Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215119 razy)

Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #300 dnia: Kwietnia 04, 2009, 20:43:12 »
Tam trzeba się logować czy co?
Trzeba się zalogować :001:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #301 dnia: Kwietnia 04, 2009, 20:48:07 »
Ok dzięki. Już się zalogowałem i mogę pobierać scenerie. Mam jeszcze pytanko czy dodatek Acceleration Pack można wyhaczyć taniej niż za 119 zł ? I czy w ogóle jest on sprzedawany w Polsce czy tylko w internecie?

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: Kwietnia 05, 2009, 00:59:55 »
DARMOWA sceneria jednego z najciekawszych lotnisk w Europie - włoska Aosta (2 pierwsze pliki):
http://www.vvtorino.it/italiano/scenarifsx/aosta.shtml
[fotoscenerii okolicy zdecydowanie NIE POLECAM]

Lotnisko jest bardzo ładnie wykonane i moim zdaniem to obowiązkowa pozycja dla każdego miłośnika widokowych lotów.
Baza wypadowa w Alpy, świetnie miejsce do surfowania szybowcami i rzut beretem do Matterhorn i Mt. Blanc.
Polecam kilka screenów z mojej dzisiejszej wycieczki dookoła Aosty w temacie "Fotografie i filmy z FSX" :002:

« Odpowiedź #303 dnia: Kwietnia 05, 2009, 07:27:04 »
Mam jeszcze pytanko czy dodatek Acceleration Pack można wyhaczyć taniej niż za 119 zł ?

Mało prawdopodobne (choć oczywiście niewykluczone) - najnowsza oferta pilots.pl (produkt ma być dostępny od 10.04) to 289zł za FSX Gold (czyli za komplet FSX + Acc). W Empiku sprzedawali w drugiej połowie zeszłego roku komplet w wersji PL za 199zł.

Sam dodatek Acceleration nie jest spotykany często, obecnie chyba "niedostępny" w większości sklepów i za cenę (jak widziałem)  159zł. Biorąc pod uwagę spadek kursu złotówki w stosunku do dolara i euro nie spodziewałbym się kolejnych, najbliższych dostaw tych produktów w niższych cenach (często to co jest teraz - pochodzi z dostaw sprzed spadku kursu złotego).

Jeżeli masz możliwość zakupu za 119zł - to ja bym się nie zastanawiał, to jest obecnie  dobra cena i niższej możesz się szybko nie doczekać.

I czy w ogóle jest on sprzedawany w Polsce czy tylko w internecie?

Nie rozumiem pytania? W Polsce czy w Internecie? Np. sklep pilots.pl (gdzie osobiście robię zakupy dość często) jest sklepem internetowym i jest w Polsce (o ile pamiętam z przesyłek jakie od nich otrzymuje to siedziba jest w Częstochowie). Chodzi Tobie o to czy produkt jest dostępny w sklepach "klasycznych", nieinternetowych?

Nie tolerujesz poczty, DHL czy UPS lub/i lubisz sobie na ekspedientki popatrzeć :004: :002: czy masz problem z płatnością kartą?

W tym pierwszym przypadku to w Twoim mieście masz chyba tylko Empik (chyba, że coś jest w 4donie - nie wiem, nie bywam tam :003:) gdzie faktycznie FSX (i Acceleration) czasem się pojawia - możesz sobie to śledzić na ich stronie internetowej (czasem też w supermakretach na stoiskach z grami coś bywa z tej "wyższej półki" - to i może kiedyś Acc się trafi), a jak masz problemy z płatnością kartą to niektóre sklepy internetowe z siedzibą w Polsce (np. właśnie pilots.pl choć są też inne z grami komputerowymi gdzie może Acceleration też się pojawić) mają w ofercie dostawę przez pocztę za pobraniem płatności przy odbiorze przesyłki.

PS. Oczywiście wiesz, że możesz być kompatybilny z najnowszymi dodatkami do FSX (nie mając Acceleration) poprzez instalację Service Pack 2, który jest darmowy i dostępny na stronie oficjalnej tej gry - http://www.fsinsider.com/downloads/Pages/FlightSimulatorXServicePack2.aspx
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2009, 09:56:52 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #304 dnia: Kwietnia 05, 2009, 11:38:37 »
Wielkie dzięki za pomoc wam wszystkim :004: Na święta sprawie sobię FSX a później pomyśle nad Acc. Dzięki za stronkę z darmowymi sceneriami :banan.

