Autor Wątek: Samolot dla FSX: PZL-130 Orlik  (Przeczytany 103413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Samolot dla FSX: PZL-130 Orlik
« Odpowiedź #360 dnia: Maja 17, 2010, 09:52:37 »
Dzięki, świetne!

empeck

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Maja 28, 2010, 20:27:46 »

« Odpowiedź #362 dnia: Maja 28, 2010, 21:37:44 »
Coś ciche :P

A swoją drogą dość zakombinowane... ale wojacy takie lubią :)

Dobra robota.

You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

empeck

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: Maja 28, 2010, 22:09:05 »
Nie chodziło o muzyczkę z radyjka, ale o 'workflow' :)

Poza tym, dlaczego zakombinowane? Włączasz radio, wciskasz F, wprowadzasz częstotliwość i voila. :) A jeśli chcesz możesz sobie zaprogramować częstotliwości na cały zaplanowany lot, w razie potrzeby przełączasz kanał i tyle.

« Odpowiedź #364 dnia: Maja 28, 2010, 22:10:04 »
Czemu zakombinowane? Właśnie proste w obsłudze, z presetami. Wygląda bardzo fajnie, tylko ze względu na sposób wprowadzania danych mogą wystąpić kłopoty ze sprzętowymi radyjkami (GoFlight, Saiteka, OpenCocpits, ...). Chyba, że to uwzględniłeś w radyjku?
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

empeck

• Gość
« Odpowiedź #365 dnia: Maja 28, 2010, 22:12:32 »
Niestety nie bardzo. Zawsze można przełączyć się w tryb F, wówczas wyświetlana jest częstotliwość COM1, powinno wówczas działać z dodatkowym sprzętem.

« Odpowiedź #366 dnia: Maja 29, 2010, 22:25:13 »
Poza tym, dlaczego zakombinowane?

Czemu zakombinowane?

Oj. Mnie nie chodziło, że coś nie tak, mnie chodziło, że inne niż inne :)

Jak kol. Pasek nadmienił, zewnętrzne urządzenia do współpracy z grą nastawione są raczej na obsługę układu "klasycznego" - active/stby, przełącznik flip-flop i pokrętło do częstotliwości. Przyszli użyszkodnicy pewnie również. Trochę będą zdziwieni takim a nie innym układem, ale cóż - taka już polska myśl techniczna. Nie zawsze lepsza, ale zawsze inna :)

Jeszcze raz powodzenia.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #367 dnia: Maja 30, 2010, 19:59:32 »
A tak przy okazji, jest ktoś w posiadaniu albo ma informacje i poświęciłby chwilę by się nimi podzielić odnośnie PSzL (Program Szkolenia Lotniczego) na samolocie PZL-130?
Ile godzin obejmuje, ile lotów jakie ćwiczenia itp.?

Myślę, że przyda się wszystkim przyszłym użytkownikom Orlika od Michała.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Maja 30, 2010, 20:44:19 »
A tak przy okazji, jest ktoś w posiadaniu albo ma informacje i poświęciłby chwilę by się nimi podzielić odnośnie PSzL (Program Szkolenia Lotniczego) na samolocie PZL-130?
Ile godzin obejmuje, ile lotów jakie ćwiczenia itp.?

Myślę, że przyda się wszystkim przyszłym użytkownikom Orlika od Michała.

Polataj sobie  T- 6A Texan II Advanced od IRIS-ów to będziesz miał szkolenie lotnicze albo Pilatus PC-9 i voila niedośc że oba samoloty zacne to można na nich nieźle potrenować.

PS.
Mam nadzieję że odpalenie silnika nie ograniczy się w Orliku do poziomu CTRL+E.  Jesli by to było jak w DODO BELL 206 to by mnie bardzo ucieszyło. A autor dostałby o taaakiego całusa   :banan

empeck

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Maja 30, 2010, 21:33:43 »
Dodosim to nie będzie, A2A z Accusim czy VRS też nie. Pamiętajcie, że Orlika robi w zasadzie jedna osoba, czasem mi pomagają dobre dusze (pozdrawiam dobre dusze), w Dodo i A2A pracują zawodowi programiści, gość z VRS pracuje w Airbus o ile dobrze pamiętam. Ja jestem prostym grafikiem, który koduje bo nie ma innego wyjścia :) Dodo, A2A, VRS i im podobni to są komercyjne firmy, robią highendowe samoloty bo chcą na tym zarobić, przy okazji mając fun, ja robię Orlika bo mi się chce. Nie planuję na nim zarobić grosza. Więcej, nie licząc mojego wolnego czasu, praca nad Orlikiem pochłonęła już pewnie z kilkaset złotych. Rozłożonych w czasie, ale zawsze. Dla mnie to taka zabawa jak na przykład budowanie samolotów RC, albo zbieranie kolejki H0. Hobby po prostu :) Robię go dla siebie, bo chcę mieć ten konkretny samolot w symulatorze, robię najlepiej jak potrafię i tak, by mnie satysfakcjonował. Jak się komuś jeszcze spodoba to fajnie, jak ktoś będzie na niego patrzeć krytycznie to trudno. To będzie freeware, jak się nie podoba, zawsze można skasować.

Orlika będzie można odpalić przez CTRL+E, nie chcę tego blokować, ale będzie też można go odpalić wg checklisty. Sama procedura startu jeszcze nie jest skończona, dlatego trochę fajnych ficzerów może dojść do tego co już mam.

Za całusa podziękuję, ale nie chcę :D

Się rozpisałem. :D

« Odpowiedź #370 dnia: Maja 30, 2010, 22:08:17 »
Polataj sobie  T- 6A Texan II Advanced od IRIS-ów to będziesz miał szkolenie lotnicze albo Pilatus PC-9 i voila niedośc że oba samoloty zacne to można na nich nieźle potrenować.
Mam, latam. Zrobiłem nawet to co się da z JSUPT.

PSzL interesuje mnie z czystego zainteresowania polskim lotnictwem. Chciałbym wiedzieć jak wygląda szkolenie w Polsce.

« Odpowiedź #371 dnia: Czerwca 24, 2010, 18:12:08 »
Witam serdecznie, nie wiem na jakim etapie tworzenia modelu Orlika jesteś, ale chciałbym zaoferować swoją pomoc w projekcie, jestem pilotem Orlika i mam dostęp do PSzL-2007, dodam, że latałem na Twoim "prototypie" i mam wiele uwag które wspólnie moglibyśmy rozwiązać.

Jeśli jesteś zainteresowany pomocą pisz na gg 6300733 lub maila... Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #372 dnia: Czerwca 24, 2010, 23:01:13 »
No to mamy pierwszego ALFA TESTERA :D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #373 dnia: Czerwca 25, 2010, 07:58:52 »
Dobrze, że ktoś taki się trafił. Zawsze to poziom realizmu będzie wyższy.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #374 dnia: Czerwca 25, 2010, 09:55:12 »
Testerzy od początku byli, Empeck wie kto.....