Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 27, 2008, 17:19:50 »
Mój Bf-109 od Shockwave się nie może tego upgradu doczekać :)

Nie tylko Twój, o "kucyku" i innych nie wspominając!

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 29, 2008, 08:58:03 »
FTX Australia

http://fullterrain.com/index.html

http://fullterrain.com/gallery.html#1 - filmiki  :010: POLECAM OGLĄDNĄĆ :010:

http://fullterrain.com/freeware.html - darmowy Mesh i lotniska

:005: Nie mam nawet czasu zainstalować. Jak będę miał jakieś screeny to wrzucę.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 29, 2008, 23:58:44 »
UTX niestety wyświetla tylko główne drogi oraz niewielką ilość dróg mniejszych.

UTX również wyświetla wszystkie drogi, ale opcję tę trzeba włączyć w programie konfiguracyjnym.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 30, 2008, 21:27:30 »
A z ciekawostek dodam, że Vector nie jest dokładniejszy (bo sieć dróg jest zaczerpnięta ze starszych danych) - przykład - brak autostrady A2 :118:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 01, 2008, 08:57:40 »
FTX Australia (AU BLUE) + VECTOR AU

Lot na trasie YGTO-YDPO, samolotem Lublin R-XIII

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 03, 2008, 12:20:47 »
FEX - czy ktoś mógłby zamieścić skrin z warunkami lato/dzień/burza (tworzące się burze), bo wszędzie na skrinach pokazują tylko ładną pogodę;)

Świt :004: Mam nadzieję, że Ci wystarczy.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Maja 03, 2008, 13:57:42 »
Świetne, dzięki. No to w końcu są porządne brudne chmury.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Maja 11, 2008, 14:38:02 »
Servis Pack 3 dla Active Sky X http://www.hifisim.com/support.php

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Maja 15, 2008, 19:01:19 »

Gee Bee Super Sportster

Fantastyczny samolot do latania z przymrużeniem oka.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #174 dnia: Maja 20, 2008, 15:52:07 »
Darmowe fotoscenerie do FSX autora wspomnianej 2 strony wcześniej scenerii Rocky Mountains. Jeszcze nie testowałem, bo za słabe łącze mam w pracy żeby ściągnąć, ale screeny wyglądają obiecująco.
Link: http://www.blueskyscenery.com/
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #175 dnia: Maja 21, 2008, 16:42:13 »
Miałem okazję testować ostatnio tandem cloud9+VectorE i efekty trochę nie przypadły mi do gustu ponieważ:
1.
EPPO w gołym FSX - standardowo pustynia, ale są okoliczne zabudowania

2.
FSX+VectorE - pustynia nadal jest, pojawiły się drogi, ale liczba domostw zmalała

3.
FSX+ Cloud9 - Ławica nagle znalazła się w środku lasu, a dojazd jest chyba jakąś podziemną koleją  :004:

4.
FSX + Cloud9 + VectorE - do lotniska można dojechać, ale nadal jest ono w lesie.

5.
Tutaj z kolei jezioro Malta na południe od EPPO w gołym FSX i jakiś dziwny most, którego tam nie ma

6.
Tutaj Malta w FSX + Vector - most zmienił się w pomost  :005:

I tu pojawia się moja gorąca prośba. Czy mogę prosić o screeny tych miejsc z UTX, czy dodatek ten lepiej oddaje okolice lotniska i czy usuwa most na Malcie. Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem co wybrać UTX czy wspomniany tandem C+V. A EPPO to jakby moje macierzyste lotnisko :)
Kropki

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #176 dnia: Maja 21, 2008, 17:55:29 »
Proszę bardzo, na screenach "czysty" FSX z zainstalowanym UTX w wersji 1.1 (czyli z patchem):

Zwróć uwagę, że UTX dodaje obszary fabryczne oraz w miarę precyzyjnie kreśli parki w dużych miastach.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #177 dnia: Maja 21, 2008, 18:18:17 »
Wielkie dzięki. Wiem już na co pójdzie kawałek kolejnej wypłaty  :002:
Kropki

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Maja 21, 2008, 18:44:06 »
Też jestem z EPPO :D Pozdrawiam!
Testowałem wszystko co się da i dla Poznania najlepszy jest landclass z UTX 1.1 - miasto może jest troszkę odurbanizowane, ale za to są zachowane ogólne proporcje - w przeciwieństwie do Cloud9. W UTX zobaczysz cały odurbanizowany obszar kolejowy w okolicach dworca głownego i wiele wiele innych miejsc prawidłowo odwzorowanych (jedynie Cytadela jest w połowie goła). Cloud9 nieporównywalnie gorzej odwzorowuje Poznań (np. PKP jest całe zabudowane, brak lasów wokół Rusałki), ale już z tego co koledzy mówili np. Brzydgoszcz lepiej oddaje niż UTX. Aaa i koniecznie zainstaluj sobie darmowy PolishLandmarks! Jeden z twórców jest poznaniakiem :021: i dzięki temu zobaczysz AkademięEkonomiczną, PFC, Targi i najważniejsze kominy (m.in. Karolin), a także maszt na piątkowie  :banan

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #179 dnia: Maja 21, 2008, 19:42:32 »
Tak ogólnie to korzenie mam jakieś 120 km na południe w Kaliszu :004:, ale od 7 lat okupuje Poznań. Mam to szczęście, że mieszkam przy Bukowskiej i wsio co ląduje na Ławicy przelatuje centralnie nad moim blokiem. Kilka razy prawie mogłem dotknąć lądujące "Jaszczębie"  :002: Piękny widok, szkoda, że akurat cyfrówka była w pokoju obok. Co do PolishLandmarks, to jest to zawsze jeden z pierwszych dodatków jaki jest instalowany  :001:, próbowałem jeszcze z VFR Poland, ale niestety brak jakiegokolwiek autogenu troszkę mnie odstraszył. Widocznie taki urok fotoscenerii. Ach no i szkoda, że nie można w FSX zainstalować świetnej Ławicy z FS2k4. Ale może jakoś kiedyś przekonam się do czegoś więcej niż tylko bierne korzystanie z pracy innych i sam podłubię coś w SDK. W końcu informatykę się kończyło i "liznęło" się programowania  :004:
Kropki