Autor Wątek: Afryka dzika...  (Przeczytany 3486 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Afryka dzika...
« dnia: Czerwca 16, 2007, 20:57:22 »
Dobrze, że u nas to nie idzie tak:  Kałach fura i komóra, bo dresy te same  :008:

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=71327

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Odp: Afryka dzika...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2007, 21:26:18 »

Jak niewiele do szczęścia potrzeba ... choć raz w coś trafić z RPG-7

A ci to po prostu musieli zdać!

Gustowna torebeczka  :karpik

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2007, 21:30:42 »
A ci to po prostu musieli zdać!

Jak widać do "obrony pracy magisterskiej" podchodzi się tam bardzo dosłownie. :D

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 16, 2007, 21:44:01 »
Jak widać do "obrony pracy magisterskiej" podchodzi się tam bardzo dosłownie.
O tym samym pomyślałem. A tak w ogóle to teraz doceniłem Lord of war ...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

chincz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 16, 2007, 22:53:37 »
Naprawdę Was to bawi...?

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 17, 2007, 00:14:00 »
Słuszna uwaga skądinąd

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 17, 2007, 00:29:46 »
Naprawdę Was to bawi...?

Średnio ... ale np. tego gościa z RPG-7 wyraźnie tak  :021:

Zobacz jacy tam wszyscy uśmiechnięci - tylko my jesteśmy takie smutasy :karpik

« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 00:39:59 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 17, 2007, 09:06:55 »
Zobacz jacy tam wszyscy uśmiechnięci

Ten na przedostatnim zdjęciu z linka, to już raczej się nie pouśmiecha  :005:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 17, 2007, 10:01:28 »

http://imageshack.us][img width=421 height=600]http://img145.imageshack.us/img145/4143/44257210bcvh5.jpg[/

Jak niewiele do szczęścia potrzeba ... choć raz w coś trafić z RPG-7

Aż chciałoby się powiedzieć: yes yes yes:121:

Poza tym niektóre zdjęcia z Liberii w tym linku są raczej mało zabawne.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 11:53:36 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 18, 2007, 14:41:54 »
niesamowite zdjecia ....jezu ale tam jest łusek, jakby łuski zamiast deszczu padały...

Chciałbym wrzucić tam naszych osiedlowych gangsterów, ciekawe jak długo by pożyli :)

i jeszcze jedno – na zdjęciach widać dzieci na oko 12 lat z ak – czyżby odrzut z tej broni był na tyle mały że są w stanie z nich strzelać, walczyć ?
\___[O}====-
 /OOOOO\

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 21, 2007, 00:25:03 »
Zdjęcia te nie są nowe, lecz zawsze kiedy widzę je i im podobne przykuwają moją uwagę, i nie będę ukrywał, że rozbawiły mnie.
Jednym z lepszych jest to ”żartobliwie” nazwane tu – ” A ci to po prostu musieli zdać!”.
Tych dwóch z lewej po prostu hipnotyzuje mnie swoją osobowością ……………. i od razu uprzedzam komentarze – sam też się za mądrego nie uważam.

Tu porcja podobnych (klikając na obrazek uzyskamy powiększenie):

”On” strzela (w powietrzu widać łuskę), proszę zwrócić uwagę na kąt strzału i niebanalną kamizelkę ”ochronną”. Rękawice spawalnicze dopełniają ekwipunku.

Seria ”co ja tu robię”

Temu do szkoły było nie po drodze ale i tak jest z klasą.

Ten porządził ale zabawa w końcu się nudzi i idzie do …….. do nikąd. Kto mu to wszystko wyfasował ?

Czy oni maja jakąś przyszłość ?

Oprócz roli ”Uruk-hai” ?

Prywatne watahy czasem przyjmują taką kuriozalną formę.

Tu Einsatzkommando ”Zebry” wyrusza na akcję na ….słonia.

Chociaż i w innych częściach globu mamy ciekawy folklor.

Twórcy tych fotografii liczą na ich dwuznaczny charakter. Ironicznie przedstawiając te osoby przekazują koszmar ich życia. Najpierw się roześmiejesz ale później dociera świadomość realiów w jakich musi żyć to społeczeństwo. W sporej mierze tak ma działać przekaz tych zdjęć.

Żeby mieć szersze spojrzenie na technikę to trochę z innej bajki:

Widzicie ten obłęd w oczach

Obłęd ma różne rozmiary, tu XXL

A tu całkiem inna szkoła i klasa fotografii a cel też dwojaki choć nic nie śmieszy.

