A teraz SV mapper - tutaj o dziwo kombinacje klawiszy działają bez problemów ALE program nie wiem dlaczego ma ograniczenie liczby rozpoznawanych kontrolerów do...trzech a więc widzi Cougara dwie ramki MFD i tyle - oczywiście po odłączeniu jednego z wymienionych wskakuje na listę Mjoy i gdzie mogę dowolnie mapować kombinacje.
Ta działa SVMapper oraz WinXP (nie mam Win7, dlatego piszę o XP). Z tego co pamiętam to jedną z wad poprzednika SVMapper było to, że nie można było programować rozszerzeń klawiatury. Ograniczenie do 4 kontrolerów jest wadą nie MJoya tylko SVMapper.
Ja miałem ten sam problem co mavericks tzn. mogłem mieć tylko Cougara, 2 ramki MFD oraz jednego MJoya a potrzebowałem 3 MJoye. Dodatkowo MJoy zajmował pozycję przed Cougarem i miałem w związku z tym pewne problemy. To pokonałem zmieniając w MJoyu ID, ale nadal nie mogłem podłączyć więcej MJoy ze względu na ograniczenia SVMappera. I w tym momencie pojawił się HSC, który rozwiązał problemy, ponieważ SVMapper jest niepotrzebny robimy przypisania klawiatury w skryptach. Tak było u mnie. Ponieważ MJoy lubi zmieniać po pewnym czasie swoją nazwę co powoduje zamieszanie w HSC to zamieniłem go na DMKeys8 i problem został rozwiązany.
TAk na szybko co mi przychodzi do głowy to wykorzystanie SV mappera ale musiałbym jakoś zmienić ID kontrolerów w Windzie aby Mjoy był na pierwszym miejscu, chyba że jest jakiś sposób aby oszukać SV mappera i ukryć przed nim część kontrolerów ? Koledzy pomóżcie gdyż człowiek musi też czasem pospać
Moim zdaniem trzeba próbować znaleźć przyczynę dlaczego nie działają rozszerzenie klawiatury. Dawno nie pracowałem z SVMapperem, ale o ile pamiętam to są tam zielone kontrolki na odpowiednich pozycjach do których możemy przypisać kombinacje klawiatury. Najprostszy test to wyłączenie wszystkich zew. sterowników tzn MJoya oraz 2 ramek MFD i pozostawienie Cougara, który jest widziany w SVMapper. Można mu przypisać kombinacje z rozszerzeniami typu CRTL, ALT, SHIFT i zobaczyć czy dla tych kombinacji zapali kontrolkę w SVMapper. Jeśli tak to można zrobić to samo z ramkami MFD a na koniec z MJoy. To da odpowiedź czy są widziane rozszerzenia klawiatury.
Jeśli ten test wypadnie prawidłowo to rezygnujemy całkowicie z SVMapper i programujemy przypisania klawiatury w skrypcie w HSC.