Co do PMDG to masz racje, z racji tego, że latam na fs2004 słyszałem tylko o tym - pewnie były to tylko zapowiedzi
http://www.precisionmanuals.com/priv/pages/prod/fsx/ngx.html.
Na razie zamierzam wykorzystać FSLCD do sterowania wyświetlaczami lcd - 2 sztuki. Zrobiłem nawet płytkę pcb do tego

W następnym etapie coś bardziej zaawansowanego. Próbowałem jakiś czas temu fsbus-a, ale niestety miałem problem z płytkami pcb. W projekcie ściągniętym z netu były za małe otwory na elementy, a po ich rozwierceniu, niestety było już nie tak i nie działało.
Do tego panelu będę używał emulację klawiatury, a to z dwóch powodów. W PMDG do sterowania autopilotem najprościej to zrobić w ten sposób. Fsuipc do końca nie działa z PMDG / brak wszystkich offsetów / więc skróty klawiaturowe. Niby można zrobić za pomocą macro w najnowszej wersji fsuipc-a, ale tu jest następny problem fsuipc widzi tylko pierwsze 32 przyciski mjoy-a, i tu nie mogłem znaleźć rozwiązania / jeżeli ktoś to rozwiązał to było by super /.
Przełączniki AT i FD są mają dwie pozycje i wracają do wybranej pozycji - wynika to raczej poleceń jakie są w pmgd "MCP Press AT = Shift + R" i "MCP Press FD L = Ctrl + F" czyli jest tylko jedna komenda dla przycisku. W przypadku VORów są to przełączniki, które mają trzy pozycje i tylko jedną stabilną na środku. Wybór tego typu przełączników jest dosyć spory i są wszelkiego rodzaju, trzeba tylko trochę posłuchać.
pozdrawiam
Zając