Maverickdan- z tego co zauważyłem wybrałeś się na urlop

więc nie popiszesz jakiś czas... ale poczytać możesz. Powiem tak. Ta nasza nieszczęsna kampania jest chyba jedyną deską ratunku. Uogólniając - jak świat długo istnieje tak choćby nie wiem jaką formę miała rozgrywka w sieci i tak po jakimś czasie się ona znudzi. Z reguły najszybciej nudzą się własnie rozgrywki dogfightowe- choć nie twierdzę że są złe - owszem doceniam ich wartość dydaktyczną , ale na dłuższą metę można nimi się za przeproszeniem za słownictwo wyrzygać.
Nie powiem że coś bardziej ambitnego zapewni porządną frekwencję bo nie zapewni i już! . Co najwyżej na początku będą tłumy po to by z misji na misji ludzi było coraz mniej aż finalnie zostaną sami autorzy takiej zabawy i tyle- będa narzekania że "to złe", "to trudne" a "tamto powinno być inaczej" a to "rąbek spódnicy przeszkadza" i temu podobne. Gdzieś to już przerabiałem na własnej skórze przy okazji innego "symulatora". Pozostali zwyczajnie z wymienionych przez przedmówców racjonalnych powodów nie będą mieli czasu albo wrócą gdzieś "podymić" jakiegoś "doga" (jakoś dziwnie ktoś kto ma mało czasu na latanie online na to czas znajdzie zawsze

) .
Co do tej kampani, wspominałeś o możliwości postawienia serwera u Ciebie w chacie , wynajęcie i zainstalowanie porządnego łącza u Ciebie też ponoć nie byłoby problemem . Zostaje jak zwykle czynnik ludzki , czyli odpowiednia ilość ludzi którzy się "ściepną" na takie "pudło" i abonament. Stosowny temat już był wałkowany na tym forum i ucichł własnie na tym etapie. Moim zdaniem naprawdę warto o tym pomyśłeć.
Razorblade- rozumię Twoje rozgoryczenie odnośnie jednej i tej samej mapy i obecności F15 oraz związanego z nim narzekania odnośnie IFF i innych podobvnych problemów. Widzisz podświadomie większość ludzi jest nastawiona na wynik rozgrywki , nie dopuszcza myśłi że może mieć"pod górkę" . Klimat takiej rozgrywki stawia się niestety w wielu przypadkach na końcu.
Sądzę że szkoda by było zaprzepaszczać pomysłów jakie nam się w głowach "ukiełkowały" i trzeba koniecznie posiedzieć nad wprowadzeniem tego w życie .RAzor , Twoja pomoc we wspomnianej kampani miała dla nas ma i mieć będzie horendalne znaczenie i stanowi wielką pomoc merytoryczną , podobnie jak i pozostałych na tym forum. Rozumiem MAva- na forum jest mnóstwo osób , których wiedza jest ogromna my sami z MAvem potrafimy zaledwie odróżnić MiG a 29 od F 15, R-77 od Aim 120 z innymi rzeczami mamy problemy a i tak próbujemy w bólach coś stworzyć

.
Można pogodzić potrzeby tych którzy lubią polatać sobie spokojnie jak w realu , wiele razy pokojowo w formacji, będąc kierowanym przez ATC (proste rzeczy naprawde mogą być czasem trudne i dawać sporo satysfakcji! ) i tych którzy lubią konkretnie "powalczyć". Nie bez znaczenia jest fakt że mamy w naszej społeczności wiele osób którzy się palą żeby "porobić za kontrolera" w FC.
Problem jest pozbierać tych wszystkich w zorganizowanej rozgrywce i zacząc latać .
Na początek zacznijmy od..początku

. Daj mi znać Mav odnośnie tematu tego serwera i łącza, czy dalej byłoby to aktualne .
Problem serwera był w tym temacie- polecam lekturę:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7534.0.htmlProszę o zajęcie stanowiska w tej sprawie wszystkich zainteresowanych.
Odnośnie kampani , to przynajmniej ze swojej strony choćby nie wiem ile to miało trwać to nie mam zamioaru tego rzucić. Nie obiecujemy z Mavem ,że będzie to super duper realistyczna rzecz, ale na tyle ile umiemy tak będzie wyglądać i mamy nadzieję że sami ze sobą latać nie będziemy.
Na zakończenie proponuję żeby zamiast analizowania przyczyn naszego "nieletania" wziąść się za robotę (Mav , to do nas obydwu było

).
IQ 85- sprzęt owszem musze kupić , ale spokojnie - jak na razie mam dziwną politykę w tej sprawie i tak prosty aspekt jak wymiana blaszaka potrafił mi nieźle w bani zakręcić :karpik. No ale i tak do grzebania w edytorze na chwilę obecną mocniejszy sprzęt nie jest mi specjalnie potrzebny, do latania za to jak mam FC na nim latać to mnie zwyczajnie mgli!.