Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1013974 razy)

Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #2070 dnia: Kwietnia 22, 2010, 22:19:15 »
Dostałem to dziś. Stare wydarzenie ale mnie rozśmieszyło.

« Odpowiedź #2071 dnia: Kwietnia 23, 2010, 13:12:38 »
Prawdę mówiąc nie wiem, czy to pasuje do lol. Jak to mówią nie wiem czy sie śmiać, czy płakać
http://fakty.interia.pl/historia/news/komedia-pomylek-rosyjscy-kombatanci-wsciekli,1469034

« Odpowiedź #2072 dnia: Kwietnia 23, 2010, 13:22:27 »
Przedstawiciel związku powiedział "Timesowi", że weteran, który przeglądał projekt, jest praktycznie ślepy i nie zauważył pomyłki
Ja też chce takich "sprawdzaczy" w mojej robocie  :020:

« Odpowiedź #2073 dnia: Kwietnia 25, 2010, 13:18:50 »

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #2074 dnia: Kwietnia 25, 2010, 22:00:58 »
LOL. Nie to żebym śmiał się z czyjegoś nieszczęścia choć nikomu nic się nie stało ale:
http://wiadomosci.onet.pl/2682,2160598,awaryjne_ladowanie_boeinga_na_okeciu,wydarzenie_lokalne.html
W samolocie pękła jedna z warstw szyby w kokpicie (pomieszczenie pilotów - PAP)
Ja...... ludzie mają źle w głowach

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2075 dnia: Kwietnia 25, 2010, 22:05:22 »
Ale że co w tym tekście śmiesznego?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2076 dnia: Kwietnia 25, 2010, 22:16:08 »
No bo żeby tłumaczyć co to jest kokpit... dziennikarze chyba mają ludzi za głupich. No i to jest ciut śmieszne. Demotywujące, że tak powiem ;)
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #2077 dnia: Kwietnia 25, 2010, 22:38:50 »
OK, dajecie tu linki, teksty i takie tam inne około lotnicze.
A mi w kontekście wytłumaczenia co to jest kokpit przypomniała się taka historyjka.
Ciepły wiosenny dzień, lotnisko w północnej części Wielkopolski na którym stacjonują naddźwiękowe samoloty o zmiennej geometrii skrzydeł, z centralnym wlotem powietrza, miejsce od dawna związane z lotnictwem, choćby przez Ostdeutsche Albatros Werke, po którym można było znaleźć kilka wyraźnych śladów. Kilka egzemplarzy wspomnianego samolotu stoi na stoisku, zbliża się do nich grupka ludzi, cześć z nich nosi kombinezony, inni zaś mają na sobie zielone oficerskie mundury. Pośród tych ostatnich daje się zauważyć żywe zainteresowanie samolotami, co chwilę padają pytania, z ciekawością słuchają odpowiedzi, na twarzach wyraźnie odrysowuje się radość, gdy usłyszeli, że mogą wejść do środka, do kabiny samolotu. Jeden z nich ciągle rozgląda się wkoło jakby czegoś szukając, przychodzi w końcu na niego kolej wchodzi do kabiny, zadaje kilka pytań, obowiązkowo o katapultę i spust, po otrzymaniu odpowiedzi, usatysfakcjonowany schodzi po drabince, twardo staje na płaszczyźnie postoju samolotów i z uznaniem rzece do swoich kolegów: "Wiedziałem, że lotnictwie jest porządek, w kokpicie nie zauważyłem ani grama błota, ale wysprzątali".
Ci panowie to byli czołgiści.

« Odpowiedź #2078 dnia: Kwietnia 25, 2010, 22:39:50 »

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #2079 dnia: Kwietnia 25, 2010, 22:46:28 »
http://www.youtube.com/watch?v=jrURKUg4I-I&feature=related

Fake?
W życiu! ....to nowy rodzaj łopat.....ehhh stary, weź np. gorszej jakości komórkę z aparatem i sprawdź sam - powinien być podobny efekt.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #2080 dnia: Kwietnia 25, 2010, 23:03:43 »
Widzisz Działo, sprawdziłem Twój profil, podajesz, że masz 20 lat, piękny wiek, kiedyś dwudziestolatkowie byli w połowie zasadniczej służby wojskowej, do końca został im już tylko rok, inni zasiadali za sterami pierwszych w swoim życiu jetów z silnikiem od celu latającego, ale byli z tego cholernie dumni. Kiedy się rodziłeś była już płyta CD i powoli w niepamięć odchodziła płyta winylowa odtwarzana na gramofonach, które były u szczytu popularności kiedy rodzili się dwudziestolatkowie dwadzieścia lat przed Tobą. Na owych gramofonach była taka ciekawa rzecz, na obwodzie talerza były dwa rzędy takich prostokącików, chcąc odtworzyć longpleja należało wyregulować obroty tak aby te prostokąty w "rzadszym" rzędzie "zatrzymały się", do singla używało się "gęstszego" rzędu.
No dobra, ale o co kaman?
Łopaty obracają się tylko częstotliwość wyświetlanych klatek powoduje, że każde oddzielne zdjęcie składające się na film sfotografowało łopatę śmigłowca (nie koniecznie tą samą) w tym samym miejscu, stąd mamy wrażenie, że stoją w miejscu. Widziałeś zapewne na filmie koła karety, wozy, czy czegokolwiek innego obracające się "do tyłu". Jest to złudzenie optyczne. Jak to się ma do talerza gramofonu? Tam kwadraty "zatrzymywały się", jeżeli ich prędkość przesuwu (pojawiania się w określonym obszarze) pokrywała się z częstotliwością światła, a ta prędkość zależna była od prędkości obrotowej, stąd te różnice w wielkości kwadratów, bo obowiązywały dwie prędkości 33 dla LP i 45 dla "singli" (nie w tym znaczeniu co teraz).
Może chaotycznie, ale nie mam pod ręką stosownego linka, piszę więc z głowy, czyli jak mawiają klasycy, z niczego.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #2081 dnia: Kwietnia 25, 2010, 23:49:32 »
Żenujące, że trzeba komuś takie podstawowe sprawy tłumaczyć (Wujek ma na to teraz czas więc może sobie pozwolić ;) ):
http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_stroboskopowy

