Witam,mam problem gdzie umieścić moje pytania.Dostałem już ostrzeżenie za podobną wątpliwość,dlatego proszę moderatorów o korektę mojego post.Pytanie dotyczy obsługi radia,ale jest związane z realizacją panelu sterowania gdzie chcę umieścić enkodery realizujące tę funkcję.Na panelu audio są przełączniki obrotowe ozn.com1,com2,MSL oraz THREAT.Na ICP są com1 i com2.Wybierając na ICP com1 mamy inf. 2 UHF BOTH,wybierając com2 512,26.Można zmieniać zakres częstotliwości od poz.1 do 7.Włączając grę mamy na DED UHF PACKAGE,UHF GUARD i możemy bez problemu wydawać komendy i je przyjmować.W związku z czym mam parę pytań.
1.Czy wybór na ICP com1 lub com2 dotyczy tylko gry w sieci i nie ma zastosowania w grze z pilotami AI?
2.Czy wybór na ICP częstotliwości związanej z zakresem 1 do 7 dotyczy sytuacji wyboru kierunku transmisji,odbioru oraz blokady i czy jest stosowany w grze?
3.Czy wybór częstotliwości ma utrudnić podsłuch przez przeciwnika?
4.Jaka jest relacja nastaw w panelu audio do nastaw w panelu ICP?
Mam zrealizowany panel ICP i zastanawiam się,które funkcje realizować w moim kokpicie,dlatego pytam o panel audio.Za parę dni będę miał enkodery i rozpocznę testy wybranych funkcji sterowania AF.Ponieważ jestem początkującym graczem a chcę zrealizować kokpit dla AF,dlatego proszę o pomoc aby nie tracić czasu na dokładne zastosowanie poszczególnych elementów sterowania AF i ich przydatności w grze.Ponieważ chcę realizować tylko część kokpitu,dlatego będę pytał doświadczonych graczy,które ich zdaniem funkcje są przydatne w grze.Z góry dziękuję za współprace
pozdrawiam