Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 13, 2008, 17:40:37 »
VFR Poland to jedyny dodatek, który ustawia dedykowane modele 3D landmarków w Polsce pod FSX. Scenerie lotnisk wykonane pod FS2004 lepiej sobie darować, bo będą poważne problemy z wyświetlaniem brył oraz układu lotniska. Glebas, używasz "pudełkowego" fsx? Masz jakiś dodatek poprawiający "landclass", czyli rozkład terenowy (który mówi grze, gdzie jest zabudowa, gdzie las, a gdzie pola) ? Bo Polska w podstawowym FSX wygląda koszmarnie :/

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 13, 2008, 18:07:26 »
Instalowałem tak: FSX, SP1 , na to Acc, potem VFR Poland, na to Ultimate Terrain X Europe, Active Sky X, oraz X Graphics. Wszystko to jeszcze nie moje, tylko pożyczone na dwa tygodnie.
Myślę, że jednak trzeba by sobie taką scenerię GŚl zrobić, o ile ktoś tego nie zrobił wcześniej.
Oczywiście pomijam takie mało znaczące babole, gdzie w realu linia kolejowa jest pod mostem a w FSX-ie droga wchodzi w tunel pod koleją, lub gdzie linia kolejowa jest poprowadzona na asfalcie, choć w realu jest 1km dalej na południe  :004: W końcu to tylko gra komputerowa, wiec dlaczego trzy wsie wokoło mnie miałyby być lepiej odwzorowane niż Kraków lub Warszawa? :003:
Na tym to chyba polega, że użytkownicy mogą sami ingerować w program przybliżając go do realnego świata.  :001: Idea piękna, jednak pytałem o tę scenerię Górnego Śląska, by przypadkiem nie wyważać już otwartych drzwi.  :004:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 16, 2008, 08:45:32 »
Flight Environment X

Chyba jeden z lepszych dodatków do FSX-a jakie udało mi się testować. Efekt chmur, nieba i wody jest oszałamiający. Dodatek współpracuje z ASX i XG. Nie ma wpływu na FPS.

Efekt wody w DX10 i Flight Environment X. Ze względu na brak czasu tylko jeden screen, do tego z rozmazaną trochę teksturą (przełączanie widoków).

DX10 i Flight Environment X - Wyspa Oahu i Mustang

I dwa screeny z niebem z FEX + DX9 (pora wieczorowa)

Link do wersji w pełnej rozdzielczości: http://rapidshare.com/files/107881291/DX10_FEX.zip.html

« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 16, 2008, 10:54:29 »
Flight Environment X
 Dodatek współpracuje z ASX i XG.

A przypadkiem XG i FEX nie sluza do tego samego, czyli wprowadzaja nowe textury dla scenerii? Jesli tak to gdzie jest sens uzywac tych dwoch programow jednoczesnie? Pytam bo posiadam juz zestaw ASX/XG i nie wiem czy jest sens pakowac sie w FEX.

Wybaczcie brak polskich czcionek, bardzo bym chcial, ale sie nie da :)

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 16, 2008, 11:03:18 »
A przypadkiem XG i FEX nie sluza do tego samego

Służą, ale te z FEX są o wiele bardziej realistyczne i dużo ładniejsze (chmury, niebo i woda). Resztę tekstur można pozostawić z XG (lotniska, drogi itd.). Programy bardziej się uzupełniają niż rywalizują. 

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 16, 2008, 11:47:38 »
Potwierdzam, chmury z GX do pięt nie dorastają tym z FEX. Chętni mogą sprawdzić wersję demo - tylko jeden temat pogodowy, ale efekt mocno kopie: http://rapidshare.com/files/105394312/FEX-extract.rar.html

« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 17, 2008, 18:54:43 »
Panowie   mam  glupie pytanie , ale jakos nie moge dac  sobie  rady
Mianowice , jak uruchomic dodatek albo scenerie do FSX
Wchodze w opcje -seting/biblioteka scenerii  w tabelce mam dostepne scenerie , klikam ok -widze  jak sie  laduje   i  gdzie teraz owej scenerii  szukac?
W opcji free flight nie ma dodatku:(

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 17, 2008, 19:12:36 »
Jak jesteś w bibliotece scenerii, to powinieneś kliknąć na "dodaj obszar" po prawej stronie, po czym podać ścieżkę do głównego katalogu i nacisnąć OK. To wszystko.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 17, 2008, 19:39:24 »
Widac jak sie laduje sceneria w opcji seting i po wejsciu we free flight nic nie ma:(
Chyba , ze  nie  szukam tam gdzie powinienem

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 17, 2008, 19:43:54 »
A co byś chciał dokładnie mieć we free flight? Próbowałeś wystartować z jakiegoś lotniska, które znajduje się na obszarze scenerii? Znajdź takie lotnisko (nie wiem jaką scenerię chcesz zainstalować) i sprawdź, czy okolica się zmieniła po zainstalowaniu scenerii. W menu raczej żadnych fajerwerków sie nie spodziewaj.

« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 17, 2008, 19:59:18 »
Chodzi mi o dodatek firmy Aerosoft--sh-60 seahawk
Jest tam opcja shipyard (dodawane sa modele okretow itp )

« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 17, 2008, 20:33:20 »
Jest tam opcja shipyard (dodawane sa modele okretow itp )

Aaa, nie możesz znaleźć tych okrętów w wyszukiwarce?

Wpisz w "Search airport", w okienko "By airport ID" - kombinację liter:

- LHD6 to będziesz miał  "USS Boxer near Norfolks"
- LHD8 to będziesz miał  "USS Boxer near London"

W "Scenery library" musisz mieć aktywny plik "Aerosoft ships".

« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 17, 2008, 20:36:16 »
Dzieki :) za pomoc :002:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 21, 2008, 08:32:42 »
Fotosceneria: Rocky Mountains - USA.

Bardzo ładnie przygotowana, olbrzymi obszar do zwiedzana i piękne widoki. Dodatek darmowy składający się z 3 części + landclass. Brak wpływu na spadek FPS. Wystarczy rozpakować i dodać w bibliotece scenerii.

Trzeba się zalogować: http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/new11.htm

Pliki:
-tex08lr.zip
-tex_ea08.zip
-tex_so08.zip
Landclass:
-usarckyx.zip

Pełna wersja http://rapidshare.de/files/39184047/RM.rar.html

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 26, 2008, 01:02:03 »