Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442975 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2985 dnia: Listopada 30, 2014, 15:43:40 »
Witam.
Chciałem sobie ostatnio zagrać na modzie Dark Blue World. Pobrałem z oficjalnej strony UP3 SuperPack + DBW SuperInstall i zainstalowałem.
Wchodzę w IŁ-2 selector, ładuje mi się kilkadziesiąt procent i wywala do pulpitu. Żadnego crash log'a ani niczego. Jak to naprawić? IŁ-2 mam na steamie.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2986 dnia: Listopada 30, 2014, 16:02:42 »
Na ilu konkretnie procentach zatrzymuje się ładowanie? Konkretne wartości oznaczają wczytywanie konkretnych zasobów, crashe przy różnej wartości procentów są spowodowane różnymi czynnikami.

« Odpowiedź #2987 dnia: Listopada 30, 2014, 16:27:27 »
Zatrzymuje się na 40%. Dodatkowo w IŁ-2 selector jest napisane w prawym dolnym rogu "No HL found".

« Odpowiedź #2988 dnia: Grudnia 18, 2014, 22:36:50 »
Czy może ktoś mi pomóc?
Witam.
Chciałem sobie ostatnio zagrać na modzie Dark Blue World. Pobrałem z oficjalnej strony UP3 SuperPack + DBW SuperInstall i zainstalowałem.
Wchodzę w IŁ-2 selector, ładuje mi się kilkadziesiąt procent i wywala do pulpitu. Żadnego crash log'a ani niczego. Jak to naprawić? IŁ-2 mam na steamie.
Zatrzymuje się na 40%. Dodatkowo w IŁ-2 selector jest napisane w prawym dolnym rogu "No HL found".

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #2989 dnia: Grudnia 23, 2014, 00:38:25 »
Niestety, pewnie mało kto... Mody, zwłaszcza kobyły w stylu DBW mnie osobiście odrzucają na etapie instalacji. Nie mam cierpliwości.
Pytałeś na odpowiednim forum DBW?
http://www.sas1946.com/main/index.php/board,189.0.html
Albo, np. http://www.mission4today.com/index.php?name=ForumsPro&file=viewtopic&t=13066
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2990 dnia: Grudnia 27, 2014, 11:49:46 »
HL umarło czy ja coś źle robię? Nie widzę serwerów na il2 1946

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2991 dnia: Grudnia 27, 2014, 16:55:31 »
U mnie HL działa. Coś z ustawieniami? W razie co wchodź na serwery bezpośrednio z IP, szukaj na stronach, Warbirds of Prey albo Aces Over Europe/Pacific.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2992 dnia: Grudnia 27, 2014, 18:40:19 »
Tak też robię :)

« Odpowiedź #2993 dnia: Stycznia 08, 2015, 08:41:47 »
Witam wszystkich.
Po długiej, bardzo długiej przerwie postanowiłem wrócić do serii IL-2 Sturmovik.Trochę poszperałem po forum, trochę po internecie i jakoś udało się doprowadzić mój symulator do najświeższej wersji:
IL-2 Sturmovik 1946 patch 4.12.2m + HSFX 7.01
Zacząłem szukać misji i kampanii i natknąłem się na "Desperate Days 1939". Niestety podczas uruchamiania wyskakuje mi taki komunikat:

Znalazłem w internecie tą mapę. Tylko nie mam zielonego pojęcia jak ją dodać do IL-2 żeby była wczytywana przez kampanie.
Jeśli ktoś mógł by mi to wyjaśnić tak łopatologicznie gdzie co i jak trzeba dodać będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #2994 dnia: Stycznia 10, 2015, 20:57:18 »
Mam pewien problem w ił 2 i rof .
Może jest to głupie ale nie mogę zmusić samolotu żeby leciał prosto tzn że kiedy na przykład celuje do przeciwnika samolot mi "skaczę" w górę i dół więc mam problem z przycelowaniem. Nie wiem czy to kwestja wprawy czy konfiguracji joystick. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym polega problem?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Ps. Mój joystick to Thrustmaster Joystick T Flight Hotas X

« Odpowiedź #2995 dnia: Stycznia 10, 2015, 23:35:00 »
Znalazłem w internecie tą mapę. Tylko nie mam zielonego pojęcia jak ją dodać do IL-2 żeby była wczytywana przez kampanie.
Jeśli ktoś mógł by mi to wyjaśnić tak łopatologicznie gdzie co i jak trzeba dodać będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.

Witam

Na SAS masz pełne info o  tej mapie  wraz z instrukcją instalacji >>vide link poniżej:
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,8020.0.html

Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2996 dnia: Stycznia 10, 2015, 23:40:51 »
samolot mi "skaczę" w górę i dół więc mam problem z przycelowaniem.
Raczej wprawy, nie wiem jaki masz "nalot" na symulatorach ale to znana przypadłość w celowaniu. Samolot po prostu myszkuje i trafienie jest nie łatwą sztuką. Było to omawiane na forum wiele razy i dyskutowano czy jest wina gry czy joya, czy po prostu tak było w realu. Jeżeli masz joya skalibrowanego poprawnie to po prostu tak musi być.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #2997 dnia: Stycznia 11, 2015, 00:56:11 »
Jeśli chciałbyś się więcej dowiedzieć jak sterować samolotem, to polecam dwie pozycje:
Szkoła pilotażu podstawowego: http://www.maverick.webd.pl/pliki/gsschool_pl.pdf
Akrobacja lotnicza: http://www.muzeumlotnictwa.pl/index.php/digitalizacja/katalog/325

« Odpowiedź #2998 dnia: Stycznia 13, 2015, 18:46:00 »
Dzięki napewno skorzystam :)

« Odpowiedź #2999 dnia: Stycznia 18, 2015, 22:16:18 »
@boberm
Dzięki za link.
Musiałem sam stworzyć folder "Mods". Nie miałem go wcześniej.