Autor Wątek: Samolot dla FSX: PZL-130 Orlik  (Przeczytany 103533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Samolot dla FSX: PZL-130 Orlik
« Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 20, 2009, 01:53:10 »
No to prace wstrzymane, jednocześnie nie będzie potrzeby robienia pucza zmniejszającego nieco owiewkę :P ;)
PFS_milo

« Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 20, 2009, 17:23:44 »
Hmm ,"trochę" trwało to "rodzenie" i czyżby "poronione"  :011: :021:
Nie wiem jak zle czują się ci co wyczekiwali... :005: ,dobrze że ja nie byłem na niego "napalony" :banan ,gdyż już mam model tego typu ,na który to właśnie byłem "napalony" - brazylijski Embraer Super Tucano ("A-29B" z sim-outhouse -w temacie: darmowe natywne samoloty do FSX ) ,ale ... ciekawy byłem skonfrontowania Tucano vs Orlik  :020: ,hmm a przez ten walkower Brazylia-Polska 1:0  :121:
A SW-4 Puszczyk ... ,hmm to fakt że mało w FSX "wiertolotów" , ale czyż nie narobimy sobie (znowu) "ślinotoku" ... a skończy się jak z Orlikiem  :011: :015:

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 20, 2009, 18:13:28 »
Empeck, ale namieszales teraz! Jestes bardziej przekonujacy i skuteczniejszy od polskich politykow przed wyborami!

:118:   :banan   :karpik
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 18:22:41 wysłana przez Incognito »

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 20, 2009, 18:54:47 »
Błagam ! Skończcie z tym SW-4 , każdy tylko nie SW-4, jest tyle innych godnych śmiglaków tego ,aby tacy ludzie jak Empeck trudzili się nad ich zrobieniem.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

empeck

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:00:21 »
Kris - nie sądzisz chyba, że po prawie półtora roku prac zarzucę Orlika z takiego powodu ;)

To było tylko niewinne obrzucanie się drobnymi złośliwościami :)

Teraz poważnie się pytam - co jest takiego złego w Puszczyku?

« Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:29:07 »
Uff ,a już myślałem że faktycznie "oduroczyłeś" się od Orlika a "zapatrzyłeś" w Puszczyka  :karpik . I mogłem w to uwierzyć bo czasem "miłość" nie wybiera i mimo zaangażowania w dany "związek"  :004: można ulec "nowej,świeżej"  :020:
Tak więc SUPER :010: ,jest nadzieja na konfrontację Orlik vs Tucano  :003: ,i "trzymam kciuki" za wytrwałość (tej "miłości" :004:) i by "Polska"  pokonała "Brazylię" nie tylko 1:0 a zdominowała z 3:0  :karpik . Powodzenia :001:

« Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 20, 2009, 20:21:41 »
"..konfrontacja Orlik vs Tucano.." Jaka konfrontacja?? W tym momencie (alpha) już widać, że niewiele płatnych, markowych dodatków może dorównywać wykonaniem. Jak sądzę to tylko początek.

Model pierwsza klasa (jak zwykle) :). Trzymam kciuki!

« Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 20, 2009, 21:42:43 »
...jest nadzieja na konfrontację Orlik vs Tucano  :003:

No teraz nie żartuj! Można dokonac porównania na poziomie EMPECK "Orlik" vs. IRIS T6 TexanII, ale nie da się porównać empeckowego Orlika z tym darmowym Tucano do FSX. Trust me! :003: - wiem co piszę - z całym szacunkiem dla S.Tucano - bo to maszyna, która w realu najbardziej mi się podoba w tej klasie samolotów.

« Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 20, 2009, 22:44:53 »
No tak, też mam nadzieję ,że Orlik empecka "znokautuje" tego Tucano ,ale póki co to Tucano "lata" a Orlik jest "w produkcji" i de facto nie wiem jaki się okarze "w urzytkowaniu"... Wiem ,można zawierzyć ,że może być "doskonały" ,ale gdyby z jakiś przyczyn nie "ujrzał światła dziennego".. :008:  ...albo "po czasie" ,czyli np. po pojawieniu się FS11 :006: ,to chyba jasne ,że mimo że "zawodnik słabszy" to zwycięża.. :020:
Acha ,i chodzi mi o "konfrontację" darmowych samolotów ,dlatego proszę nie argumentować PŁATNYM Texan-em.. :karpik

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 20, 2009, 22:49:34 »
Skąd wiesz, że Orlik będzie darmowy... w końcu jeszcze nie został ukończony  :118:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 20, 2009, 23:31:57 »
Cała ta dyskusja nie ma za bardzo sensu, niemniej FS11 ma się ukazać za niecałe dwa lata, mam jeszcze trochę czasu :)

PS. Może Orlik będzie Pajacykware? Chcesz latać, kliknij w Pajacyka ;)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 20, 2009, 23:46:14 »
Teraz poważnie się pytam - co jest takiego złego w Puszczyku?
Zacząć od punktu widzenia pilota, użytkownika, wojska, czy cywili ?

Mały śmigłowiec o za małym silniku, konstrukcyjnie prezentującym późne lata 70-te, bez przyszłości z powodu rynku na jakim wylądował - nie oferując nic ponad konkurencję, która istnieje w setkach egzemplarzy i ma za sobą potężne korporacje i ogromne składy części zamiennych oraz przeszkolonego personelu naziemnego i latającego. W skrócie SW-4 na rynku cywilnym konkuruje z praktycznie wszystkimi lekkimi turbinami:
- MD500
- EC120
- Bell 206
- Schweizer 333/434
- Robinson R66
- Enstrom 480

Wszystko to maszyny zakorzenione na rynku, bądź będące materiałem na pewny sukces. SW-4 to tutaj tylko taka ciekawostka, produkcik podwykonawcy części Agusty i Airbusa. Do tego skonstruowany na przekór trendom i obecnym zasadom ergonomii. Głównie z powodu ćwierci wieku, które zajęło stworzenie tej maszyny.

Na rynku wojskowym:
Za słaby by spełniać jakąkolwiek rolę... w sumie ze szkolną włącznie, jak zechcemy polatać w górach.

Aaa... jeszcze zapomniałem dopisać, że jest brzydki.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 21, 2009, 11:54:25 »
Sundowner, wyluzuj  :004: popatrz pod względem frajdy latania w FS. Ja uważam, że to byłby świetny pomysł SW-4 pod FSX. W ogóle nie rozumiem do końca entuzjastów latania w cywilnym symulatorze maszynami typu Mi-24, F-16, F-14 - ogólnie bojowymi, to jak lizanie cukierka przez papierek. Jak najbardziej popieram tworzenie do FSX oprócz latających autobusów i general aviation własnie maszyn szkolnych i treningowych. Na mojej liście życzeń zaraz za tym co własnie tworzą Empeck i Some1 są Bies, Iryda, SW-4 właśnie i wciąż opłakuję niedoszły a świetnie sie zapowiadający projekt Bryza :015:
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:04:51 »
... wciąż opłakuję niedoszły a świetnie sie zapowiadający projekt Bryza :015:

Nawiazalismy kontakt z autorem i chcielismy  przerobic "Bryze" na natywna, ale niestety, Bajorek nie chce udostepnic plikow. Mysli o wydaniu jej w przyszlosci jako payware, choc nie wydaje mi sie, zeby kiedykolwiek do tego doszlo.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:31:58 »
Tak to niestety jest, mam wielki szacunek dla twórców dodatków do FS i dla ich pracy czasem jednak jest moment że projekt ich przerośnie i pojawia sie syndrom "psa ogrodnika" i świetny projekt umiera bezpowrotnie :015:
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."