Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215140 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #270 dnia: Lutego 26, 2009, 17:19:46 »
Dzięki Jodle... Już ściągam. Tak poza tematem to piękne fotografie masz na Fotomajora, z przyjemnością którąś z nich chętnie bym widział u siebie na pulpicie :004:
11:05 PM

« Odpowiedź #271 dnia: Lutego 26, 2009, 19:08:06 »
Dzięki ;-)
Propos fotomajora - zakładka TAPETY - i masz ;-)
POZDR
Lukas

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #272 dnia: Lutego 28, 2009, 08:39:04 »
Kurde ściągnąłem tą scenerię Holandi i okazało sie że to jest do FS2004 :015:
Nie doczytalem a tam jak wół pisze że nie jest kompatybilna z FSX...
11:05 PM

« Odpowiedź #273 dnia: Lutego 28, 2009, 09:53:22 »
Witaj w klubie ;-)
to samo ja ;-) ale jak się zakupi FS2004 to będzie jak znalazł.
Przez upadek ACES Studio Holendrzy opóźnili wydanie dla FSX.
Lukas

empeck

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Marca 08, 2009, 22:56:31 »
O ile poprzednie screeny z GEX mi się nie podobają (mówię o polach), to te już są całkiem, całkiem:

http://www.simforums.com/forums/forum_posts.asp?TID=26352&PID=169643#169643

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #275 dnia: Marca 09, 2009, 00:27:18 »
Ja mam GEX do USA/Kanada i naprawdę jest to fajny dodatek. Tekstury wyglądają o wiele lepiej. Myśle ze akurat przykład pól pochodził z Niemiec, stad dosc charakterystyczne rozlozenie i kolory. Widac tez ze bedzie wygladac to nieco bardziej zblizone do PL na nowych shotach:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: Marca 09, 2009, 01:39:25 »
Mi to nadal nie podchodzi. Brak żółtych pól i są mniejsze niż w defaulcie (w którym i tak są za małe). Ten dodatek wg mnie będzie pasował Francuzom i Niemcom/Austriakom.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: Marca 09, 2009, 08:00:57 »
Super te zrzuty. Wygląda fajnie. Testowałem GEX-a do USA&Canada, wygląda extra, ale po dodaniu do niego UTX wygląda jeszcze lepiej. Mam nadzieję, że będzie można połączyć tak samo dla europy.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Marca 09, 2009, 20:18:10 »
Taka ciekawostka, Antarktyda dla FSX:

http://www.limesim.com/products/fsx/antarcticax/index.html

Może być fajne, zwłaszcza jeśli dodadzą jakieś ciekawe misje :)

« Odpowiedź #279 dnia: Marca 19, 2009, 23:26:48 »
Witam
zastanawiam się nad dodatkiem "Ultimate Terrain X Europe" najbardziej mnie interesują duże miasta i obiekty charakterystyczne zwłaszcza GOP-u ale słyszałem że jest przedstawiony gorzej niż w zwykłym FSX, poniżej zdjęcie Katowic znad Muchowca (EPKM) w zwykłym FS bardzo proszę o fotke tej okolicy w UTX 

mam pytanie czy dodatek VFR POLAND 3D LANDMARKS jest jeszcze rozwijany ????

Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Marca 19, 2009, 23:37:19 »
UTX to absolutna podstawa dla Europy - w pierwszej kolejności powinieneś kupić UTXa, w drugiej FSXa :020:
Kupuj bez namysłu i zbędnych screenów.

« Odpowiedź #281 dnia: Marca 20, 2009, 09:45:04 »
Witam

Pod tym adresem    http://www.blueskyscenery.com/index.html jest bardzo ciekawa darmowa oferta scenerii fotorealistycznych.  ( Blue Sky Scenery dział Downlands http://www.blueskyscenery.com/download.html)
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #282 dnia: Marca 20, 2009, 12:39:39 »
Witam
Na fotkach z lotów Zgredd-ka ;) ;) widziałem bardzo ładną teksturę ziemi domyślam się że odpowiedzialny za to jest płatny Xclass World czy jest jakiś darmowy odpowiednik ???? (dla całego świata lub poszczególnych kontynentów ????), od niedawna mam globala jak wygląda jego współpraca z UTX Europe nie będą się "gryzły", czy UTX wprowadza globalne zmiany ale czy mogę np pozostawić sobie mesh z globala "defalutowe" miasta a z UTX zainstalować tylko drogi i rzeki ????
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #283 dnia: Marca 20, 2009, 12:47:54 »
Global i UTX nie będą się gryzły. O to bądź spokojny.
Kilka słów wyjaśnienia:

- XClass nie prowadza żadnych nowych tekstur do FSX. On tylko "mówi" programowi gdzie położyć las, pola, miasta, itd. Korzysta wyłącznie z bazy tekstur dostępnych w grze.
Jedynymi aplikacjami, które zmieniają tekstury ziemi w FSX są: Ground Environment USA (w przygotowaniu wersja Europe), aplikacja "What a wonderful World dostępna na Simmarket), oraz seria FSscene.

- UTX Europe wprowadza kapitalny, dokładny landclass na obszarze całej Europy, który bije na głowę XClass.

Osobiście posiadam następujące dodatki: UTX: Europe, Xclass Europe, Xclass Asia & Africa, FS Global. Globala mam na samym spodzie, nad nim oba XClassy (Euro na off), a powyżej UTX.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #284 dnia: Marca 20, 2009, 15:05:11 »
To jeszcze ja dorzucę kilka słów dopełnienia:

-w przypadku UTXa możesz sobie włączać/wyłączać poszczególne elemnty jak lasy, miasta, drogi, jeziora itp.
-UTX nie pokrywa całej Europy (czyt. europejskich krajów 3ciego świata) i ma 1 poważną wadę - nie poprawia zbytnio Italii i pozostawia ją nadal pustynną w wielu obszarach. Osobiście na Europę mam włączony UTX z wyłączonymi lasami - tutaj zastępuje to Xclass Europe (zawarty w Xclass World). Lasy w UTX są może nawet trochę lepsze niż Xclass, ale ja sporo latam we Włoszech i pustyni tam nie trawię ;)
-jest jeszcze darmowy zestaw textur, który w przypadku Europy wydaje się niezbędny. Jest to DARMOWY pakiet textur  autora A. Mills'a - 8 paczek dostępnych np. na avsimie. Likwiduje pustynie podczas zimy i u mnie, w okresie grudzień-luty, usuwa śnieg, pozostawiając go tylko gdzieniegdzie.
-dodatek zawierający landclass całego świata to na dzień dzisiejszy chyba tylko Xclass World - choć płatny, to jednak relatywnie cena nie jest wygórowana. Jeśli lubisz egzotyczne miejsca, to polecam. Nie jest to ideał, ale na pewno nie ma porównania z defaultem.