Autor Wątek: Pozbawione pazurów czyli ... samoloty wojskowe DWS w FS-ach (darmowe dodatki)  (Przeczytany 19439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Razorblade, a czy miałeś styczność z wymienianym tu przeze mnie Dzbankiem M1- RE? Jak oceniasz ten samolot? Chodzi mi przede wszystkim o opinię na temat FM.

Nie przypominam sobie - wiem, że ściągnąłem kiedyś jakiś P-47, ale wywaliłem go od razu ze względu na niską jakość wirtualnego kokpitu - bez dalszych testów, bo dla mnie dobry kokpit VC to warunek podstawowy - ze względu na TrackIR. Podaj link do tego dodatku, może to jakiś inny, lepszy addon, którego nie znam  :001:

hellkitty

• Gość
p47m_910.zip na Avsim, autorem jest Tom Kohler.

To jest ten model z dwiema wersjami VC. Wersją "nowoczesną" z GPSem, elektronicznym zegarami itp. (na której latam), oraz tą "oryginalną", historyczną. Jak zabierzesz za dużo paliwa, na desce rozdzielczej pojawia się taki wieeeelki czerwony znak w kształtach znaku STOP, a po przełączeniu na widok zewnętrzny ów znak pojawia się na takiej przeźroczystej bańce okalającej samolot :002: 

PS: uu, widzę, jakieś patchyki do tego Juga wyszły.

Razor i Lucas dzięki za linki .

Leszek.

hellkitty

• Gość
Odp: Pozbawione pazurów czyli ... samoloty wojskowe DWS w FS-ach (darmowe dodatk
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 15, 2007, 22:32:38 »
Cześć

Poszukuję brytyjskiego lub amerykańskiego, średniego/ciężkiego bombowca z przyzwoitym VC, dobrym 2D i bardzo dobrym modelem lotu. Mam Manchestera i Wellingtona, ale żaden z nich mnie nie zadowala (obydwa pod względem VC, szczególnie Manchester). Czy ktoś może mi polecić jakąś darmową produkcję?

(od dłuższego czasu jestem zboczony na punkcie dalekodystansowych lotów w całkowitej ciemności, przy fatalnych warunkach atmosferycznych- te rozpadające się bombowce wzmacniają dodatkowo orgazm :002: Spróbujcie, hardcore) 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Jeśli bardziej mowa o cięzkich to warto zwrócić uwagę na pakiet Wings of Power Heavy Bombers od ShockwaveProduction, ew. polecam też Mosquito and Lancaster od JustFlight (FS2004)

http://www.shockwaveproductions.com/

http://www.justflight.com/product.asp?pid=51
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

hellkitty

• Gość
Odp: Pozbawione pazurów czyli ... samoloty wojskowe DWS w FS-ach (darmowe dodatk
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 16, 2007, 08:53:26 »
A coś o 44.95 Euro tańszego od tego Lancastera? :003: :004:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Z darmowych nie przypominam sobie by było coś Godnego (może ew. B-26 Marauder, avsim.com), aha płatny oczywiście jeszcze B-25 MAAM http://www.maam.org/flightsim/PACKAGES/BT.htm
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
Chyba najciekawszym darmowym bombowcem jest Invader omawiany na poprzedniej stronie przez Razorblade'a.

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 25, 2007, 12:48:38 »
No tak- www.simaviation.com , jak mogłem zapomnieć? :001:
Do ściągnięcia całe mnóstwo drugowojennych maszyn b. dobrej jakości- począwszy od japońskich Betty, poprzez niemieckie Fw 200, brytyjskie Lancastery a skończywszy na amerykańskich B 17 i B 29 różnych wersji :118: Link powinien być znany, tym bardziej dziwne, że nikt go tu wcześniej nie wskazał.

