Autor Wątek: Medieval Total War II - jak Wam idzie?  (Przeczytany 17071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chincz

• Gość
Odp: Medieval Total War II - jak Wam idzie?
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 07, 2007, 10:05:36 »
I stał się uber  :karpik

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 07, 2007, 11:49:10 »
Filip - jakoś nie zwracam uwagi na to co jest napisane na ekranie. Patrzę tylko na statystyki jednostek, parametry handlu itp. itd. Po prostu znam już chyba serię Total War na pamięć. Tak więc jakość tłumaczenia wisi mi przysłowiowym kalafiorem ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 07, 2007, 13:12:44 »
Primo jeśli chodzi o dyplomację kostek to masz rację, ja gram tylko z modem poprawiającym ją. Jest takich kilka. Ja wybrałem ten który pozwala na dłuższy rozwój bez ciągłych wojen (mam wszystko ustawione na VH).

Tłumaczenie jakoś można przeżyć. Gorzej, że brak na mapie naszej Odry  :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: , która powinna przecież stanowić naturalną przeszkodę dla ekspansji Cesarstwa, a tak najeżdżają cię zbyt łatwo (mimo sojuszu). Gdyby nie to, mimo moich skromnych sił (prowadzę intensywny podbój Rusi ;) jakoś bym ich trzymał na przeprawach z pomocą Węgrów. Niestety Wrocław chyba już stracony. :/
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 07, 2007, 13:37:02 »
Skoro ktoś tutaj wspomniał o modach poprawiających dyplomację i wydłużających kampanię to może jakiegoś linka  :004:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 07, 2007, 14:16:17 »
Skoro ktoś tutaj wspomniał o modach poprawiających dyplomację i wydłużających kampanię to może jakiegoś linka  :004:

http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1121
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 11, 2007, 22:26:00 »
My ty gadu gadu a patch do polskiej wersji do pobrania:
http://gamershell.com/download_16909.shtml

Medieval2 v1.1 contains the following changes:

- Battle AI, Siege AI and Campaign AI are no-longer passive
- Close-range AI attacks are more consistent
- Cavalry Charge and Cavalry power are more consistent
- Merchant trade values no-longer drop after load / save
- Elephant Artillery does not cause problems in Campaign Battle
- Reduced Inquisitor power
- Morale effects tweaked
- Autoresolve
- Increased effectiveness of naval invasions
- MP lobby crashes removed
- MP in-game soft-locks removed
- Added support for international MP
- Minor issues with deployment lines / zones have been solved
- Tweaks made to Diplomacy mechanic
- Sieged Settlements no-longer showing as sieged even if besieging army has been defeated
- Gunpowder units do not get stuck re-forming
- Siege equipment does not disappear while zooming
- Removed Assassin exploit
- Tweaks made to unit pathfinding in settlements
- *Command line switch added to remove 'reinforcements delayed' message
- No-longer possible to open gates with siege towers or embed them in walls
- Minor UI changes
- Added missing Audio triggers
- Controls and Camera tweaks
- Added ModTool - Unpacker
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 13, 2007, 20:09:02 »
A słyszał ktoś ścieżkę dźwiękowa gry?  :021: Znajduje się na trzeciej płycie  :021: :021: Muza zajedwabista  :021: :021: :021:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 13, 2007, 20:43:12 »
A słyszał ktoś ścieżkę dźwiękowa gry?  :021: Znajduje się na trzeciej płycie  :021: :021: Muza zajedwabista  :021: :021: :021:

Zwłaszcza ta przy okazji bitwy mile łechce me ucho. A jak Wam Way, idzie walka z "psami niewiernymi", bierzecie udział w Jihadzie bądź Krucjatach?  :icon_razz:

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 14, 2007, 06:40:44 »
Wszustko co się rusza jest palone / gwałcone / siekane. Nie ma niewiernych, nie ma litości....  :021: Fight or Die  :002: :002:

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 14, 2007, 10:16:21 »
Hyyyyh!!!!  :007: Wracając z Torunia dupnęła mnie policja ( za wolno jechałem i mnie dogonili  :005: ). W radyjku płytka ze ścieżka dźwiękową Medieval'a. Podchodzi policaj ( młody ) i gadka szmatka i po chwili widze że policaj skupiony jakiś i po chwili się pyta czy przypadkiem w Medievala dwójkę nie gram. Dostał odpowiedz poitwierdzającą. Jego kwadratowa szczęka się uśmiechnęła i powiedział że szuka kogoś na multi  :005: Zostawił mi namiary mailowe. I dostałem tylko upomnienie  :021:
Zeby tylko multi nie wyglądało tak " Daj wygrac bo inaczej mandat Ci wyślę "  :karpik :karpik

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 14, 2007, 10:21:41 »
 :002: A mówią, że z gier niczego pożytecznego nie ma!!

BTW - w modzie West meets East (tym z ciekawszym podzialem dzielnicowym) nie mam dźwięku. Czy Wy też?
Marcin Widomski

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 14, 2007, 11:33:39 »
Dołączam się do zapalonych fanów MTW. W dwójkę jeszcze nie grałem. Rome Total War było jak dla mnie przeładowane. Małe pytanko: czy w MTW2 jest poprawiona dyplomacja? Bo w jedynce grając Anglią i będąc atakowanym przez Niemcy nakładano na mnie ekskomunikę - to bez sensu, przecież nie byłem agresorem (i inne bugi). I czy jest tak, że jak np. mozesz odziedziczyc ziemie ropadającego się państwa w wyniku bezkrólewia - będąc połączony sojuszem przez małżeństwo.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 14, 2007, 11:53:49 »
Ekskomunika - jeżeli wisi nad Tobą to nie możesz podejmować żadnych akcji zaczepnych.
Co do drugiego pytania to po prostu nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją.
Dyplomacja to chyba najsłabszy element gry.
Marcin Widomski

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 14, 2007, 13:14:24 »
A jak się koledzy zapatrują na trzecią odsłonę Europy Universalis?
Na dniach winna być w sprzedaży i spolszczona na szczęście przez Cenegę, a nie CD Projekt.

Tam to dopiero jest strategia i dyplomacja. Tylko, że niestety TYLKO to, bo bitew i widowiskowości jak w MTW2 raczej nie budziet.

Grałem w Dwujeczkę i była świetna - w 400 lat podbiłem całą Europę i Amerykę... Burgundią :D

Pozdrawiam

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 14, 2007, 13:20:29 »
EU - to nie okres moich zainteresowań. Mam Crusader Knights (Mroczne Wieki?) i jest po prostu nudna. Hearts of Iron II już wciąga bardziej ale i tak... jest niedorobiona - np. w ZSRR i Rzeszy nie ma pracy niewolniczej, rozwoju tajnych służb itp., itd.
A w Medieval można palić, gwałcić i rabować! Czyli to co tygryski ze wschodu lubią najbardziej.
Marcin Widomski