy ktoś mógłby mi wskazać miejsce w którym to mógłbym znaleźć jakieś scenariusze do gołego Iła (4.11)?
(Latam tylko w trybie offline, chciałem zaopatrzyć się w UP + DBW ale po kilku nieudanych próbach instalacji po prostu się poddałem).

W szczególności interesował by mnie scenariusz z alianckich lotów bombowych nad tereny Niemiec w roli eskorty bombowców (nie wiem czy aby za bardzo się nie rozmarzyłem), jeżeli coś takiego istnieje (mapa, kampania itp) i ktoś wie gdzie tego szukać bardzo prosiłbym o link albo ew. wskazówki.

Pozdrawiam,

West
i5 6600K @ 4.4GHz, AsRock Z170 Gaming K4, CM Fortis 3, 2x8GB DDR 4 Corsair Vengeance LPX 3200MHz, Gainward Phoenix 1080 GS 8GB, XFX TS Core 550W, Crucial BX200 SSD 240GB, Crucial MX300 SSD 275GB, Seagate Barracuda 1TB, Win 10 x64 Pro

« Odpowiedź #2814 dnia: Lutego 18, 2012, 13:18:11 »
Czy ktoś mógłby mi wskazać miejsce w którym to mógłbym znaleźć jakieś scenariusze do gołego Iła (4.11)?

Na przykład tu są: http://www.mission4today.com/index.php Musisz się zarejestrować i zanurzyć się w zakładkę downloads. Nie pamiętam, czy są tam kampanie, o które ci chodzi.

Radzę jednak zacisnąć zęby i podjąć próbę zainstalowania UP i DBW. Nie pożałujesz. Znajdziesz tam m.in. kampanie, w których dech zapiera. http://gyazo.com/f121b03fcea6bc580caf29b5fd8d4052

Latasz z lotnisk angielskich nad Zagłębie Ruhry i z powrotem na zmodowanych mapach.

« Odpowiedź #2815 dnia: Lutego 18, 2012, 13:25:46 »
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Faktycznie muszę zainstalować UP i DBW, ten link który podesłałeś to dokładnie to co mi się marzy :)
W opisie kampanii Little Friend by Jack Stones jest napisane, że jest kompatybilne z iłkiem 4.101 + UP3 RC4 - rozumiem w takim bądź razie, że DBW nie muszę albo wręcz nie mogę posiadać zainstalowanego żeby "latać" w tej kampanii?

Dziękuję raz jeszcze!
i5 6600K @ 4.4GHz, AsRock Z170 Gaming K4, CM Fortis 3, 2x8GB DDR 4 Corsair Vengeance LPX 3200MHz, Gainward Phoenix 1080 GS 8GB, XFX TS Core 550W, Crucial BX200 SSD 240GB, Crucial MX300 SSD 275GB, Seagate Barracuda 1TB, Win 10 x64 Pro

« Odpowiedź #2816 dnia: Lutego 18, 2012, 13:33:04 »
DBW nie muszę albo wręcz nie mogę posiadać zainstalowanego żeby "latać" w tej kampanii?

Nie, nie musisz. To kampanie faktycznie zrobione pod "gołe" UP 3.0 RC 4. Ale DBW dodaje dużo ciekawych rzeczy dla osób latających offline.

Kampanie Jacka Stones są tak zrobione, że można je zmodyfikować pod własne potrzeby. Ja np. zrobiłem sobie na bazie tej, której screena dałem, misje eskortowe dywizjonu 302 na spitfire.
Dobrej zabawy życzę!

« Odpowiedź #2817 dnia: Lutego 19, 2012, 21:47:45 »
Witam! Czy odpowie ktoś na tak banalne pytanie, jak sprawić, aby Ił2 (posiadam v4.7m) "poszedł" online?
Wiem, że potrzebuję wersję 4.10. Czytałem na ten temat, ale ilość informacji na forum jest dość przytłaczająca, co powoduje brak przejrzystości dla kompletnego laika i osoby ograniczonej czasowo w przeglądaniu forum.
Mam nadzieję, że znajdzie ktoś chwilę wolnego czasu i wytłumaczy mi po łebkach, o co chodzi z tymi modami, patchami i upami :)
Liczę też na wyrozumiałość ze strony Administratorów odsyłających mnie do głębszego przeszukiwania forum.

Na pewno nie możesz liczyć na wyrozumiałość w kwestiach poprawnego formułowania wypowiedzi.
Poprawki interpunkcyjne i drobne stylistyczne. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2012, 23:28:09 wysłana przez Zefirro »

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2818 dnia: Lutego 19, 2012, 23:29:23 »
Na początek - masz wersję 4.07m, więc musisz po kolei zainstalować:
-4.08m
-4.09m
-4.10m
-4.10.1m

Linki możesz, jak to się mówi, "wyguglać". Ta wersja pozwoli na rozgrywkę na części serwerów. Znaczna część wymaga moda Ultra Pack 3.0 RC4, w skrócie UP3.0RC4. O nim jest cały wątek, łącznie z linkami prowadzącymi do downloadu oraz instrukcji instalacji.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #2819 dnia: Lutego 19, 2012, 23:35:03 »
Nie liczyłbym na zbytnią wyrozumiałość. Jeśli ktoś nie posiada czasu, w ogóle nie powinien się zabierać za cokolwiek.
Przede wszystkim zaś za instalowanie modów do symulatora, gdyż jest to proces długi i bolesny, wymagający czytania, sprawdzania i mnóstwa cierpliwości.

Wersja gry, której potrzebujesz, zależy od tego, której wersji używa serwer. Podobnie z instalacją ewentualnych modów. Dlatego nie ma prostego rozwiązania. Jeśli przyjdziesz z konkretami, wtedy ktoś pewnie będzie w stanie lepiej rozwiązać Twoje problemy.

Tu będziesz miał zbiór poprawek (patchy):
http://www.alan-grey-page.cz/download/
A tu wersję 4.11:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=29039