Osobiście bardzo polecam ściąganie stamtąd. Np. wczoraj znalazłem tam Me 163B z dobrym VC i fajniutkim FM. Niezapomniane przeżycie- mkniesz 600/h po pasie, nagle ciągniesz drążek do siebie, odrzucasz podwozie, wznoszenie 80m/s pod kątem 70 stopni, czujesz się co najmniej jak kierowca Atlantisa, nim się obejrzysz masz 10 000m na altimetrze i połowę zbiornika w plecy. Kilka zwitek, na chwilę robi się jak w górskiej kolejce (faktyczna taktyka używana przez pilotów Kometów), czar pryska w momencie gdy biała wskazówka wychyla się maksymalnie w lewo, teraz jesteś już pilotem super wyprofilowanego szybowca mknącego z szybkością gromu na spotkanie z Matką Ziemią. Pojawia się jakiś 2000m pas betonu, przed Tobą najtrudniejsze zadanie- trafić w niego i zatrzymać się przed końcem. Lepiej nie myśleć, że zamiast kół i hamulców masz pod kadłubem wysuniętą płozę... Ufff, przynajmniej nie musisz martwic się o chmarę mustangów, która może dojechać Cię w każdej chwili- to na szczęście FS. Niestety, ja nie wiem jakie to uczucie bezpiecznie wylądować Kometem :002: 
Model do sciągniecia tu http://www.simviation.com/fs2004vintage52.htm (+ dodatkowy skin)

Z tej strony http://www.simviation.com/fs2004vintage18.htm , można z kolei sciągnąc m.in. F4U- 7 (konia z rzędem kto wystartuje ta maszyną!!!) i Messerschmitta Bf 108 B1. Obydwa samoloty mają świetny VC, model zewn. i bardzo przyzwoity FM. Przyznam się, że ten Taifun, to jeden z moich ulubieńców. Ciekawe jak będzie z Do 335 do którego ściągnięcia się przymierzam. No właśnie, przymierzam- dziadostwo ma ponad... 100 MB lol :004:

I na koniec pytanie. Sciągnąłem sobie B 17G "Lazy Lucy" autorstwa Gary' ego Herberta. Samolot nie ma panelu 2D, natomiast dźwięki pochodzą z DC 3. Czy ktoś ma adresy jakichś plików mogący naprawić te uproszczenia? (za to jest "full clickable", obszerny i przy tym miły dla oka VC, do tego dobry FM, ładny external + bajery typu otwieranie okienek, drzwi komór bombowych etc) 

PS: latał ktoś tamtejszymi Lightingami? Jeszcze ich nie ściągałem, ale ze screenów, opisów i rozmiarów plików wnioskuję, że prezentują bardzo wysoki poziom!

« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2007, 12:55:33 wysłana przez hellkitty »

Offline cygan

• APAsq
  • *
Z tej strony http://www.simviation.com/fs2004vintage18.htm , można z kolei sciągnąc m.in. F4U- 7 (konia z rzędem kto wystartuje ta maszyną!!!)
:icon_cool: JA!!!!!.......................pod warunkiem ze zainstalujesz poprawke do modelu lotu  bo w bez niej jest to faktycznie niemozliwe .....no chyba ze z dłuuuugiego urwiska  :002:  sam samolot faktycznie godny uwagi.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline some1

• Global Moderator
Ja startowałem bez poprawki... czasami i mając co najmniej 2 kilometry równego pasa przed sobą.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 25, 2007, 12:58:48 »
Jakim cudem? :004: Chyba na holu :002:

Offline cygan

• APAsq
  • *
Delikatnym operowaniem silnikiem a to faktycznie zajmuje duzo kilometów  :001:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 25, 2007, 13:02:29 »
Toć to sprzęt dla Aeronavale! :118:

Offline some1

• Global Moderator
Trym i ster kierunku do oporu w przeciwną stronę do tej w którą znosi i tak jak napisał cygan, delikatnie z silnikiem, jak rozpędzisz go do prędkości przy której można podnieść ogon (maksymalne ustawienie przepustnicy przy którym nie robi się bączka pozwala rozpędzić samolot kilka mph ponad tą prędkość), to dopiero dodajesz więcej gazu aby wystartować. W locie samolot zachowuje się w miarę ok. Ale to żadna frajda tak się męczyć.

W FS'ie bardzo łatwo jest zrobić dwie rzeczy: sześcian o boku jednego kilometra rozpędzający się w 2 sekundy do pierwszej kosmicznej i samolot którym nie da się latać.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"