Autor Wątek: Pliki SFS - otwarte !  (Przeczytany 50709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rolam

Odp: Pliki SFS - otwarte !
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 03, 2007, 16:25:23 »
A ja sobie sprawdziłem P-11, co ma w danych (wersja pliku sfs z wersji 4.05) i jest tak jak od dawna podejrzewało większość osób że ma obcięte osiągi :
silnik Bristol Mercury VS2 600KM a jest wpisane 500KM
Prędkość maksymalna (km/h)360 lub 375 a wpisali 310
prędkość nurkowania wpisana 620km/h a powinno być 969km/h wg.większości źródeł,
brak wpisanej prędkości wznoszenia i zasięgu, inne samoloty np:iszaki i czajki,gladiatory mają te dane wpisane,sekcja z parametrami wytrzymałości to też jakaś lipa, dla porównania czajka ma te wartości 2x wyższe.W pliku z danymi silnika jest opcja gaśnicy, więc co za problem zmienić  Extinguishers      = 0 na 1

jakby to powiedzieć Loku...
You have wrong logic! Be sure..
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 03, 2007, 16:29:37 »
jakby to powiedzieć Loku...
You have wrong logic! Be sure..

mnie się inne słowo na usta ciśnie takie na "k" ale wytrzymam nie powiem
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 03, 2007, 16:52:44 »
Dajcie link do silnika Gladiatora i będzie "Kobuz" :)
Może Olosławowi się P.11 z P.7 pomylił?  :004: Wielka szkoda i lekka żenada.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 03, 2007, 16:54:31 »
Czy ktoś z Was potrafi coś podmienić w pliku np: files.sfs ? Wyeksportować za pomocą sfs_extractor potrafię. Ale jak to działa w drugą stronę ?

Moglby ktos podac instrukcje jak zmiany wrzucic z powrotem do pliku .SFS?

Do tego był by potrzebny kompilator,ale w tym przypadku większości by się w dupach poprzewracało.Domyślam się do czego zmierzacie.Poprawić AoA w jakimś kredensie i wykręcać online kierowców spitów i parchów.Obawiam się,a nawet jestem pewien że się nie da
Narazie oglądamy film z serii "Prawdziwe kłamstwa"

@Josiv

Dionizy i Gertruda?  :002:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 03, 2007, 17:24:19 »
Czarno to widzę coś czuje że zrobi się niezły bałagan chyba otwarliśmy puszkę Pandory 
Nie chcę krakać ale będzie się działo ojojoj
 :-|

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 03, 2007, 17:45:47 »
Łoj! dobrze że człowiek nie gra w sieci, łoj! zawał murowany by był!
Ja tam wymagający nie jestem i  dla mnie lista niezbędnych zmian nie musiałaby być długa, nie więcej jak półtorej strony  :020:
Jako laika ciekawi mnie czy w takim przypadku istniałaby możliwość skompletowania sobie "poprawionych" samolotów jako odrębnie dodawanych  ("instalowalnych") poprawek w zależności od tego co kiedy komu się z ludków  uda poprawić.Na przykład Labienus rozgryza program, poprawia F4U , i puszcza mod w obieg a zainteresowani zwyczajnie podmieniają co trzeba i mają  Korsarza o mocy 2200 a nie 1500 KM  :020:, Schmeisser poprawia D-9 i "puszcza w obieg"- zainteresowani instalują i mają normalnie latająca fokę i tak dalej i tak dalej , interes się kręci  :banan.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

3mw

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 03, 2007, 18:44:01 »
Tak tylko ktoś zainstaluje tylko fokę, a inny tylko korsarza i będą niekompatybilni online albo jeszcze gorzej, będą kompatybilni?
IMHO to ma sens tylko wtedy jeśli powstaną całe mody jak do ET na przykład, tylko kolejny problem rozdzielenia graczy na kilka grup, co dla starego Sturma było by śmiercią, chociaż jak się zastanowić to kto się będzie trudził i robił mody pod 1.2?

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 03, 2007, 18:48:17 »
No i co z tego że Il-2 umrze ? Jego plusem był lepszy FM więc jak się da poprawić FB to nie widzę sensu  grzebania w starym szturmie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 03, 2007, 18:50:59 »
Już widzę chętnych do latania dobrze wymodelowanym sowieckim sprzętem LOL zwłaszcza przeciwko dobrze wymodelowanemu niemieckiemu. reszcie planesetu poprawne odzwierciedlenie planesetu tylko by mogło pomóc.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

3mw

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 03, 2007, 18:56:16 »
@Pogo
Przy starym Sturmie było by mniej do roboty :118:

@Rutkov
Trzeba będzie wymodelować przewagę liczebną sowietów. :banan

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 03, 2007, 19:19:21 »
Trzeba będzie wymodelować przewagę liczebną sowietów. :banan

Już mnie zimny pot oblał ... taki sam jak tego gościa w F8 który w jedym locie walnął 8 jaków (cztery jak miał podczepione bomby) a dzień póniej 7 (tym razem trzech jak miał bomby).
Po prostu nie mogę sie doczekać.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 03, 2007, 19:33:25 »
Już mnie zimny pot oblał ... taki sam jak tego gościa w F8 który w jedym locie walnął 8 jaków (cztery jak miał podczepione bomby) a dzień póniej 7 (tym razem trzech jak miał bomby).
Po prostu nie mogę sie doczekać.

A za sterami jaków - chłopi oderwani tydzień wcześniej od pługa na jakimś zapomnianym przez Boga kołchozie. ;)
To też by trzeba wymodelować...

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 03, 2007, 19:34:36 »
@ Ramm , nudziłbyś się , ciągłe spuszczanie sprzętu przeciwnika na dłuższa metę to monotonia :D.

Wymodelowanie dużej ilości sprzętu radzieckiego to raz, ale konieczne byłoby wymodelowanie " ostrego nietrzymania" parametrów fabrycznych !
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 03, 2007, 19:39:13 »
Ramm, ale kto wymodeluje sowieckich pilotów, których zimny pot oblewał przy locie po prostej i pilnowaniu szyku za wszelką cenę?? 

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 03, 2007, 20:09:21 »
A za sterami jaków - chłopi oderwani tydzień wcześniej od pługa na jakimś zapomnianym przez Boga kołchozie. ;)
To też by trzeba wymodelować...
Nie sądzę..końcówka wojny,jakoś marzec 45 roku,dokładnie nie pamiętam
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg