Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 214966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #675 dnia: Czerwca 24, 2015, 17:59:54 »
Cześć,

ostatnio bawię się MSX z F-16 od Aerosoftu, latam tu i tam i pytanie z mojej strony:

jestem od dawna nie w temacie, czy są jakieś darmowe bardziej aktualne siatki, tereny, tekstury tych terenów? Głównie chodzi o Nasz rejon.
Byłbym wdzięczny gdybyście mi coś wskazali.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #676 dnia: Czerwca 24, 2015, 18:10:59 »
Na poprzedniej stronie some1 (odpowiedź #665) linkował do darmowego mesha całego świata. Mesh jest podzielony na regiony, więc można ściągnąć tylko wybrane kontynenty, bo całość to ponad 40GB. Koniecznie pobierz też patche (wszystkie, nie wystarczy najnowszy) bo poprawiają, także te szczególnie widoczne w Europie, błędy i artefakty.

« Odpowiedź #677 dnia: Czerwca 24, 2015, 21:18:40 »
Kurcze, aż mi głupio, że odpowiedź była raptem stronę wcześniej ;)

Dziękuje ! Pobieram i sprawdzę jak to wygląda.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #678 dnia: Lipca 09, 2015, 20:39:39 »
Podobno wyszedł dodatek EPWA Warsaw Chopin Airport X baj Drzewiecki Design ofkors, tylko nie mogę namierzyć w którym sklepie...

Promo klip

(info pod video):

Cytat: YT
Opublikowany 09.07.2015
EPWA Warsaw Chopin Airport X is an extremely detailed scenery of EPWA Chopin airport in Warsaw, Poland. The scenery is available in various online stores. Please have a look at our website www.drzewiecki-design.net to get more details about all our products. Movie by Alexander Ther.

[edit]

Dobra, już sobie sam odpowiedziałem - widzę komentarz na forum Drzewieckiego:

User napisał:
sceneria zostanie wysłana do sklepow jeszcze w dniu dzisiejszym?

Administrator:
Na pewno w tym miesiącu  :P a może nawet i w tym tygodniu  :twisted:

Podpis pod filmem jest "generic", nie odnosi się do faktów.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #679 dnia: Lipca 10, 2015, 14:25:30 »
Juz mozna kupic DRZEWIECKI DESIGN - EPWA WARSAW CHOPIN AIRPORT X FSX P3D za prawie 30 jurkow na Simmarkecie.

http://secure.simmarket.com/drzewiecki-design-epwa-warsaw-chopin-airport-x-fsx-p3d.phtml
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #680 dnia: Lipca 11, 2015, 02:35:24 »
Kupilem, zainstalowalem no I jestem troche rozczarowany. Jedyny i najpowazniejszy zarzut jak na razie dotyczy stopniowego wczytywania sie scenerii lotniska. Wyglada to niestety tragicznie. Jak przelatuje nad lotniskiem to powoli pojawiaja sie jego poszczegolne elementy a co gorsze wystarczy zawrocic i caly proces stopniowego pojawiania sie budynkow ,samolotow czy samochodow  zaczyna sie od poczatku. Jest to o tyle dla mnie dziwne ze lotnisko nie jest zbyt duze i chyba da sie je cale umiescic w pamieci (nie mam pojecia jak sie robi scenerie) ale wezmy np. takie Phoenix Sky harbour Airport (KPHX) od Flightbeam (w mojej opinii najlepsza ekipa robiaca duze lotniska) tam nic sie nie doczytuje i plynnie przelatujesz nad olbrzymim terenem lotniska ktore jest wymodelowane poprostu przepieknie no i to wszystko tez za 30 jurkow czyli tyle samo co EPWA. Zreszta EPKK tez cierpi na ten sam problem ale ze lotnisko jest duzo mniejsze nie rzuca sie to tak w oczy. Mam nadzieje ze wyjdzie szybko jakis patch bo na razie to zaluje troche tego zakupu za nie ma co ukrywac spora jednak kwote. Pozdrawiam
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #681 dnia: Lipca 11, 2015, 09:20:22 »
Może pomoże zwiększenie w fsx.cfg parametru:

[TERRAIN]
LOD_RADIUS=4.500000

na:

[TERRAIN]
LOD_RADIUS=6.500000

Bartek.

« Odpowiedź #682 dnia: Lipca 22, 2015, 20:50:37 »
Jako że to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich. :)

Mam pytanie, a właściwie prośbę: otóż poszukuję scenerii wydanych przez użytkownika Wilkzpolski. Były to różne fotoscenerie, z tego co pamietam to m.in Suwałk, i Moniek. Kiedyś je miałem, jednak kilka lat nie używałem FSX, a simhangar, na którym wszystkie te scenerie były już nie istnieje a linki wygasły. Czy ktoś zatem posiada je u siebie na dysku i mógłby udostępnić? Jeżeli znalazłby się ktoś taki, będę wdzięczny. :)

Mam nadzieję że piszę w odpowiednim temacie, pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #683 dnia: Lipca 22, 2015, 21:19:27 »
Dział dobry, zerknij tutaj http://www.freewarescenery.com/fsx/poland.html ale chyba chodzi Ci o inne.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #684 dnia: Lipca 26, 2015, 12:45:34 »
Tą stronę akurat znam, ale niestety tam nie ma tego, czego szukam. :) No trudno, szukam dalej. Dzięki za chęci. :)

A tak z innej beczki, czy jest jakiś dobry program do otwierania obiektów .bgl z FS2004 i ich późniejszego przekonwertowania do FSX? Pracuję nad scenerią EPBK i w zasadzie zostało mi tylko poustawiać drzewa i dodać hangary, oraz budynek LPR, które planuję pozyskać ze starej scenerii Krywlan pod FS2004. Dodałem je do biblioteki obiektów w ADE, oraz poustawiałem na lotnisku, mimo to w symulatorze ich nie widzę.  Póki co hangary są z biblioteki FSX i średnio to wygląda. :)

« Odpowiedź #685 dnia: Lipca 26, 2015, 15:58:47 »
Przychodzi mi do głowy ModelConverterX. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #686 dnia: Lipca 26, 2015, 20:06:16 »
A jeszcze wyszedł taki programik do wstawiania sobie drzewek na foto:
http://www.fsdeveloper.com/forum/threads/download-forest-tree-placement-tool.434494/

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #687 dnia: Lipca 27, 2015, 21:46:32 »
Dwie bardzo fajnie scenerie dla Norwegii.
http://aviationnorway.com/downloads.html
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #688 dnia: Lipca 28, 2015, 19:28:26 »
Dziękuję panowie, może uda mi się to ogarnąć, żeby chociaż trochę przypominało Krywlany. :) ModelConverter jak na razie zdaje egzamin. :)

« Odpowiedź #689 dnia: Sierpnia 16, 2015, 04:53:11 »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.