Autor Wątek: Medieval Total War II - jak Wam idzie?  (Przeczytany 17074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Medieval Total War II - jak Wam idzie?
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 20, 2007, 09:42:31 »
Brzmi super. Ale chwilę musi poczekać, bo właśnie odzyskałem siły po wielkim potopie mongolskim :). Następny mod to Teutonic Knights no i następnie wezmę się za Jeruzalem.

Krucjata trwa.
Nie spać!!!! Czuwać na murach, bo obedrę ze skóry i rzucę (nomen omen) psom na pożarcie :D   
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 20, 2007, 15:58:47 »
Wlasnie instaluje MTW1, zeby troche oderwac sie od latania. Niestety mam niemiecka wersje Viking Invasion, a chcialbym prowadzic kampanie w jezyku angielskim. Czy istnieje jakis sposob, aby w configu zmienic jezyk na angielski?

I druga sprawa. Jakie mody polecacie do MTW1?

Alex

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 20, 2007, 21:03:42 »
Blackmessiah wystarczy zainstalować spolszczenie :) Jak znajde to zarzuce linkiem. Co do modów to obowiązkowo Pike&Musket - najlepszy w jaki grałem, a do tego Polski :D Oprócz tego jeszcze Napoleonic jest warty uwagi.

Co do MTW2 to grałem we wszystkie części serii Total War i teraz też męcze Medka 2 choć komp ledwo dyszy i prosi o litość :)

PS. Polecam http://totalwar.org.pl/ i forum tej strony :P

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 21, 2007, 10:18:49 »
Grałem wczoraj do dzisiaj rana z policjantem, ktory zamiast mandatu podal mi namiary do siebie. Nie powiem żeby był kiepski. Choć czasem konnica atakuje moich pikieterów. Nie muszę mówić jaki jest efekt... Konnicy praktycznie nie ma...Dałem mu wygrać kilka bitew  :021:

Offline QWAZAR

• *
  • co mnie to kto, albo co, kiedy ja nikomu ani nic
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 09, 2007, 15:08:22 »
Czy jest jakaś możliwość rozpoczęcia kampanii po stronie polskiej, bez wcześniejszego ukończenia jakichś Germańców, czy jednej z  innych Wielkich Nacji jak np Wenecja ...

I jeszcze jedno pytanie - jak się trafiacie na sieci - jest tam jakiś HL ?  :001:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 09, 2007, 15:30:13 »
Oczywiście  - edycja pliku descr_strat.txt. Zawiera on dane dotyczące kampani - aktywne frakcje, długość, czas trwania jednej tury itp.
Polecam jednak Road to Jeruzalem - zabiera mi codziennie kilka godzin czasu, pomimo tego, że mam kupę roboty.
Poniżej początek pliku z aktywnymi i nieaktywnmi frakcjami domyślnej kampanii. Wystarczy znaleźć, wyedytować i pr5zekleić wybrany kraj:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign      imperial_campaign
playable
   england
   france
   hre
   spain
   venice
end
unlockable
   sicily
   milan
   scotland
   byzantium
   russia
   moors
   turks
   egypt
   denmark
   portugal
   poland
   hungary
end
nonplayable
   papal_states
   aztecs
   mongols
   timurids
   slave
end
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline QWAZAR

• *
  • co mnie to kto, albo co, kiedy ja nikomu ani nic
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 09, 2007, 18:01:39 »
Dzięki Leon !
Co prawda nie zadziałało, ale zawsze jakaś pomoc  :002:

To znaczy zadziałało, ale inaczej niż bym się mógł spodziewać - po wklejeniu wszystkich państw z drugiej (unlockable) do pierwszej kategorii (playable) i odpaleniu gry, do wyboru miałem tylko 3 państwa: Germańców, Herbaciarzy i Żabojadów.
Ale nic to, zrobiłem jak radziłeś i zainstalowałem Drogę do Jerozolimy. Problem zniknął, tylko lata lecą jakoś znacznie szybciej ... :005:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 09, 2007, 19:06:38 »
Coś musiałeś zrobić nie tak. Jeżeli kraje w playable nie występują w unlockable to wszystkie powinny być dostępne w kampanii.
W Road to Jerusalem lata lecą wolniej ;). Tam tura to rok. Masz ponad 400 tur do rozegrania. Poniżej ustawienia z RtJ.
campaign      imperial_campaign
playable
   england
   france
   hre
   spain
   venice
   sicily
   milan
   scotland
   byzantium
   russia
   moors
   turks
   egypt
   denmark
   portugal
   poland
   hungary
end
unlockable

end
nonplayable
   aztecs
        mongols
   timurids
        papal_states
   slave
end

start_date   1080 summer
end_date   1530 winter
timescale   1.00
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2007, 19:13:46 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 17, 2007, 23:57:12 »
http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1301
Nowy mod!!
 Clouds Across Europe
Są Krzyżacy, Królestwo Jerozolimskie, wieksze zróznicowanie w państwach islamskich.
Instalujemy i odpalamu jak DtJ.
Zaraz testuję.

PS. iO nie chodzi. I jeszcze rozwaliło mi wersję oryginalną. Robie reinstall. Lepiej tego nie instalujcie ;).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2007, 00:18:13 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 23, 2007, 22:26:10 »
Dzisiaj zamówiłem MTW II :). W demo grałem praktycznie od razu po jego wyjściu, bardzo mi się podobało, jednak wtedy nie zdecydowałem się na zakup. Z serią TW nie miałem wcześniej zbyt dużego kontaktu, grałem w wersje demonstracyjne kolejnych części, i tyle :D. Najpierw wybiorę Anglię, a później Polskę, następnie wypróbuję WWMWE, o ile wtedy już wyjdzie...

Co prawda na razie nie będę miał za bardzo czasu na grę, ale za około miesiąc powinno być już lepiej w tym temacie :).

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 23, 2007, 22:30:27 »
Odnotowaliście, ze w produkcji jest dodatek MTW II KINGDOMS? Zapowiadający sie miodnie:
·    Four new, epic campaigns – The Americas, Britannia, The Crusades, and The Teutonic Wars.
·    23 playable factions including Aztec and Native Americans.
·    Over 150 new units, including the devastating Greek Firethrower
·    Control multiple armies in battle – command reinforcement armies.
·    New hero characters with powerful new battlefield abilities
·    A huge array of historical characters and events.
·    Build permanent forts to garrison troops or seize control of key strategic points
·    New technology trees influenced by Religion and Prestige
·    New Mission types
·    6 New Multiplayer scenarios and 20 new Custom Battle maps
·    Compatible with the new Hotseat multiplayer mode
Całość:
http://www.totalwar.com/index.html?page=/en/medieval2/gameinfo/kingdoms/index.html&nav=/en/medieval2/1/4/
Marcin Widomski

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 30, 2007, 21:07:38 »
Pewnie że śledzimy. Zapowiada sie malutki przełom w serii MTW. Ja dziś instalnołem Road to Jeruzalem i rżniećie będzie aż miło, oczywiście mieczami :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 01, 2007, 21:21:07 »
Mam takie pytanie... bo jest limit tur... czy raz po kilkudziesięciu godzinach grania ( :karpik ) ten limit sie wyczerpał ? Bodajże wynosi on 225 tur :020: , co sie wtedy dzieje ? GAME OVER ? xD trochę nierealistycznie....

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 05, 2007, 01:04:52 »
No niestety.
Marcin Widomski

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 31, 2007, 00:03:27 »
No i pojawiło się MTW KRÓLESTWA.

Ktoś już kupił? Może podzieli się wrażeniami. Ja na razie nie stsrtuję do tego ze względu na brak czasu. Jak bym kupił to nic nie byłoby ważne :) tylko rżnięcie i palenie itd. Zobaczymy jaka wersja polska wyjdzie im w tłumaczeniu.