Autor Wątek: Medieval Total War II - jak Wam idzie?  (Przeczytany 17048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Blackmessiah

• Gość
Odp: Medieval Total War II - jak Wam idzie?
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 14, 2007, 17:04:37 »
Leon, chodziło mi o sytuację z MTW1, kiedy grałem np. Anglią i stawiałem na rozwój bez agresji. Wtedy np. Francuzi atakowali moje ziemie jako pierwsi. A papież nakładal ekskomunikę na mojego króla. :) Jestem ciekawy, czy ten bezsens egzystuje nadal w świecie MTW2.

« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 14, 2007, 17:15:32 »
Który papież ten z Avinonu? :121: widać żąbojady się pokumały :118:
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 14, 2007, 21:33:07 »
Ekskomunikę to dostanie Rutkov :001:. Od początku tamtego tygodnia to przez niego śpię po 4-5 godzin na dobę a dzisiaj zaspałem potężnie i nie warto już było nawet jechać do pracy.
Więc wykonałem telefon i mogłem znowu bez ograniczeń palić, mordować i grabić, co do gwałtów to już nie te lata a szkoda :001:.

Ps. Moje chłopaki od dawna grali w różne części MTW, ja preferowałem zawsze Europa Uniwersalis. Gdyby do EU dodać taką rozgrywkę bitwy jak w Total War to uważam, że byłaby o wiele lepszą strategią niż MTW
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 15, 2007, 09:07:24 »
Ekskomunikę to ja od żony zaraz dostanę. Wczoraj ślicznie, wale w tynki, poszła spac, ja polazłem khem... gdzieś okolo 05.00 żeby godzinę później wstac do roboty..  :005:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 15, 2007, 09:16:44 »
Dzisiaj zaspałem do roboty. Obudziłem się na 15 minut przed zajęciami. Dobrze, że zdążyłem przed szefem. Bo też byłbym ekskomunikowany  :004:.

Grał ktoś w mody: Deus lo Vult albo Anno Domini? Zapowiadają się miodnie...
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2007, 09:57:08 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 16, 2007, 08:54:17 »
Zamykam biuro, odłączam telefony i idę spać....Conajmniej na dwie godziny....

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 16, 2007, 09:23:05 »
Z ekskomuniką na mnie to się trochę spóźniliście, żona była pierwsza. Zmiana względem mojego wirtualnego latania i jej narzekań jest taka, że już nie gada o moim bujaniu w obłokach, a na fali jest stwierdzenie że mam "zakuty łeb" jak ci rycerze w grze  :002: :002: :002: :002:

Ale nic to, mam inne problemy  :003:. A mianowicie najazd Mongołów. Powiem że nie mam na nich siły dosłownie i w grze. Przeszli jak burza przez wszystkie moje prowincje wschodnie. W tej chwili w Europie jestem tylko ja (czyli Polska), Papiestwo i Hiszpanie. Ale to się szybko chyba zmieni bo wykończyli moje najlepsze armie z kilkugwiazdkowymi generałami. Ich jazda i sposób ataku (hit & run) jest nie do przeskoczenia dla mnie. Poniosłem porażkę prawie jak Henryk P. pod Legnicą, tylko że było to pod Metzem :). Miałem cztery super silne armie i nic mi to nie dało. Teraz szykuję im niespodziankę, czyli wszystkie armaty jakie posiadam i wszystkie jednostki z bronią palną. Nie jest tego dużo, ale zauważyłem że jest to chyba jedyny sposób na równorzędną walkę w moim przypadku. Podobno trza się też skupić na ich przywódcy w boju, szybko odchodzi im ochota jak on jest już w zaświatach.  Jeżeli się nie uda to mam nadzieję że zaproszą mnie na kubek kumysu i kabanosy końskie, oczywiście za nim zemną skończą  :021: .

Miał ktoś podobnie? :004:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 16, 2007, 09:55:18 »
Cóż - na Mongołów Rusinami miałem sposób - atakować non stop, byle czym. Ale atakować. Dopóki nie osiedla się na stałe wojska im nie przybywa, więc starałem się ich porozciągać i przyjmować bitwę wtedy gdy miałem szansę - jak nie to biała chorągiewka i znów. Kilka tysięcy ludzi i trochę z portfela mnie to kosztowało ale w końcu dałem radę. Mongołowie to przede wszystkim broń miotana aby z nimi walczyć trzeba mieć mobilne jednostki łuczniczo - kusznicze i kupę artylerii.

Deus lo Vult - pograłem wczoraj, tylko do 2 w nocy. Podoba mi się ten mod - powiększona mapa, wydłużony czas gry, wydłużony rozwój cywilizacyjny, zwiększony zasięg jednostek - w pół roku (jedna tura) kilkaset kilometrów można przeskoczyć konnicą, większa ilość prowincji. Niby nic a cieszy.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 16, 2007, 09:59:51 »
Cóż - na Mongołów Rusinami miałem sposób - atakować non stop, byle czym. Ale atakować.

Atakowat !!! Atakowat!! Ni szaga nazad!!!   :020: :020:
Jak to dalej szło ? Zalać przeciwnika sprzętem , nieistotne jakim.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 16, 2007, 10:36:08 »
Ty się na nabijaj tylko kup MTW II a wtedy pogadamy - jak będziesz łaził wspak po 3-4 godzinach snu dziennie przez tydzień ;).
Nie ma innej metody - jeżeli Mongołowie się osiedlą to będą się rozlewać jak zaraza. Jeżeli zaatakują bliski wschód to trochę potrwa zanim wleją się do Europy środkowej i zachodniej ale jak juz przyjdą to raczej niewielkie szanse - finansowo będą nie do ruszenia. Można próbować obserwować gdzie starają się osiedlać i z miejsca prosić papieża o organizacje krucjaty.
Marcin Widomski

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 16, 2007, 11:00:16 »
wleją się do Europy środkowej i zachodniej ale jak juz przyjdą to raczej niewielkie szanse

Ja, ja , dzikie czerwone hordy aus Ost. Jesteśmy bastionemy cywilizacji i musimy ocalić Europe. :D :D Rychu Łopata też tak mówił lol

Można próbować obserwować gdzie starają się osiedlać i z miejsca prosić papieża o organizacje krucjaty.

A to z kolei klasyczny Szef z okresu 39-41 :D

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 16, 2007, 13:59:43 »
Dzisiaj zaspałem do roboty. Obudziłem się na 15 minut przed zajęciami.

Panie Doktorze! Nas, żuczków-pracowników, niedawno dziekan uraczył pismem pouczającym o konsekwencjach prawnych spaźniania się i niemania zajęć! List zostawiłem w pracy, ale zabiorę i dopiszę pod jakie to paragrafy podpada, te Pana zasypianie, bo to już kolejny raz... przedtem był winny opad śniegu  :banan

pozdrawiam,
adiunkt qrdl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 16, 2007, 14:16:16 »
Zaspałem ale zajęcia rozpoczęły się o czasie. tzn z kwadransem... :020:
Marcin Widomski

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 20, 2007, 01:22:21 »
Dubluje posty ale trudno:
http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1196
Panowie ciągnąć, chyba najciekawszy mod - co prawda mapa stara, bez Odry ;). Ale nowy podział dzielnicowy (na wschodzie trochę słaby), dłuższa kampania, nowe jednostki... Zresztą pogracie to sprawdzicie.
Marcin Widomski

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 20, 2007, 08:06:22 »
Leeooooon!! Czemu mi to robisz??? Ja się wyspać nie mogę a ty mi tu modami jedziesz... Jeszcze trochę a wylinieję. Widział ktoś łysego SS Hunda??  :005: