Core2 Duo 3GHz, 8 GB RAM, karte 8800GTX, Viste Home Premium 64 Bit
Mój sprzęt jest faktycznie podobny tyle, że nieco słabszy: C2D E6850 3GHz, 6GB RAM, GF8800GTS512MB i wspomniana Vista HP 64.
Możesz mi zdradzić jak masz to wszystko poinstalowane?
Ano żadnych cudów nie wyprawiałem bo się na komputerach w sumie za bardzo nie wyznaję. Od razu po zakupie komputera zrobiłem format, poustawiałem partycje po swojemu i zaistalowałem Vistę, potem sterowniki (w tym wówczas najnowszy do karty, potem zmieniam zawsze jak wychodzi nowszy) oraz wgrałem najnowszy dostępny DX9 (november 2007). Potem instalkę LO, FC, 1.11, 1.12 i początkowo miałem problem z wyświetlaniem tekstur, ale to był mój błąd bo zainstalowałem przez przypadek 1.12a zamiast 1.12b.
W zasadzie na tym komputerze nie mam nic poza systemem (cały czas na bieżąco aktualizowany), sterownikami, MS Office 2007 (tylko Word i Excell), Readera i kilku innych pomniejszych niezbędnych do prawidłowej pracy z programami i sprzętem. Do netu, komunikatorów, maili i pracy wykorzystuje inny słabszy komp - w tym opisanym komputerze mam tylko w zasadzie symulatory i parę innych gierek inne gierki.
Pojęcia nie mam czemu to u mnie wszystko działa? Oczywiście żadnego "kręcenia" czegokolwiek i innych "podejrzanych" działań nie robiłem. W biosie też nie grzebałem w napięciach czy czymś tam bo w ogóle się na tym nie znam. Do loczka nie mam żadnych programów konfiguracyjnych itp. - bo zmian dokonuję ewentualnie ręcznie w konfigach. Mam tylko ModMan 6.3.0.1.
Chyba nie pomogę - bo u mnie wszystko działa, ale nie wiem dlaczego.
Po pierwsze najczęściej praktycznie od razu po uruchomieniu misji następuje awaryjny zrzut pamięci, nieco pomogło odznaczenie opcji grania w pełnym ekranie, teraz zrzut pamięci jest losowo ale z 10 minut się pogra.
Z pamięciami też miałem problem - RAM wymieniałem parokrotnie, aż trafiłem na typ kości, który nie powodował mi losowych, aczkolwiek częstych "blue screenów". Diabli wiedzą dlaczego akurat takie, a nie inne (Black Dragon) działają u mnie od tego czasu (pół roku) bez zarzutu.