Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 148274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 28, 2007, 20:03:02 »
Może się przyda do lotów online na Dakocie:

http://www.dc3airways.com/panels_fsx.html

Jeszcze nie sprawdzałem offline, wszystko przez remont :|

« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 29, 2007, 22:58:26 »
W dniu dzisiejszym był mały trening na śmigłowcu Bell 412. Lotnisko Brazzaville w Kongo ...

... i oczywiście nielegalne  :021: naruszenie granicy Demokratycznej Republiki Konga (d.Zair) ...

... oraz trening w operowaniu z wody (śmigłowiec ma wersę z nadmuchiwanymi pływakami):

Śmigłowiec wymaga "delikatnej ręki" bo zbyt długie utrzymywanie wskaźników poza "zielonym polem" to pewna awaria silnika.

W zasadzie dobraliśmy już całkiem przyzwoity zestaw darmowych dodatków:

1. P-51D
2. A-26B i C
3. Bell 412

... i oczywiście maszyny defaultowe. Przydałby się jeszcze dobrze zrobiony lekki samolot odrzutowy działający pod FSX (niestety chyba jeden z niewielu wysokiej jakości darmowych dodatków do FS9 tej klasy czyli Soko Galeb - nie działa pod FSX  :005:).

PS.

Przy okazji do "zatwierdzonego" Bell 412 skin ONZ jest tutaj

Natomiast polskie malowanie do tej maszyny jest tutaj: http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004acrp&DLID=77251

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 30, 2007, 22:36:57 »
Najemnik latający na A-26 to ma ciężko  :003:
Raz, że bryka ciężka, karzą nisko latać, a pył wdziera się do kabiny,

Dwa, nie możesz polatać tak jak chłopaki z ONZ-tu, którzy cię eskortują  :118:

Ale po dobrze odwalonej robocie (przelot z Konga do Gabonu), można sobie pstryknąć fajne zdjęcie  :118:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 31, 2007, 00:40:07 »
(...)
Dwa, nie możesz polatać tak jak chłopaki z ONZ-tu, którzy cię eskortują
(...)

Ty za to możesz zrobić coś, czego oni nie mogą - wyłączyć jeden silnik i polecieć dalej...
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 31, 2007, 07:23:07 »
Dwa, nie możesz polatać tak jak chłopaki z ONZ-tu, którzy cię eskortują ...

Za to masz mniej ciasno w kabinie i możesz sobie włączyć autopilota podczas nawigacji   :118:

Te sama sytuacja z innej pozycji:

Ujęcie nad terenem pokrytym mgłą po starcie z Brazzaville w Kongu i na lotnisku Franceville w Gabonie:

Ja naprawdę nie wiem jak cygan to robi, że zawsze leci jakby był przyklejony do prowadzącego  :659:

Mnie się to nie udaje  :662:

PS. Dałem nowy plik ze skinem ONZ dla A26 na rapida, bo podobno poprzedni miał jakiś błąd - http://rapidshare.com/files/46061855/A26.zip.html
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2007, 07:38:39 wysłana przez Razorblade1967 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 01, 2007, 22:47:33 »
Kilka screenów z dzisiejszego lotu. Ja niestety nie zrobiłem ich za dużo, starałem się trzymać jak najbliżej cygana, a tego podczas robienia screenshota występuje niewielki lag, który na takiej wysokości może się skończyć tragicznie  :001:

Tutaj zabawna rzecz, miałem jakiegoś buga, przez którego nie wyświatlało się podwozie Razorblade'a:

« Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 01, 2007, 22:53:46 »
Tak lecąc w 2 T34 (empeck i ja) na małej wysokości w osłonie śmigłowca Bell 412 (cygan) przez około 80 Nm można się "spocić".  :697:

Lot do celu z lotniska Cape Palmas (GLCP - Liberia)  do San Pedro (DISP - Wybrz. Kości Sł.)