[gmod]Żenujący, to jest ten komentarz. Powyżej masz 2 przykłady jak odpowiedzieć nie obrażając nikogo [/gmod]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2010, 07:31:25 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #2082 dnia: Kwietnia 26, 2010, 11:25:18 »
No już dobra, kapuje, nie skojarzyłem...

Widzisz Działo, sprawdziłem Twój profil, podajesz, że masz 20 lat, piękny wiek, kiedyś dwudziestolatkowie byli w połowie zasadniczej służby wojskowej, do końca został im już tylko rok, inni zasiadali za sterami pierwszych w swoim życiu jetów z silnikiem od celu latającego, ale byli z tego cholernie dumni. Kiedy się rodziłeś była już płyta CD i powoli w niepamięć odchodziła płyta winylowa odtwarzana na gramofonach, które były u szczytu popularności kiedy rodzili się dwudziestolatkowie dwadzieścia lat przed Tobą. Na owych gramofonach była taka ciekawa rzecz, na obwodzie talerza były dwa rzędy takich prostokącików, chcąc odtworzyć longpleja należało wyregulować obroty tak aby te prostokąty w "rzadszym" rzędzie "zatrzymały się", do singla używało się "gęstszego" rzędu.
No dobra, ale o co kaman?
Łopaty obracają się tylko częstotliwość wyświetlanych klatek powoduje, że każde oddzielne zdjęcie składające się na film sfotografowało łopatę śmigłowca (nie koniecznie tą samą) w tym samym miejscu, stąd mamy wrażenie, że stoją w miejscu. Widziałeś zapewne na filmie koła karety, wozy, czy czegokolwiek innego obracające się "do tyłu". Jest to złudzenie optyczne. Jak to się ma do talerza gramofonu? Tam kwadraty "zatrzymywały się", jeżeli ich prędkość przesuwu (pojawiania się w określonym obszarze) pokrywała się z częstotliwością światła, a ta prędkość zależna była od prędkości obrotowej, stąd te różnice w wielkości kwadratów, bo obowiązywały dwie prędkości 33 dla LP i 45 dla "singli" (nie w tym znaczeniu co teraz).
Może chaotycznie, ale nie mam pod ręką stosownego linka, piszę więc z głowy, czyli jak mawiają klasycy, z niczego.

Fajnie napisany post tak btw, wiem o co chodzi z tymi gramofonami, mam sporo winylowych płyt [klasycznego rocka głównie] i pamiętam te prostokąty.

« Odpowiedź #2083 dnia: Kwietnia 27, 2010, 09:35:51 »
Jak najbardziej lotnicze, bo dotyczy... posłuchajcie sami.

Były już chomiki owinięte taśmą, były różowe rajstopy, a tu proszę jaki "kwiatek" znalazłem, ciekawe czy kolega C. ma coś na usprawiedliwienie? Wyraźnie słychać, że o Niego chodzi.  :118: :118: :118:

http://www.youtube.com/watch?v=cjwN_q0Bdn8

Offline D64

• *
« Odpowiedź #2084 dnia: Kwietnia 27, 2010, 09:56:49 »
OK, dajecie tu linki, teksty i takie tam inne około lotnicze.
A mi w kontekście wytłumaczenia co to jest kokpit przypomniała się taka historyjka.
Ciepły wiosenny dzień, lotnisko w północnej części Wielkopolski na którym stacjonują naddźwiękowe samoloty o zmiennej geometrii skrzydeł, z centralnym wlotem powietrza, miejsce od dawna związane z lotnictwem, choćby przez Ostdeutsche Albatros Werke, po którym można było znaleźć kilka wyraźnych śladów. Kilka egzemplarzy wspomnianego samolotu stoi na stoisku, zbliża się do nich grupka ludzi, cześć z nich nosi kombinezony, inni zaś mają na sobie zielone oficerskie mundury. Pośród tych ostatnich daje się zauważyć żywe zainteresowanie samolotami, co chwilę padają pytania, z ciekawością słuchają odpowiedzi, na twarzach wyraźnie odrysowuje się radość, gdy usłyszeli, że mogą wejść do środka, do kabiny samolotu. Jeden z nich ciągle rozgląda się wkoło jakby czegoś szukając, przychodzi w końcu na niego kolej wchodzi do kabiny, zadaje kilka pytań, obowiązkowo o katapultę i spust, po otrzymaniu odpowiedzi, usatysfakcjonowany schodzi po drabince, twardo staje na płaszczyźnie postoju samolotów i z uznaniem rzece do swoich kolegów: "Wiedziałem, że lotnictwie jest porządek, w kokpicie nie zauważyłem ani grama błota, ale wysprzątali".
Ci panowie to byli czołgiści.
To byli ludzie z WOSS-u?