Autor Wątek: Polskie F-16'stki i dziennikarski bełkot - wątek "trochę" humorystyczny.  (Przeczytany 44152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polskie F-16'stki i dziennikarski bełkot - wątek "trochę" humorystyczny.
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 18, 2007, 14:41:35 »
Polskie F-16 uziemione przez... myszy?

Polskie F-16 uziemione przez myszy? Wojsko oficjalnie zaprzecza, ale faktem jest, że 10 maszyn nie może wzbić się w powietrze - czytamy na stronie dziennik.pl.
Informator dziennika.pl twierdzi, że polna mysz przegryzła kable w potężnym myśliwcu F-16, stacjonującym w podpoznańskich Krzesinach.

- Wszyscy są pewni, że to myszy. A wojsko oczywiście będzie zaprzeczać do upadłego, bo to kompromitacja - opowiada dziennikowi.pl oficer z bazy w Krzesinach.

Oficer ten dodaje, że problem z myszami jest znany od dawna. Najgorsza sytuacja jest na początku zimy, gdy myszy całymi stadami schodzą z pól i kryją się w hangarach - czytamy na stronie Dziennika.

Pułkownik Wiesław Grzegorzewski z resortu obrony narodowej przyznaje w rozmowie z dziennikiem.pl, że uziemionych jest dziesięć samolotów F-16, ale zaprzecza, by przyczyną jakiejkolwiek awarii były myszy.

http://wiadomosci.onet.pl/1660485,11,item.html

:D

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 18, 2007, 15:09:52 »
"Czy armia zrealizowała już przetarg na kota?" :) Ehhh ci Onet'owcy... wyprowadzą na kilka chwil z najgorszego dołka :D

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 18, 2007, 15:28:45 »
Sie nie ma co śmiać ;) na etacie bazy jest Sokolnik, trzeba by tylko sokołom obciąć rację żywnościową a myszy same się wyniosą  :002:
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 18, 2007, 15:40:08 »
Martin, gdybyś tą mysz sfotografował, najlepiej jeszcze wsuwającą te kable, to zdjęcie idzie na pierwszą stronę Faktu, a Ty jesteś ustawiony do końca życia. :D

Coś o przeszkoleniu w bazie wspominałeś. Byś się nie zdziwił jak się okaże, że o łapanie myszy chodzi. :118:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 18, 2007, 15:51:03 »
"Czy armia zrealizowała już przetarg na kota?"

A pamiętacie jak było z tym koszeniem trawy i aresztowanym pilotem? Nie ma śmiania, na kota też musi być przetarg, nie może być kumoterstwa i korzystania z usług lokalnych siersciuchów.

Offline martin

• *
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 18, 2007, 16:34:54 »
Martin, gdybyś tą mysz sfotografował, najlepiej jeszcze wsuwającą te kable, to zdjęcie idzie na pierwszą stronę Faktu, a Ty jesteś ustawiony do końca życia. :D

A proszę was bardzo, nie moje zdjęci a( ja muszę pracować) ale dowody są: http://forum.31blot.mil.pl/viewtopic.php?t=1611

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 02, 2008, 09:51:30 »
http://wiadomosci.onet.pl/1500582,2677,1,kupilismy_zlom,kioskart.html

Takie artykuły to zaczynają mnie już denerwować. A jeszcze bardziej, że sporo ludzi w to bezgranicznie wierzy.
ZenoPL

« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:09:45 »
Dokładnie tak ;/  Autor tego tekstu nie ma pojęcia o czym pisze a przeciętni ludzie czytający taki artykuł mu wieżą  :005: Tak się zdenerwowałem że aż wdałem się w dyskusje  LOL  :003:
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 02, 2008, 12:21:19 »
Tak się zdenerwowałem że aż wdałem się w dyskusje  LOL

Nie ma coś się wdawać w dyskusję z debilami, bo "najpierw zniżą Cię do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem".
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 02, 2008, 12:59:02 »
Nie ma coś się wdawać w dyskusję z debilami, bo "najpierw zniżą Cię do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem".
Dokładnie. Chociaż często mnie kusi, żeby coś napisać na forum onetu, to jednak odpuszczam sobie.
ZenoPL

damos

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 02, 2008, 13:08:24 »
O - widzę, ze już jest - właśnie chciałem dodać :). I jak tu bronić dziennikarzy, skoro sami sobie "strzelają w kolano" takimi głupotami ?

BTW - dyskusje na onecie można sobie darować... Tam ci udowadniają, ze MIG-29 latał w czasie wojny w Wietnamie.... :karpik
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2008, 13:13:25 wysłana przez damos »

Offline martin

• *
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 02, 2008, 13:43:54 »
Ja się zastanawiam, kto płaci za te artykuły, bo chyba Desault czy SAAB zadają sobie sprawę , że nie stać nas na kolejne zakupy z poza USA. Więc kto ?

Marcin

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 02, 2008, 13:51:55 »
Jak sprzedać medialnie, coś co kosztowało dużo pieniędzy i się kompletnie nie sprawdza w roli dla jakiej powstało i mimo 50 lat za sobą nadal ma problemy ?

Osprey

Szczerze, nasze "problemy" z F-16 są niezauważalne, przy problemach USMC z ich V-22... co by było gdybyśmy my się wpakowali w coś takiego ? To już dziennikarze musieliby sie podpalać na ulicach  :118:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 02, 2008, 14:29:27 »
Jakbyśmy mieli ćwierć tej kasy co ma co rok budżet USA to pewnie nie zawracalibyśmy sobie głowy takimi drobnostkami jak awarie F16. Ich stać na takie zabawki to się mogą przez 50 lat w to bawić.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 02, 2008, 14:49:55 »
Czyżby ? Prawda jest taka, ze USofA jest obecnie cholernie zadłużone, głownie u ... Chin. Natomiast program Ospreya kosztował do tej pory 50 miliardów dolarów, a wynikiem jest maszyna, która kosztuje 100mln za sztukę, nie działa i jej zadania spokojnie i lepiej może wykonywać maszyna za 8 mln USD... 12 razy tańsza.

50 miliardów USD to 10,5% rocznego budżetu całych ichnich sił zbrojnych, to tak jakbyśmy my tworzyli coś za 2,166 miliardów zł ! To nawet największa porażka naszych sił zbrojnych - korweta Gawron będzie w sumie kosztować tylko połowę tej sumy... jeżeli kiedyś ja skończą.