Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1013877 razy)

Ponury

• Gość
Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #2445 dnia: Października 12, 2010, 15:23:33 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2447 dnia: Października 12, 2010, 16:14:04 »
Prowokacja?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2448 dnia: Października 12, 2010, 16:22:51 »
Nie, to są niepublikowane nigdzie wcześniej materiały operacyjne NYPD :020:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #2449 dnia: Października 12, 2010, 17:42:23 »
Sorki panowie ale mnie jakoś nie śmieszy wykorzystywanie chorych osób w takich "produkcjach". Może mam inne poczucie humoru niż ta ferajna za wielką kałużą..
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #2450 dnia: Października 12, 2010, 18:00:58 »
Ale ten gościu jest aktorem i robi to świadomie, gdzieś widziałem filmik z produkcji, zresztą może masz racje niech administracja zdecyduje.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #2451 dnia: Października 12, 2010, 19:06:30 »
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #2452 dnia: Października 12, 2010, 21:29:53 »
Ale ten gościu jest aktorem i robi to świadomie, gdzieś widziałem filmik z produkcji, zresztą może masz racje niech administracja zdecyduje.

Tak, jest aktorem... Tak jak i Maciuś z Klanu... Ale role grają zupełnie inne. W tym wypadku czy ten chłopak w pełni świadomie odtwarza role, które mu podsuwają, tego już nie jestem taki pewny. Te filmiki mają ma celu wykorzystanie czyjegoś kalectwa, nieważne w jaki kostium tego "aktora" wsadzą - główny cel jest jasny, co zresztą pokazuje sam tytuł filmu.
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2010, 23:37:54 wysłana przez Leon »

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #2453 dnia: Października 13, 2010, 01:42:18 »
Dobra sory jeśli kogoś uraziłem, nie miałem na celu śmianie się z tego chłopaka (tak jak nie śmieje się z osób upośledzonych bądź inwalidów, mój ojciec jest inwalidą). Oglądając ten film śmiałem się z sytuacji tam przedstawionych i dialogów, nie wydaje mi się też żeby aktor grający policjanta był na tyle upośledzony że nie zdawał sobie sprawy co robi (takie wrażenie odniosłem oglądając odcinek przedstawiający kręcenie tego "mini serialu"). To tyle, pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Października 13, 2010, 01:47:53 wysłana przez dzik »

« Odpowiedź #2454 dnia: Października 13, 2010, 16:44:58 »
U nas mamy "Czas profesjonalistów", a Królewskie Holenderskie Siły Powietrzne tak się promują w Playboy-u:

« Odpowiedź #2455 dnia: Października 14, 2010, 08:00:03 »
Też lotnicze  :002:

Siedzi dwóch kumpli i sączą winko pod Pałacem Kultury w Warszawie.
Patrzą, a tu zbliża się facet na motolotni. Nagle zamachał skrzydełkami,
zawirował, przywalił w iglicę, spadł i się zabił. Na to jeden menel do drugiego:
- Popatrz Zenek, k...a, jaki kraj, takie zamachy terrorystyczne.

« Odpowiedź #2456 dnia: Października 14, 2010, 08:12:33 »
Tak, jest aktorem... Tak jak i Maciuś z Klanu... Ale role grają zupełnie inne. W tym wypadku czy ten chłopak w pełni świadomie odtwarza role, które mu podsuwają, tego już nie jestem taki pewny. Te filmiki mają ma celu wykorzystanie czyjegoś kalectwa, nieważne w jaki kostium tego "aktora" wsadzą - główny cel jest jasny, co zresztą pokazuje sam tytuł filmu.

Nie rozumiem dlaczego z góry pozbawiłeś chłopaka prawa do poczucia humoru. Założyłeś że jest wykorzystywany i już. A co jeśli to jego pomysł i jego sposób na samo realizację?
Wg Ciebie to taka osoba powinna siedzieć w domu i nie pokazywać że ma jakieś ambicje i chce zaistnieć poza czterema ścianami. Jednym ruchem przekreśliłeś prawo tej osoby do robienia tego co chce i jak chce w ramach utartego schematu postrzegania osób upośledzonych.
Utarte schematy reklam społecznych to pokazywanie wyalienowania i cierpienia najczęściej czarno białych tonacjach ma  za zadanie otwarcie kieszeni. A wizerunek osoby upośledzonej która się dobrze bawi nie mieści się w tym kanonie.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #2457 dnia: Października 14, 2010, 12:52:59 »
Założyłeś że jest wykorzystywany i już. A co jeśli to jego pomysł i jego sposób na samo realizację?

Czy Ty sam wierzysz w to co napisałeś? Czy człowiek z zespołem Downa dla zabawy nazywałby siebie "upośledzonym policjantem"? Musiałby mieć cholernie specyficzne poczucie humoru. Nie wiem czy miałeś kiedyś do czynienia z dzieciakami z zespołem Downa... ale cóż, Twoja teza, choć możliwa, według mnie jest wieeeelce nieprawdopodobna.

Nie rozumiem dlaczego z góry pozbawiłeś chłopaka prawa do poczucia humoru.  [...]

Wg Ciebie to taka osoba powinna siedzieć w domu i nie pokazywać że ma jakieś ambicje i chce zaistnieć poza czterema ścianami. Jednym ruchem przekreśliłeś prawo tej osoby do robienia tego co chce i jak chce w ramach utartego schematu postrzegania osób upośledzonych.
Utarte schematy reklam społecznych to pokazywanie wyalienowania i cierpienia najczęściej czarno białych tonacjach ma  za zadanie otwarcie kieszeni. A wizerunek osoby upośledzonej która się dobrze bawi nie mieści się w tym kanonie.

Hmm.. chyba posunąłeś się do lekkiej nadinterpretacji... :)
Bo akurat podałem przykład jak takie osoby mogą funkcjonować medialnie, bez wyśmiewania się z ich niedoskonałości.. Przeczytaj uważnie, co napisałem wcześniej.

Zresztą co tu dużo dyskutować - z opisu filmiku:

directed & edited by Greg Benson
written by Greg Benson & Kim Evey

created by Greg Benson & Kim Evey
starring Josh "The Ponceman" Perry
with Scott Perry and Stacey Perry
theme song by Greg Benson
house & chimney picture by Ponce
special thanks to Stacey Perry & Brian Spillane

Plus to: http://www.dfjamsstore.com/index.php?target=products&product_id=872

Taak... wszystko to potwierdza Twoją teorię.
Wg utartego schematu to pojadę teraz: Stany - wszystko jest na sprzedaż! (nawet chore dziecko/brat) Każdy sposób na zarobienie kilku moniaków jest dobry!
« Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 13:03:17 wysłana przez bip3r »

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #2458 dnia: Października 14, 2010, 20:02:40 »
Zaciągnijcie się do Royal Navy!

http://www.youtube.com/watch?v=mkqf3BHpKx8

« Odpowiedź #2459 dnia: Października 15, 2010, 20:13:18 »
Czyżby nowy sposób lądowania na radzieckich, tfu... rosyjskich lotniskowcach?
http://www.youtube.com/watch?v=JXrrKV-UBbs&feature=related