Autor Wątek: Patch 1.12b "Compatibility with the Windows Vista Operating System"  (Przeczytany 8059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Patch 1.12b "Compatibility with the Windows Vista Operating System"
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 20, 2008, 03:34:43 »
Dobra a teraz kolejne pytanie do was panowie.
Dlaczego zarowno w A-10 jak i Su-25T monitor (pokazujacy cel) odswierza sie.... a ja to widzie.Tzn.to tak jak byscie widzieli monitor komputera przez kamere.Widze odswiezanie sie tego monitora...znaczy fale na ekranie( nie jedna ale mnostwo) co nie pozwala mi namierzyc celu.
Jakies pomysly??

P.S.Sorki za male OT tematu.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 20, 2008, 11:07:33 »
To musisz wymienić telewizory w samolotach na 100Hz :karpik
A tak poważnie to chyba musisz doinstalować Viście biblioteki DX.
11:05 PM

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 20, 2008, 15:25:49 »
no przeciez ma zainstalowane najnowsze.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 20, 2008, 15:37:53 »
no przeciez ma zainstalowane najnowsze.

Nie wiem co tam ma Vista "fabrycznie" zainstalowane? Ja zainstalowałem najnowszą osobno wersję DX9 i nie mam żadnych problemów z wyświetlaniem się czegokolwiek w LOFC 1.12b (pierwsze wydanie w PL czyli wersja UK i FC wersji CD), a siedzę wyłącznie na Viście 64 Home Premium OEM. Spróbuj zainstalować te DX - co ci szkodzi?

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 20, 2008, 19:35:24 »
Nie wiem co tam ma Vista "fabrycznie" zainstalowane?
Możesz mi zdradzić jak masz to wszystko poinstalowane? Z tego co pamiętam masz podobny komputer do mojego.
Ja mam Core2 Duo 3GHz, 8 GB RAM, karte 8800GTX, Viste Home Premium 64 Bit i straszne kłopoty z FC.
Po pierwsze najczęściej praktycznie od razu po uruchomieniu misji następuje awaryjny zrzut pamięci, nieco pomogło odznaczenie opcji grania w pełnym ekranie, teraz zrzut pamięci jest losowo ale z 10 minut się pogra. Po drugie niebo i woda są paskudne wyglądają jak pomazane w nieregularne plamy. Nie mam już siły do tej gry, a w sumie zmieniając komputer myślałem głównie o FC i FSX :(

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 20, 2008, 20:24:53 »
Ja nie mam takiego komputera jak Ty, ale FC na Viście 64 działa normalnie. Lepiej poszukaj innego sterownika i spisz sobie co to za błąd. Następnie po nitce do kłębka wybadaj co go powoduje. Zbawienne moze sie tez okazać poprawne ustawienie biosu (timmingi+napięcia).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 20, 2008, 20:30:06 »
Core2 Duo 3GHz, 8 GB RAM, karte 8800GTX, Viste Home Premium 64 Bit

Mój sprzęt jest faktycznie podobny tyle, że nieco słabszy: C2D E6850 3GHz, 6GB RAM, GF8800GTS512MB i wspomniana Vista HP 64.

Możesz mi zdradzić jak masz to wszystko poinstalowane?

Ano żadnych cudów nie wyprawiałem bo się na komputerach w sumie za bardzo nie wyznaję. Od razu po zakupie komputera zrobiłem format, poustawiałem partycje po swojemu i zaistalowałem Vistę, potem sterowniki (w tym wówczas najnowszy do karty, potem zmieniam zawsze jak wychodzi nowszy) oraz wgrałem najnowszy dostępny DX9 (november 2007). Potem instalkę LO, FC, 1.11, 1.12 i początkowo miałem problem z wyświetlaniem tekstur, ale to był mój błąd bo zainstalowałem przez przypadek 1.12a zamiast 1.12b.

W zasadzie na tym komputerze nie mam nic poza systemem (cały czas na bieżąco aktualizowany), sterownikami, MS Office 2007 (tylko Word i Excell), Readera i kilku innych pomniejszych niezbędnych do prawidłowej pracy z programami i sprzętem. Do netu, komunikatorów, maili i pracy wykorzystuje inny słabszy komp - w tym opisanym komputerze mam tylko w zasadzie symulatory i parę innych gierek inne gierki.

Pojęcia nie mam czemu to u mnie wszystko działa? Oczywiście żadnego "kręcenia" czegokolwiek i innych "podejrzanych" działań nie robiłem. W biosie też nie grzebałem w napięciach czy czymś tam bo w ogóle się na tym nie znam. Do loczka nie mam żadnych programów konfiguracyjnych itp. - bo zmian dokonuję ewentualnie ręcznie w konfigach. Mam tylko ModMan 6.3.0.1.

Chyba nie pomogę - bo u mnie wszystko działa, ale nie wiem dlaczego.

Po pierwsze najczęściej praktycznie od razu po uruchomieniu misji następuje awaryjny zrzut pamięci, nieco pomogło odznaczenie opcji grania w pełnym ekranie, teraz zrzut pamięci jest losowo ale z 10 minut się pogra.

