Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 144114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #225 dnia: Maja 11, 2008, 12:51:23 »
Oczywiście ptaki są wskaźnikami noszeń w FSX choć spotkałem się w różnych miejscach z ptakami chyba nie powiązanymi z tymi zjawiskami (ale pewny nie jestem).

Oczywiście moja "teza" o zderzeniu z ptakiem to był żart - ot pewnie był jakiś bug, który spowodował zderzenie z "niczym" i tyle. Choć to pierwszy raz się spotkałem z taką sytuacją (a host wymuszał identyczne ustawienia realizmu - czyli powinien spowodować "crash" jednocześnie na 2 maszynach) czyli z wygenerowaniem "crashu", którego faktycznie nie było. Może to było związane z grą sieciową - jakiś pakiet się po... tego, nie wiem?

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: Maja 11, 2008, 13:45:29 »
Trzy ujecia z mojej perspektywy:

Co do rozmów w czasie lotu poczekaj Ranwers troche etapów zostało ...zobaczymy jakie rodzyny z korespondencji  jeszcze sie trafia ;).
Choc ten typ samolotów nie jest moim ulubionym to jest naprawde fajnie zrobiony ,a loty online w tak zorganizowanej formie to sama przyjemnosc.
Choc mogło by nas byc wiecej.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #227 dnia: Maja 11, 2008, 15:40:25 »
Mam nadzieję, że do następnych lotów uda mi się dołączyć :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #228 dnia: Maja 11, 2008, 17:46:38 »
Cieszy mnie, że odbudowujemy tradycję latania online w FSX :001: - sporo z nas wymieniło/zmodernizowało swój sprzęt więc warto wymyślić inne koncepcje wspólnych lotów.

Mam kilka propozycji, które może przyciągną miłośników też innych maszyn niż samoloty z lat 30-tych. Bo rozumiem, że mamy już ekipę, która będzie uczestniczyć w rajdach Lublinami.

Proponuje wspólne loty:

1. Samolotem typu F-18 z Acceleration np. przeloty pomiędzy lotniskami gdzie stacjonują nasze SP - to tak gdy nie ma dużo wolnego czasu. Polska duża nie jest (dla F18).

2. Wspólne latanie maszynami bojowymi (no na razie F-18) wraz z maszynami komunikacyjnymi (np. eskorta maszyny przewożącej VIP, albo współpraca z maszynami Learjet - jest gdzieś nawet skin dla tej maszyny "Black operations"). Z tego co wiem mamy tutaj na paru Forum miłośników samolotów komunikacyjnych. Można by to połączyć z dalszym transportem VIP-ów za pomocą śmigłowców? Współpracą z maszynami mniejszymi - czyli wieziemy VIP-a do konkretnego miejsca gdzie jest duże lotnisko, tam przejmują go śmigłowce (lub małe samoloty) i lecą "w teren", a to wszystko w osłonie myśliwców.

Są chętni do takich lotów? Jakieś pomysły na misję?

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: Maja 11, 2008, 18:02:27 »
Śmiglaki online ...mnie i 37Darka na driver-ów trzepaczek piszemy się od zaraz.A już się martwiłem ze zapomieliscie o śmiglakach Razor .
Boczek jak wróci też się podłaczy pod imprezę jak sądzę.
Myślę ze można bedzie spróbować jakiegoś scenariusza po tym jak Lubliny dolecą gdzie trzeba.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #230 dnia: Maja 11, 2008, 18:19:42 »
Myślę ze można bedzie spróbować jakiegoś scenariusza po tym jak Lubliny dolecą gdzie trzeba.

Właśnie trzeba teraz zacząć kombinować scenariusz - tak aby potem przerw nie było.  :001:

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Maja 11, 2008, 23:00:27 »
No widzę, że tajna korespondencja o ptakach została ujawniona hahahaha. Czar prysł. TVN czuwa. Razorblade1967 czy jutrzejszy lot aktualny? Od 16.00 jestem już wolny.

« Odpowiedź #232 dnia: Maja 12, 2008, 00:47:09 »
Jak tylko czas pozwoli chętnie dołączę. Pomysł z  eskortą maszyny przewożącej VIP bardzo mi się podoba :)
Pamiętam jak byłem mały widziałem coś takiego nad swoim domem (oczywiście na dużej wysokości) 6 myśliwców + coś większego. Nie lecieli jakoś w szyku ale dosyć blisko.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #233 dnia: Maja 12, 2008, 04:42:38 »
Razorblade1967 czy jutrzejszy lot aktualny? Od 16.00 jestem już wolny.

Tak (oczywiście idę przedtem do roboty, więc wiesz jak jest - jak się nic nie "urodzi") - serwer postawię o 16.00

« Odpowiedź #234 dnia: Maja 12, 2008, 19:32:10 »
Odbyliśmy kolejne 2 etapy rajdu Lublinami, w składzie Darek, Cygan i ja. :001:

Etap 3: Piotrków Trybunalski - Ostrów Wielkopolski

Przy okazji była okazja porównania odwzorowania Elektrowni Błechatów z dodatku 3D Landmarks z "realem" - wrażenia bardzo pozytywne.  :001:

Ostrów Wielkopolski

Etap 4: Ostrów Wielkopolski - Powidz

Powidz

Kolejny etap to Inowrocław - empeck odbierasz? - dostosujemy się do Twojego wolnego czasu.  :001:
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2008, 19:40:22 wysłana przez Razorblade1967 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Maja 12, 2008, 21:16:46 »
Chyba raczej lećcie beze mnie. Ja dam radę dopiero w weekend pograć online :(

Świetne screeny, bardzo miło się je ogląda.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Maja 12, 2008, 21:38:19 »
Jeszcze dorzucę swoje zdjęcia z Rajdu Empecka. Start w Piotrkowie Trybunalskim, lądowanie w Ostrowiu Wielkopolskim, koniec odcinka w Powidzu. I tak już chyba połowa za nami.

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Maja 12, 2008, 22:06:31 »
Osoby zainteresowane sceneria Pucka, proszone sa o sciagniecie do 15 maja wieczorem. Po tym terminie zostanie skasowana z serwera.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #238 dnia: Maja 12, 2008, 22:26:36 »
Trzeba było wstąpić do mnie na odpoczynek na piwko jak lecieliście koło Bełchatowa  :002: :002: :002:

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Maja 14, 2008, 21:27:33 »
Przykro mi, ale na tym serwerze mam ograniczona ilosc miejsca i transfer, niezbednych mi do innych celow. Sceneria byla dostepna od soboty. Teraz musisz czekac na wersje finalna.