Autor Wątek: Falconowy laik lata misje on-line  (Przeczytany 9202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Solo

• Gość
Falconowy laik lata misje on-line
« dnia: Maja 11, 2007, 09:32:58 »
Zostałem wczoraj wieczorem zaproszony przez Marka i Qbę do wzięcia udziału w nocnej misji na Bośnią. Jako że jestem ciągle straszliwym laikiem - proces przypominania sobie Falcona wciąż trwa - początkowo w ogóle nie planowałem odbyć tego lotu, bo po co się kompromitować. Jakośtak jednak wyszło, że poleciałem i nie żałuję.
Celem naszej trójki była rafineria gdzieś tam na daleko-daleko.
Nie wiem jak Mark i Qba, ale dla mnie początek misji to jeden wielki chaos. Mark udostępnił mi swój profil do X-52, tak więc cały lot upłynął mi pomiędzy zerkaniem na przyrządy, wsłuchiwaniem się w komunikaty wieży, polecenia dowódcy Qby i przede wszystkim - rozgryzanie co jest gdzie przypisane na joy'u i przepustnicy. :) Jakoś jednak poszło.
Był to dla mnie w zasadzie pierwsza prawdziwa misja on-line, więc wrażenia były znaczące.
Już na samym początku, gdy kołowaliśmy na taxiway, zastanawiałem się po co sobie utrudniać sprawę i dlaczego nie wjechać na past i po prostu wystartować. Tuż po tej myśli przeleciał mi przed nosem lądujący właśnie jakiś ogromny transportowiec (z wrażenia nawet nie zwróciłem uwagi co to było) i od razu zrozumiałem, dlaczego warto jednak trzymać się procedur.
Start i wzbicie się na określony pułap to była przyjemność, trochę gorzej było z połapaniem się w powietrzu i znalezieniem "swoich", co jednak poszło mi gładko gdy Qba zasugerował użycie HSD. :)

Dotarcie do celu to już była bajka, poza przykrym epizodem z przypadkowym odpalenie przeze mnie AIM-120, po którym Qba na wszelki wypadek zajął pozycję za moją maszyną. Nerwowo się zrobiło już nad samą rafinerią, nad którą dolecieliśmy zupełnie niepostrzeżenie dla Solo, który ciągle był zajęty rozgryzaniem nowych funkcji joysticka i przepustnicy. Gdy zorientowałem się co się dzieje, dowiedziałem się że mam 5 minut na zrzucenie piguł. Tutaj mój stres się pogłębił, bo za chińskiego boga nie wiedziałem jak wybrać bomby i przełączyć tryb dostarczania przesyłek na CCIP. Z 5 minut zrobiły się 2 i wtedy jakoś udało mi się nad tym wszystkim zapanować. Z wielkim rozczarowaniem stwierdziłem wtedy, że po Qbie i Marku zostały jakieś parujące zgliszcza, na szczęście w pobliżu ruin zostały jakieś nienaruszone pawilony na które ochoczo ruszyłem. Bomby zrzuciłem nie zabijając się przy tym w ogóle i można było wracać. Co gorsza w okolicy pojawiły się jakieś wkurzone MiGi-21, którymi się zajął Mark z Qbą. Solu w tym czasie usiłował odnaleźć się w przestrzeni i nim MiGi się jakoś nie zajęły.
Generalnie wszystko gładko, nie licząc zestrzelenia dowódcy naszego przez Marka. :)
Potem poszło z górki: zrzut uzbrojenia, kurs na lotnisko i nerwowe zerkanie na licznik paliwa, które zaczęło jakby się kończyć. Po drodze jeszcze wpakowałem się na ostrzał AAA, jednak szczęście nowicjusza mnie nie opuściło i doleciałem do domu w jednym kawałku.