Z pamięciami też miałem problem - RAM wymieniałem parokrotnie, aż trafiłem na typ kości, który nie powodował mi losowych, aczkolwiek częstych "blue screenów". Diabli wiedzą dlaczego akurat takie, a nie inne (Black Dragon) działają u mnie od tego czasu (pół roku) bez zarzutu.

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 20, 2008, 20:47:15 »
Ja nie mam takiego komputera jak Ty, ale FC na Viście 64 działa normalnie.
Mam na razie tylko takie coś:
Produkt
LOCK ON

Problem
Zatrzymano działanie.

Data
2008-03-15 11:17

Stan
Niezgłoszony

Sygnatura problemu
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: LockOn.exe
Wersja aplikacji: 1.1.2.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 3676782f
Nazwa modułu z błędem: StackHash_29b8
Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 00000000
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 7f679546
Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.3
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 29b8
Dodatkowe informacje 2: b64f70ac665eb11e5be52ae49b0dd217
Dodatkowe informacje 3: 492a
Dodatkowe informacje 4: bbceae8927335dd67a814fc51490075c
Postaram się spisać numer z niebieskiego ekranu następnym razem. Co do sterowników to zawsze staram się mieć najnowsze teraz mam 7.15.11.7519.
W sumie najstabilniej FC działał na starych sterownikach z CD z tym że wtedy krzczyła się grafika w kokpicie. A w Biosie to jakieś konkretne ustawienia mają być, jestem zielony kompletnie w nowoczesnych komputerach.
W sumie Windows po każdym zawieszeniu mówi że to wina grafiki i żeby znaleźć nowe sterowniki ale kurka zawsze mam najnowsze.

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 20, 2008, 21:38:14 »
No magneto no to bys spisal te numery z niebieskiego ekranu bo to najwazniejsze.

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 20, 2008, 22:31:38 »
Ok a jest jakiś sposób żeby ten niebieski ekran tak szybko nie znikał nie nadążam spisywać nic, bo zrzuca szybko pamięc i zaczyna się restartowac  :003:

« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 21, 2008, 00:28:56 »
Chyba to powinno pomóc w spisaniu numeru błędu.

Mój komputer->prawym właściwości->Zaawansowane->Uruchamianie i odzyskiwanie->Ustawienia->odznacz automatycznie uruchom ponownie.

Ewentualnie jak mój znajomy możesz czatować z cyfrówką przy kompie :D hehe
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 21, 2008, 05:14:24 »
Ok a jest jakiś sposób żeby ten niebieski ekran tak szybko nie znikał nie nadążam spisywać nic, bo zrzuca szybko pamięc i zaczyna się restartowac  :003:

Może to niezbyt odkrywcze, ale objawy, które podajesz były i u mnie przed wymianą kości RAM. Spróbuj wyjąć RAM i wstawić jakąkolwiek inny - nawet zwykły, stary 1GB (wyjmij z innego kompa itd.). Jeżeli nie masz gdzieś pod ręką jakiejś starej pamięci to spróbuj wyjąć wszystkie posiadane kości i zostawić tylko jedną. Sprawdź czy działa prawidłowo. Jeżeli tak to może być problem z prawidłowym ustawieniem funkcji "dual chanel" czy jakoś tak w biosie lub/i z prawidłowym funkcjonowaniem (dopasowaniem, współpracą) kości RAM.

Objawy są podobne, konfiguracja też, a u mnie to właśnie RAM stanowił problem. Po prostu wymieniłem, bez wnikania w szczegóły problemu.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 21, 2008, 07:15:40 »
Przede wszystkim tak, jak mówi Mazak sprawdziłbym ustawienia ramu w biosie. Blue screeny to bardzo często efekt niedowoltowania kości (niektóre płyty domyślnie podają napięcie niższe, niż nominalne napięcie niektórych kości, tak było np z moimi Patriotami, dla których producent podaje napięcie 2.2V. Płyta MSI po wyjęciu z pudełka ustawienia miała niższe, i też mi sypało blue screenami dopóki tego nie ustawiłem.

« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 21, 2008, 08:45:27 »
Magneto - jeśli podejrzane są kości RAM (bardzo częsta przyczyna kłopotów) najlepsza metodą wyeliminowania możliwości ich wadliwej pracy jest test np.programem Memtest86+. Program do pobrania tu: http://www.memtest.org/#screen W dziale download (tak w połowie strony w dół) pobierz: Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS) lub  Pre-Compiled package for Floppy (DOS - Win) (w zależności, czy posiadasz w komputerze stację dyskietek lub jakiś pen USB), włóż czystą/sformatowaną dyskietkę do napędu lub pen do USB (nie wiem, czy musi być czysty), rozpakuj stosowną paczkę z programem i odpal plik: install.bat (lub rewrite.exe - już nie pamiętam) - z dyskietki (pena) zostanie utworzony bootowalny nośnik z którego możesz uruchomić kompa wraz z programem testującym. Ustawiasz w BIOSie bootowanie z floppy lub innego nośnika (pen) i odpalasz kompa. Uruchomi się wtedy sam progam (bez systemu) i rozpocznie test. Każdy błąd dyskwalifikuje pamięć.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 21, 2008, 09:40:24 »
Memtest86+

Można też ściągnąć ISO do wypalenia na płycie.
Jeśli ktoś ma Knoppixa (w Ubuntu chyba też było), to też można użyć - przy starcie można z menu Memtesta uruchomić.
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."