Atak na wieżę i jej opanowanie  :004:

Lądowanie

... i  z mojego samolotu było wszystko OK z podwoziami  :659:

PS. Ja sobie podpiąłem screenshot (V) pod FIRE i mam fotokarabin  :karpik

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 02, 2007, 10:51:22 »
Bardzo chętnie się dołącze :001:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 02, 2007, 11:04:15 »
Smaka mi robicie na latanie Panowie [;
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 02, 2007, 12:35:58 »
Witam!

Ostatnio czasu mam jak na lekarstwo (a zapowiada się jeszcze gorzej) lecz kiedy tylko mogę to siadam za sterownicę w T-34 Mentor.Świetna maszyna, wierzcie mi.Wprawdzie zrobiona pod FS9 ale i w FSX radzi sobie super.A właściwie to komputer radzi sobie z obliczeniami modelu w simie.
  W trakcie wspólnego lotu z Noe  (nie powiem, że bardzo chętnie przesiadł bym się na FSX jeśli chodzi o PAT'a ) nagrałem amatorsko krótki film.Jakość jest niestety kiepska, ale i tak czuć klimat  ( mam nadzieję ).

http://rapidshare.com/files/46499743/DSCF2079.avi

PS:Że tak powiem - byłem porządnie zrelaksowany, więc wybaczcie mój pseudo francuski akcent i składnię.
Co do partyzantki - pisze się oboma "rencami i nogyma". :)

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 02, 2007, 19:21:15 »
Z ostatniego lotu dołoze i swoje

typowy lot koszący .... frajda niezwykła  :001:

Nasuwają mi się dwa spostrzeżenia :
1.Po zalogowaniu dobrze aby szybko skołować trochę dalej w przeciwnym razie następny sam./helik. może zostać umieszczony od razu w powietrzu .Problem pojawia się wzaleznosci od danego typu modelu SP np.bell 412 po zaladowaniu na płycie zaczyna rozkręcac wirnik i silniki, jeśli teraz znajdzie się w powietrzu - kaplica, spadamy na Glebę.Mig -15 również ładuje się z wyłączonym silnikem .

Może ktoś znajdzie w miare prosty sposób na umieszczenie wszystkich na stojankach

2.W takich lotach jak ostatnio a dokładnie moim Bellem gdzie wysokosc może nie hardcorowo niska ale skupienie max. warto by latać jako załoga czyli dwóch pilotów na jednym SP .
Chodzi o to żeby jeden prowadził przez np. połowę trasy a drugi prowadził nawigacje a od nast. połowy zamiana .
Przyznam osobiście ze miałbym ochote poleciec w ten sposób z kimś żeby siedząc spokojnie popatrzeć jak ktoś z drugiego fotela daje z siebie wszystko  :020:.

Być mozę ktos chciałby się zajac nawigacja przez cały lot wtedy A-26 z jego kabina z przodu nadaje się wyśmienicie.

A tu już moim ladowaniu i zajeci miejsca na wieży .Trochę się zasapałem -dużo schodów  :002:
Tymaczsem Razor zaglądał z Empeck-iem czy już dobiegłem.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2007, 19:27:46 wysłana przez cygan »
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 02, 2007, 19:38:24 »
Moze ktos znajdzie w miare prosty sposób na umieszczenie wszystkich na stojankach

Problem polega na tym, że muszą być te stojanki. Jeżeli lotnisko jest wyposażone w odpowiednia ilość parkingów to FSX poustawia graczy na ziemi*. Jeżeli wybrana jest opcja ustawienia najbliżej hosta i na ziemi (opcja nr 3). Natomiast w przypadku gdy pomimo tej opcji nie ma miejsca na lotnisku (startowaliśmy przecież z małego lotniska, na którym są ustawione tylko dwa punkty startowe i brak jest parkingów) to pomimo żądania ustawienia na ziemi, samolot znajdzie się w powietrzu. Z samolotami defaultowymi nie ma problemu, ale dodatki (a te są przecież na razie typowo pod FS9) działają różnie.