Reasumując Panowie: wciągnęło mnie to jak chodzenie po bagnach i teraz biorę się na serio (jak tylko czas pozwoli) na treningi i poznawanie maszyny. Misje on-line to fantastyczna zabawa.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: Falconowy laik lata misje on-line
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 11, 2007, 12:11:23 »
Wiem, że to fajna sprawa, może zrobilibyśmy kiedyś coś większego razem, jeszcze się uczymy falcona ale moglibyśmy polecieć.:)

Jak narazie to latamy jako PWT (www.flanker.kgb.pl) na falconach w 3 jednak jeden z nas jest chwilowo uziemiony. (sprzęt mu się zepsuł)

Solo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 11, 2007, 12:33:54 »
Jestem zawsze otwarty na propozycje - mój numer GG znajdzesz w profilu, jeśli będziecie mieli ochote, to dajcie znać, może się jakoś umówimy.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 11, 2007, 18:10:37 »
Hmm... Myślę, że ja też w końcu chętnie spróbowałbym swoich sił w misjach on-line :001:. Sam sie już niewiele raczej nauczę (mój organizm jakoś lepiej trawi informacje przekazywane w sposób werbalny :003:)...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 11, 2007, 18:35:09 »
No, to może zebralibyśmy wszystkich chętnych i czemu by nie zrobić jakiegoś małego TE wspólnie?

Proponuję niech w tym wątku wpiszą się wszyscy chętni na lot on-line i wybiorą, który z następujących terminów komu odpowiada:

1. Dzisiaj (~ 22:00 - 11/05)
2. Jutro   (~ 22:00 - 12/05)
3. Niedziela (~ 18:00 - 13/05)

I tak ktoś chętny może np odpowiedzieć: "nick - nr.1"

Założę się, że inni koledzy z 13 WELT mogliby równie chętnie taki event skoordynować.

Salute!

Solo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 11, 2007, 18:36:57 »
Tylu laików na raz w powietrzu? Serbowie mogą schować wyrzutnie do garażu, sami się pozabijamy. :)

Ok - Solo: nr 1 i 2, ale tak na 90%.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 11, 2007, 20:59:27 »
Ja mogę dzisiaj i w niedzielę, czyli:
Gerrah - numerek 1 i 3 :003:
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 11, 2007, 21:17:00 »
Uh, niestety czas edycji minął, a ja sobie przypomniałem, że mam Liveboxa :005:
Niby otworzyłem porty dla Falcona, ale po zapisaniu i zresetowaniu routera nie pokazuje tych zmian. Tak tylko ostrzegam, że moje loty to nic pewnego :008:.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 11, 2007, 22:27:32 »
U mnie mały obsów czasowy - dopiero wróciłem do domu:D
moje gg 1431003 jakby to kogoś interesowało.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 13, 2007, 01:01:37 »
To jak? Jest ktoś jeszcze chętny na jutro na zbiorowe samobójstwo, tfu, loty? :002:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 13, 2007, 02:39:42 »
Eeeeee - głupia sprawa, ale osobiście to ja wypadam z jutrzejszego rozkładu lotów.

Za to dzisiaj próbowaliśmy Open Falcona, jak też wypadnie on w multiplayerze. Wynik jest bardzo zachęcający. Przy Ramp-Starcie nie rozrzuca flight'u po całej bazie (jak to miało miejsce w RV) i nie stwierdziliśmy lagów czy tym podobnych nieprzyjemności w czasie misji. Szczerze mówiąc, w pewnym momencie zapomniałem że to OF a nie ten najstabilniejszy ze wszystkich AF. Raz tylko stwierdzono pauzą w grze ale to może być wina łącza jednego z pilotów. Uczestnicy to Mark (13 WELT), Whiskey (niezrzeszony) oraz Wacha (13 WELT). Generalnie - kombinujcie Panowie OF bo chyba trzeba się na to przerzucić. No i jakże trudno przebić się przez wrogie CAP'y nad FLOTem. Miodzio.

Salute!

Solo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 13, 2007, 10:43:05 »
Echhh, laik na OF nie polata, bo ma tylko AF. :)
Jeśli ktoś dziś wieczorem ma ochotę polatać, to ja też mam ochotę. :)
Proszę o ewentualny kontakt na GG.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 14, 2007, 10:18:51 »
Potwierdzam Panowie, OF to najbardziej "profesjonalna" alternatywa. Niestety wersja beta - ale ze wszystkimi latkami jest stabilna. Jak dla mnie bomba!

S!
F-16C Block50 driver...

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 19, 2007, 20:54:58 »
Przycichł coś temat. Może byłby ktoś chętny na lot jutro? Jakby co mam cały dzień do dyspozycji.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 19, 2007, 22:03:15 »
Kto wie, kto wie...
Ale prędzej dzisiaj wieczorem;)