« Odpowiedź #305 dnia: Kwietnia 05, 2009, 12:07:05 »
Masz może już jakieś sprawdzone? Takie godne uwagi? Dzięki za pomoc.
Nie, nie mam FSXa, jednak wertując fora na pewno natkniesz sie na co ciekawsze ;)

« Odpowiedź #306 dnia: Kwietnia 05, 2009, 12:34:25 »
Mam jeszcze takie pytanie. Czy w ogóle warto kupić FSX mając taki komputer:
-procesor Intel Pentium4  2.8GHz , 800MHz
-RAM 1GB
-karta graficzna ATI Radeon X600XT 256MB
I na jakich ustawieniach by mi poszedł?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #307 dnia: Kwietnia 05, 2009, 12:39:59 »
Na niskich.

Czy warto to sam musisz zdecydować. Drogi to on w obecnej chwili nie jest.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #308 dnia: Kwietnia 05, 2009, 12:41:42 »
Kurczę... widziałem na screenach FSX na niskich... :005: torochę porażka. No trudno...będzie chociaż pretekst do zmodernizowania kompa.

« Odpowiedź #309 dnia: Kwietnia 05, 2009, 19:11:03 »
Mam jeszcze pytanko czy dodatek Acceleration Pack można wyhaczyć taniej niż za 119 zł ?
Odpowiem zaskakująco ... można  :010: Ostatnio wylicytowałem dla kumpla na allegro używany komplet FSX+Acc w wersji inglisz za ... 120zł z przesyłką. Stan gier praktycznie idealny :010: Powód sprzedaży - za słaby komputer. Wiele osób kupuje FSX nie zdając sobie sprawy z wymagań sprzętowych, a potem rozczarowani puszczają gierki na allegro za połowę ceny. Jak się bardzo chce to wyhaczyć można :002:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #310 dnia: Kwietnia 05, 2009, 19:25:27 »
No właśnie ja teraz chce kupić FSX ale nie wiem czy mi pójdzie. Powyżej podałem mój sprzęt  :005: i powiedzieli mi , że na słabych pudzie...i mam dylemat czy go kupować :011:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #311 dnia: Kwietnia 05, 2009, 20:11:46 »
Zależy czego oczekujesz.

Ja mam Athlon XP 2.2+, R9600XT i 1GB ramu i jestem zadowolony, grafika nie powala i duże płatne maszyny chodzą wolno, ale jest dobrze.

Screen niemodyfikowany, FSX+Acc z A2A P-47 WOP3 - klatki w przedziale 14-25 bez przycinek.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Kwietnia 05, 2009, 20:39:04 »
Odpowiem zaskakująco ... można  :010: Ostatnio wylicytowałem dla kumpla na allegro używany komplet FSX+Acc w wersji inglisz za ... 120zł z przesyłką. Stan gier praktycznie idealny :010: Powód sprzedaży - za słaby komputer. Wiele osób kupuje FSX nie zdając sobie sprawy z wymagań sprzętowych, a potem rozczarowani puszczają gierki na allegro za połowę ceny. Jak się bardzo chce to wyhaczyć można :002:

Tylko potem nie dziwić się, dlaczego MS zablokował mojego FSXa.
Ja używek, wymagających żelaznego klucza, rejestrowanego on line, bym nie kupował.

« Odpowiedź #313 dnia: Kwietnia 05, 2009, 20:42:41 »
Hmmm....no ja chciałbym mieć takie średnie chociaż to otoczenie, bo chciałbym "zwiedzić świat" latając w FSX. Wiem jaka tam jest grafika ale mam nadzieje, że wielkiej "pikselozy" nie będę miał. Trudno kupuje FSX najwyżej będę musiał zainwestować w kompa. A z Acc to poczekam bo 126zł to dla mnie narazie za dużo.

« Odpowiedź #314 dnia: Kwietnia 05, 2009, 21:45:15 »
Tylko potem nie dziwić się, dlaczego MS zablokował mojego FSXa.
Ja używek, wymagających żelaznego klucza, rejestrowanego on line, bym nie kupował.
Wszystko się zarejestrowało i chodzi cacy :118:
Spokój cechuje Mistrza.