Autor Wątek: Medieval Total War II - jak Wam idzie?  (Przeczytany 17054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Medieval Total War II - jak Wam idzie?
« dnia: Lutego 06, 2007, 11:51:41 »
Nie pytam czy gracie, bo tak wybitna seria ma na pewno swoich zwolenników. Ja ostatnio nie latam, nie biegam z karem, tylko zdobywam zamki, palę osady, wyrzynam w pień jeńców, gwałcę kobiety, podlizuję się Papieżowi. I tak od kilku dni, wczoraj od 20 do 2 w nocy. W końcu znalazłem czas by trochę "rycerzyć" i jest dobrze. Oczywiście gram Polską i jestem bliski spalenia Moskwy, moja jazda jest niepokonana, bracia Węgrzy ani myślą zrywać sojuszu ze mną a Bizancjum zastanawia się czy pozwolę im być Wasalami  :020:. Tylko Turek coś mi brącha pod Wiedniem (odbiłem Rzeszy :) ), ale gromadzę już siły. Jak wrażenia u Was? Wiem że Leon gra, inni chyba też.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Medieval Total War II - jak Wam idzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2007, 12:10:50 »
Gram i lubię ;).
Właśnie podbiłem Hiszpanami Nowy Świat w roku +/- 1480. Zadziwiają mnie właściwości jednostek azteckich - walczą z ciężką jazdą i ciężka piechotą jak równy z równym - SZOK. Miasta Azteków - lipa, architektura ...arabska ;).  Gram najczęściej małe kampanie, Hiszpanami np musiałem wykończyć Portugalię (zero problemów) i Maurów - tu pomógł papa rzymski i krucjaty na Grenadę i Kordobę.
Bardzo lubię tez grać Rusinami i starać się odpierać najazdy Mongolskie. Bo chyba tylko ruska armia jest na tyle mobilna i na tyle nasycona łucznikami i kusznikami konnymi, że mogę opierać się Mongołom. Ciekawie tez gra się Egiptem, Turkami i Bizancjum - wrogowie z każdej strony.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2007, 12:26:18 »
zdobywam zamki, palę osady, wyrzynam w pień jeńców, gwałcę kobiety, podlizuję się Papieżowi.

Sehr Gutt!!! Zrobimy Was moderatorem ! :D :D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2007, 12:46:37 »
Nie Szmajs mimo tych zdarzeń jestem za miękki by się do Was równać. Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, ........jak inni biją  :021: :021: :021: .

Strasznie brakuje mi w grze Polakami Krzyżaków, co to za Grunwald przeciwko Cesarstwu Niemieckiemu :/. Jest mod Teutonic Knights ale tam zakon jest niepokonany prawie. Czekam na mody z Polakami. Będzie jazda jeszcze lepsza w przenośni i dosłownie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2007, 13:10:15 »
Oj a ja właśnie sobie pogram Krzyżakami :). Dzięki za info Rutkov, już ściągnąłem moda.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 06, 2007, 14:07:54 »
No właśnie kusząca rozgrywka.
Nie ma to jednak jak Polska jazda, jest skuteczniejsza niż angielscy łucznicy.
Tak w ogóle to fajnie byłoby pooperować polską husarią, tą skrzydlatą oczywiście, której to, ze względów historycznych nie ma w MTWII.

To było wojsko, coś jak zagon pancerny Guderiana 300 lat później.
http://www.youtube.com/watch?v=gqEfYejmisU

3mw

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 06, 2007, 15:25:58 »
Parę lat temu grałem w jedynkę, mam ją gdzieś jeszcze, może ktoś grał w obie wersję i powie czym się różni 2? Na pewno grafa, a reszta chyba niezbyt znacząco.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 06, 2007, 15:30:27 »

Tak w ogóle to fajnie byłoby pooperować polską husarią, tą skrzydlatą oczywiście, której to, ze względów historycznych nie ma w MTWII.
Jak maja być te klimaty to tylko oczywiście ...Kozacy.
Stara gierka, ale przyjemnie popatrzeć jak nasza husaria leje wszystkich, a szarża ... MMMMIODZIO.
Spokój cechuje Mistrza.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 06, 2007, 16:18:56 »
Parę lat temu grałem w jedynkę, mam ją gdzieś jeszcze, może ktoś grał w obie wersję i powie czym się różni 2? Na pewno grafa, a reszta chyba niezbyt znacząco.
Znacząco - a jakże. Za dużo by pisać, trzeba zagrać. Jedynka to "Risk" w średniowieczu. "Dwójka" to ...RTW w średniowieczu.
Marcin Widomski

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 06, 2007, 16:42:36 »
Jak maja być te klimaty to tylko oczywiście ...Kozacy.
Stara gierka, ale przyjemnie popatrzeć jak nasza husaria leje wszystkich, a szarża ... MMMMIODZIO.

Grałem, a jakże, ale jakoś mi nie podeszli. Może nowa gra z tej serii mnie pociągnie.

Grafa akurat najmniej zmieniona w stosunku do I, ale reszta mocno na plus. MOżna równać jedynie do Rome TW

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 06, 2007, 19:28:49 »
Czytałem na stronie Tygodnika Komputerowego, że spolszczenie CD Projekt skopał i podawano naprawdę drastyczne przykłady. Czyżby rzeczywiście można było powiedzieć, że CD Projekt jak zwykle sprawę spartaczył?

Pozdrawiam :)

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 06, 2007, 22:09:54 »
To było wojsko, coś jak zagon pancerny Guderiana 300 lat później.
http://www.youtube.com/watch?v=gqEfYejmisU

eee, brakuje mi tu fragmentu filmu o Sobieskim z szarżą pod Wiedniem, jakoś
w Trylogii te ataki to mi zawsze na totalny chaos wyglądały
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

damos

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 06, 2007, 23:50:24 »
eee, brakuje mi tu fragmentu filmu o Sobieskim z szarżą pod Wiedniem, jakoś
w Trylogii te ataki to mi zawsze na totalny chaos wyglądały
Tja... laudańskich pokazują a podpisane: husaria :P Lance zamiast kopii, brak zbroi płytowej lub przynajmniej karacenowej, uderzenie we wroga w rozluźnionym szyku... buueeee....

« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 07, 2007, 07:20:31 »
Dyplomacja w trej grze lezy i kwiczy niestety, dlatego odlozylem ja na polke i czekam na pucza.
Kostek
JG300

« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 07, 2007, 07:28:45 »
A popatrzcie na komentarze pod filmem, stary znajomy znowu dał czadu :)