Nie wiem jak chcesz te dwie rzeczy pogodzic ...
Sorry ram ale to jest gadanie na poziomie jednej ex minister czy wiceminister, która uznała programy z open source za nie bezpieczne bo każdy zna ich kod. (Może dla niektórych to nic dziwnego ale to jest bzdura taka że aż włosy bolą)
Wracają do samych plików,
fragment klasy opisującej p11
Aircraft._weaponsRegisterClassSaV(class1, "default", new String[] {
"MGunBrowning303sipzl 750", "MGunBrowning303sipzl 750", "MGunBrowning303ki 350", "MGunBrowning303ki 350", null,
null
}); Ma tam może ktoś pod ręką jakieś historyczne dane jakie były zapasy amunicji?
Jeszcze zaciekawiły mnie totalnie nie skuteczne bombki p11'ki to jest po niemieckie PuW'y 12,5kg jak na mój gust to całkiem sporo materiału wybuchowego w sobie zawierały, no na pewno nie było to całe 12,5 ale nawet 6kg zawieszone na fanatyku przechodzącym się po mieście może zrobić wrażenie.....
I tak popierając wywody porównanie PuW125 i SC50 (czyli licząc ogólnikowo 4 razy mocniejsza)
static { Class class1 = com.maddox.il2.objects.weapons.BombPuW125.class; Property.set(class1, "mesh", "3DO/Arms/PuW-12_5/mono.sim"); Property.set(class1, "radius", 25F); Property.set(class1, "power", 1.01F); Property.set(class1, "powerType", 1); Property.set(class1, "kalibr", 0.14F); Property.set(class1, "massa", 12.5F); Property.set(class1, "randomOrient", 1); Property.set(class1, "sound", "weapon.bomb_cassette"); } }
| static { Class class1 = com.maddox.il2.objects.weapons.BombSC50.class; Property.set(class1, "mesh", "3do/arms/sc-50/mono.sim"); Property.set(class1, "radius", 25F); Property.set(class1, "power", 24.4F); Property.set(class1, "powerType", 0); Property.set(class1, "kalibr", 0.2F); Property.set(class1, "massa", 55.5F); Property.set(class1, "sound", "weapon.bomb_mid"); } }
|
czyli jest......24 krotnie mocniejsza

ps.Wszystkie dane biorę z wersji 3.04 czyli z deczko starej, ale chyba p11 nie dotykali od wieków.