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 21, 2007, 07:06:53 »
Powiem tak: jest wolność słowa ale jeśli ktoś doszukuje sie śmieszności w tych sytuacjach i postawach  ludzi przedstawionych na powyższych fotografiach, to powinien się leczyć  :006:.
To jest niewyobrażalna tragedia i jeszcze bardziej niewyobrażalna podłość krajów wysokorozwiniętych, że nie robią z tym porządku. Ja rozumiem, że rozwinięta część świata nie ma tam żadnych interesów do zafarcenia ale ....
Szkoda gadać.

Ps.
Ciekawe czy również bezstresowo oglądalibyśmy takie fotki gdyby były robione w naszym kraju. Może nawet kogoś bliskiego byśmy na nich zobaczyli  :121:

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 21, 2007, 07:55:23 »
Powiem tak: jest wolność słowa ale jeśli ktoś doszukuje sie śmieszności w tych sytuacjach i postawach  ludzi przedstawionych na powyższych fotografiach, to powinien się leczyć  :006:.

Może bez histerii ... Silesian wyraźnie napisał o celowym zabiegu fotografa i "ironicznym przedstawienia koszmaru życia". Wojna (jakakolwiek i gdziekolwiek) nie jest śmieszna sama w sobie, ale niektóre jej sytuację wywołują śmiech i zawierają sporą dawkę (czarnego) humoru. Mnie też rozśmieszył facet w kamizelce ratunkowej i nie tylko ...

Ciekawe czy również bezstresowo oglądalibyśmy takie fotki gdyby były robione w naszym kraju. Może nawet kogoś bliskiego byśmy na nich zobaczyli

Mieliśmy wiele przykładów z "naszego podwórka" - choćby świetna książka Arcta "Powietrze pełne śmiechu", gdzie również przedstawiona wiele sytuacji komicznych, które zdarzyły w czasie największej i najbardziej tragicznej dotychczas wojny czyli DWS.

Ja się czytając uśmiałem, a Ty?

To jest niewyobrażalna tragedia i jeszcze bardziej niewyobrażalna podłość krajów wysokorozwiniętych, że nie robią z tym porządku. Ja rozumiem, że rozwinięta część świata nie ma tam żadnych interesów do zafarcenia ale ....
Szkoda gadać.

Po pierwsze "oni" właśnie chcieli się rządzić sami bez "białych" ... no to "się rządzą" jak widać na załączonych obrazkach.

Po drugie - rozumiem, że preferujesz zrobienie porządku posyłając tam kilkadziesiąt (kilkaset?) tysięcy żołnierzy. Tylko czy nie wyglądałoby to tak samo jak "zrobienie porządku" w Iraku i czy nie przyniosłoby przynajmniej takich samych strat?

Jak na razie z tego co można zaobserwować we współczesnych konfliktach, takie "robienie porządków" jest bardziej szkodliwe niż nie robienie niczego.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 21, 2007, 08:10:37 »
Zgadzam się w pełni z Razorem. Tak przy okazji Doe , kto dał Ci/Nam prawo do pokazywania im jak się żyje we własnym kraju. My mieliśmy wielkiego brata zza wschodu. Teraz pouczamy Afgańczyków i Irakijczyków. No i co ? Tak to ma wyglądać ? Jeśli nie chcą się dogadać między sobą a wolą strzelać trudno. Ja chętnie pomógłbym takim ludziom, ale nie wtedy kiedy wita mnie grad kul i bomby przy drodze. A tak poza tym najbardziej szkoda mi dzieci i ludzi , którzy chcą tylko przeżyć. To oni są największymi ofiarami takich wojen. Kwadratura koła. Kraj nie może się podnieść ze zniszczeń wojennych bo ciągle są one prowadzone.

P.S. Jeśli już tak poszło to powiem wam, że szlag mnie trafia jak widzę lekceważenie lekarzy i pielęgniarek. Nie ma pieniędzy na opiekę zdrowotną ale na "wojenki" to mamy. Wtedy to ja rozumiałbym tłumaczenie: kasa pusta nie ma z czego dać  Czy my akurat teraz musimy wydawać kasę na te F16 ?? Czy nie ma innych problemów do rozwiązania ??
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

chincz

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 21, 2007, 09:49:10 »
No dobra. Pomijając kwestie ogólnoświatowej i krajowej polityki, coś dla tych, którzy doszukują się w tym ironii: www.republika.pl/chinczyk2/load/ruanda.rar (560 KB). Jeden wpis w google... W przeciwieństwie do tych "śmiesznych" zdjęć, takie nie każda gazeta odważy się drukować.
Po paru dyskusjach na tym forum przestałem się odzywać. Ale teraz przestanę nawet tu zaglądać. Wiem, wiem... nie muszę.