I tak dobrze, że FSX nie ustawia samolotów jeden na drugim jak to się działo w FS9! Zdarzyło mi się też, że na lotnisku EPBY ustawiło nas na jednym (sporym) pasie startowym jeden za drugim - gdy po raz pierwszy czy drugi próbowaliśmy z empeckiem FSX online.

Wyjścia są dwa:

1. Wchodzić kolejna i natychmiast odkołowywać z miejsca ustawienia.
2. Jeżeli zabawa osiągnie bardziej zorganizowane formy to można poprawić je AFCADem i dodać dodatkowe punkty ustawienia maszyn.

Trochę z innej beczki: proponuję przy grach online zawsze dawać możliwość dzielenia samolotu z innym graczem. Da to możliwość osobie wchodzącej do gry, a mającej problem np. z łącznością na wejście na chwilę do czyjejś maszyny i zapytanie się o konieczne szczegóły (przy dzieleniu samolotu łączność pomiędzy dwoma osobami w tej samej maszynie działa bez częstotliwości i bez naciskania przycisku nadawania czyli jest całkowicie niezależna od użycia radia)

1. At airport of my choise - na dowolnie wybranym lotnisku
2. In the air near the host - w powietrzu jak najbliżej hosta
3. At the airport nearest the host aircraft - na lotnisku najbliżej samolotu hostującego

« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 02, 2007, 19:56:41 »
Byłoby jeszcze jedno wyjście - nieco bardziej pracochłonne. Oczywiście pod warunkiem ,że będzie taki sposób miał zastosowanie w FSX. Mianowicie robiło się w fs2004 tak ,że jeśli chciało się rozpoczynac misję ramię w ramię obok kolegów, wtedy tworzyło się dla każdego z osobna plik z misją . Wymagało to tworzenia dla każdego osobnej misji , gdzie wybrany samolot gracza A ustawiało się(np przy pomocy opcji 'slew') na wybranym miejscu i zapisywało się misję , potem analogicznie dla gracza B , gdzie jego samolot przesuwało się w odpowiednie miejsce obok i znów zapisywało. I tak do bólu. Potem poszczególne pliki trzeba było zwyczajnie rozesłać zainteresowanym , którzy odpalali w ten sposób stworzoną dla każdego indywidualnie  misję. Po połączeniu się w sieci mieliśmy żądany efekt- stojące jeden przy drugim samoloty naszych kolegów.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

empeck

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 02, 2007, 19:59:00 »
Witam!

Ostatnio czasu mam jak na lekarstwo (a zapowiada się jeszcze gorzej) lecz kiedy tylko mogę to siadam za sterownicę w T-34 Mentor.Świetna maszyna, wierzcie mi.Wprawdzie zrobiona pod FS9 ale i w FSX radzi sobie super.A właściwie to komputer radzi sobie z obliczeniami modelu w simie.
  W trakcie wspólnego lotu z Noe  (nie powiem, że bardzo chętnie przesiadł bym się na FSX jeśli chodzi o PAT'a ) nagrałem amatorsko krótki film.Jakość jest niestety kiepska, ale i tak czuć klimat  ( mam nadzieję ).

http://rapidshare.com/files/46499743/DSCF2079.avi

PS:Że tak powiem - byłem porządnie zrelaksowany, więc wybaczcie mój pseudo francuski akcent i składnię.
Co do partyzantki - pisze się oboma "rencami i nogyma". :)

Fajny filmik :) Często latacie ze wspomaganiem Specjal'owym :D ?

« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 03, 2007, 17:59:31 »
Zbliża się weekend - może zorganizujemy jakieś loty większej grupie? Może jutro po południu lub wieczorem?

Przy okazji: Chyba nie ma malowania ONZ dla Mentora, a kilka osób go używa - więc uzupełniłem:

http://rapidshare.com/files/46753676/UN_Mentor.zip.html