Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1013095 razy)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #210 dnia: Października 12, 2007, 09:48:26 »
Z basha:
<g5r> siem
<g5r> slyszales ze chinscy hakerzy wlamali sie do komputega pentagonu ??
<tomashek>heh spoko
<g5r> ale sluchaj...
<g5r> byli bardzo zaskoczeni ;)
<tomashek> czemu ?
<g5r> jak zobaczyli ze polscy studenci zrobili sobie na glownym serverze czata :)
<tomashek>o lol

lubię takie żarty, podnoszą u mnie zadowolenie z bycia Polakiem  :004:   :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Października 12, 2007, 11:06:24 »
Niezbyt lotnicze (choć lot pocisku na siłę chyba można pod to podpiąć ;)), ale moim skromnym zdaniem jednak LOL.

http://pl.youtube.com/watch?v=n4jMzKxYB74

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #212 dnia: Października 12, 2007, 17:21:48 »
Niezbyt lotnicze (choć lot pocisku na siłę chyba można pod to podpiąć ;)), ale moim skromnym zdaniem jednak LOL.

http://pl.youtube.com/watch?v=n4jMzKxYB74
No moim zdaniem zdecydowanie nie jest to LOL
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #213 dnia: Października 12, 2007, 18:04:13 »
Z cyklu wojskowych:

Myśliwiec- jak sama nazwa wskazuje, myśli jak wytropić wroga

Kamikadze - konstrukcja lotnicza nieprzystosowana do lądowania
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #214 dnia: Października 12, 2007, 20:08:18 »
Niezbyt lotnicze (choć lot pocisku na siłę chyba można pod to podpiąć ;)), ale moim skromnym zdaniem jednak LOL.http://pl.youtube.com/watch?v=n4jMzKxYB74

Hmmmmmmmmmmmm
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: Października 13, 2007, 00:33:49 »
Falcon 4, misja co-op w trybie multiplayer. Kołuję na pas startowy, za mną mój wingman - Jankes. W eterze słychać komunikaty wieży, dookoła ogólny zgiełk bazy lotniczej. Wjeżdżamy na pas startowy. Mówię "jedynka gotowy do startu" i widzę Jankesa zatrzymującego sie obok na pasie i gotowego do startu.

"Dobra, dopalacz i jedziemy" mówię po czym daje przepustnicę na maksa i F-16 zaczyna toczyć się po pasie. Jankes coś do mnie mówi przez chwile, ale komunikat z wieży go zagłuszył. "Jankes, nie usłyszałem cię, ale kontynuujmy start".
Następny komunikat od Jankesa był już głośny i wyraźny: "KABINA!!!"
Szarpię przepustnicą na idle, daję gwałtownie po hamulcach i zatrzymuje się na środku pasa. Przełączam się na wirtualny kokpit i rzeczywiście! Zapomniałem zamknąć przed startem canopy! LOL
Ciekawe, że przy 60 kts się jeszcze nie urwała :)

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #216 dnia: Października 13, 2007, 12:13:04 »
Qba, Twoja przygoda choć wirtualna, przypomina mi scenkę ze wspomnień jednego z pilotów, które kiedyś gdzieś czytałem.

4 Pilotów F-16 wystartowało do lotu patrolowego (o ile pamiętam to chyba było to nad Irakiem). Start miał miejsce późnym wieczorem, słońce chyliło się ku zachodowi. W planie był dolot do tankowca, napełnienie zbiorników na max. i kontynuacja.
Zanim maszyny doleciały do tankera, słońce już zaszło. Pomimo nadchodzącej nocy napełnienie 3 samolotów odbyło się bez większych trudności. Tylko jeden pilot namordował się niemiłosiernie. Sam sobie się nie mógł nadziwić skąd takie trudności w trafieniu na boomer. Nie było to dla niego pierwsze tankowanie w nocy.. Ale takich kłopotów jak tym razem nie miał nigdy !!!
Po kilku podejściach w końcu nakarmił swoją żmijkę. Skontaktował się z dowódcą flightu chcąc się jakoś wytłumaczyć. Na koniec usłyszał:
- Byłoby Ci łatwiej, jakbyś podniósł przyłbicę*.

:002:

* przyłbica (ang. visor) - nie wiem czy tak to się określa w polskiej terminologii lotniczej, ale chodzi o tą ciemną szybkę zintegrowaną z kaskiem, która ma za zadanie osłonić oczy pilota przed refleksami świetlnymi (widoczna uniesiona na zdjęciu poniżej):

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #217 dnia: Października 13, 2007, 16:57:31 »
Qba, Twoja przygoda choć wirtualna, przypomina mi scenkę ze wspomnień jednego z pilotów, które kiedyś gdzieś czytałem.

"Gdzieś"? :D Masz na myśli manual do F4.0 AF? ;)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #218 dnia: Października 13, 2007, 18:27:58 »
"Gdzieś"? :D Masz na myśli manual do F4.0 AF? ;)

TO było manualu  :011: :011: :011:  :karpik Ale numer.. serio nie pamiętam gdzie to wyczytałem :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: Października 13, 2007, 18:41:56 »
Jascha - mogliście oszczędzić nam kolegi...

« Odpowiedź #220 dnia: Października 13, 2007, 18:44:05 »
Haha. :D

Aż normalnie zainstalowałem ponownie AF by sprawdzić czy się nie mylę. Str. 177. :)
No i proszę. Wrócę do latania w F4.0 na jakiś czas przynajmniej. :D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #221 dnia: Października 13, 2007, 22:44:10 »
Z basha:
<PB_NH> wlasnie sie dowiedzialem jaka jest teraz najwieksza obelga wsrod gimnazjalitow
<PB_NH> "Twoja stara klaszcze u Rubika"

Rozwaliło mnie to na amen  :020:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #222 dnia: Października 14, 2007, 00:56:14 »
To nie jest stricte lotnicze (aczkolwiek lotnicze :D ) przepraszam, ale musze wam, to tutaj wkleić :D

http://www.youtube.com/watch?v=FwsntHcWiy4
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Października 14, 2007, 15:15:42 »
To nie jest stricte lotnicze (aczkolwiek lotnicze :D ) przepraszam, ale musze wam, to tutaj wkleić :D
http://www.youtube.com/watch?v=FwsntHcWiy4

Oglądając ten materiał tak domyślnie oczekuje się jakiegoś aktu agresji a biorąc pod uwagę, że ktoś podaje mu ulotkę reklamową i
………… czytając to (bash.org.pl)
<amdor> ale sytuacja
<boogy> ?
<amdor> wracam ze szkoly, ide sobie ulica
<amdor> i jakis koles w wieku lat ok. 23 rozdajacy ulotki daje mi jedna mowiac "to dla pana"
<amdor> ja na to "nie, dziekuje"
<amdor> a on "prezentow sie k*wa nie odrzuca" o.O
…. To automatycznie nasuwa się pytanie jaka mogła by być reakcja obdarowanego ?

………. A ten tu tylko poskakał.

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #224 dnia: Października 15, 2007, 23:23:25 »
Co sprzedaje AMW?

Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!