Autor Wątek: Pliki SFS - otwarte !  (Przeczytany 50777 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Glebas

• Gość
Odp: Pliki SFS - otwarte !
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 05, 2007, 07:21:57 »
A może można tę wiedzę, która jest zawarta w plikach SFS wykorzystać do tworzenia nowych (brakujących) map  :011:

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 05, 2007, 08:00:17 »
Mnie by najbardziej ucieszyło, gdyby się okazało że jednak można przez ten plik zmieniać parametry w grze, zwiększenie czasu wyświetlania się dymów.
Pomogłoby to nam w P.A.T.

« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 05, 2007, 08:25:50 »
No to ja dodam swoje życzenia i może nasi "szperacze" coś znajdą  :001:

Mnie ucieszyłaby natomiast możliwość:

1. Zmiany przydziału państwa do Allies i Axis. Umożliwiłoby mi to wreszcie stworzenie poprawnie "Operacji Torch" (Francja jako Axis) czy ewentualnych pojedynków samolotów polskich z maszynami ZSRR w 1939 lub wojny Allies vs ZSRR w 1946 itd.

2. Zmiany przydziału map do Quick Mission Builder (stworzenie nowych, własnych ustawień na mapach ...?)

lukasz-h

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 05, 2007, 08:44:31 »
Nie przeglądałem wnikliwie tych plików, ale coś mi się wydaje, że ciężko będzie takie rzeczy zmieniać, a nawet jeżeli jest to możliwe to ile trzeba będzie tam szukać, żeby znaleźć pozycję odpowiedzialną na przykład czas wyświetlania dymków, nie mówiąc już o taki szczegółach jak przydział państ do Axis lub Allies. Myślę, ze skończy się to na tym, że ktoś podkęci Foke, odkręci Spita i na tym się skończy :D. A tak wogóle to na razie mozemy tylko odczytywać pliki a nie zapisywać.

WorldEater

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 05, 2007, 13:07:27 »
Tośmy pomodowali, jak na razie  :neutral:

Na mój mały rozumek, to wszystko wymienione byłoby jak najbardziej możliwe, poza mapami i nowymi modelami. Ale to tylko przypuszczenia.
Tam chyba jest praktycznie cała gra, tylko do konkretnych zmian trza Javy.

A tak wogóle to na razie mozemy tylko odczytywać pliki a nie zapisywać.
Ruscy już grają w pierwsze kilka modów.

W ogóle niezbyt rozumiem tego co się dzieje wokół tej gry, tej 'zmowy milczenia' :004: na simowych portalach, cichej akceptacji dla obecnego kształtu Iła.. na jednym FrugalsWorld jest sticky topic z podsumowaniem, czego się po iłku można spodziewać  :002:

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 05, 2007, 13:59:57 »
Noe: Nie mogę na razie znaleźć pliku odpowiadającego za to, ale z pewnością da się zmienić prawie każdy parametr tego dymu.
Razor: ad1. Hmm też nie mogę znaleźć konkretnego parametru, jet to niestety gdzieś jeszcze ustawiane bardziej odgórnie chyba, może ktoś znajdzie.
ad2.Misje dopalane w quick mission builder http://www.box.net/shared/static/0u8mz2jynn.rar

A tak poza tym to na razie wszystko rozważania typu co by było gdyby..... bo nadal patch do odpalania modów zdaje sie nie działa w wersjach międzynarodowych...

Co do zmowy milczenia, bardzo ciekawe, najlepiej schować głowę w piasek i udawać że nic się nie stało i że w grze online na pewno każdy ma tą samą wersje....
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:13:00 »

Co do zmowy milczenia, bardzo ciekawe, najlepiej schować głowę w piasek i udawać że nic się nie stało i że w grze online na pewno każdy ma tą samą wersje....

Już się zaczęło :/ . Wczoraj na froncie facet o niku =E95=Hell oskażył jednego z nas że ma zmodowaną beefkę!!! Bo prze kilkadziesiąt sekund nie mógł go zestrzelić siedząc mu na 6. Aż w końcu został pojechany przez naszego pilota. I potem przez kwadrans się pluł na czacie że to był nieśmiertelny Me.
K......, wiedziałem że tak będzie :/
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:15:53 »
Lada dzień Maddox oświadczy że w nastepnym patchu bedzie Punkbuster....lol :D
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2007, 15:29:34 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:27:16 »
Mnie jedno zastanawia: czy dzięki "SFSgate" wśród tych wszystkich modów typu "nieśmiertelny Ła-7", czy "Bateria artylerii 152 mm Bf-109" zaczną pojawiać się np. umożliwiające latanie samolotami będącymi dotychczas "non-flyable". Czy można sobie wyobrazić B-17 wykorzystujący np. zmodyfikowany na podstawie swoich (z plików opisujących "latającą fortecę") danych plik TB-3?  Albo Me-210 oparty na plikach Bf-110, czy nawet przekształcony w Me-410?
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:40:45 »
Jeżeli się pojawią do nich kokpity to bez problemu. Niektórymi już się lata.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:44:51 »
Jak przerabiać samoloty to z głową,dołożyć kabiny z samolotów flayable do AI np: z Me-110G wsadzić do wersji Me-110C,z P-40A do P-36/Hawk-75,He-111H do He-111Z (i już można holować szybowce )tak żeby te kilka uzyskanych maszyn było jak najbardziej poprawne historycznie i umożliwiało tworzenie w miarę normalnych misji z normalnymi samolotami a nie jakimiś wynalazkami jak np:Pe-8 z kabiną z Pe-2 które wygląda idiotycznie.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:45:25 »
Jeżeli chodzi o grę online to wystarczy wpisać do conf.ini bodajże linię która powoduje sprawdzanie plików SFS (suma kontrolna) każdego gracza podłączającego się do hosta,i w zależności od parametru sprawdzanie to jest mniej lub bardziej dokładne,więc nie ma co panikować jeżeli chodzi o grę online,przynajmniej w najbliższym czasie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:50:44 »
więc nie ma co panikować jeżeli chodzi o grę online,przynajmniej w najbliższym czasie.
\
Czyżby? Host sprawdza pliki. No to już widzę niektórych hostujących nie sprawdzających plików i ty sie będziesz męczył na froncie z trudem wygrywając misje a oni będą wszystko odbijać na zmodowanych masszynach sami sobie hostując. Jedyny ratunek to centralny serwer gier który będzie sprawdzał sumy kontrolne. Tylko kto go poprowadzi? No i na pewno nie za darmo.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 05, 2007, 15:09:07 »
Laba lubi konkretne dyskusje i punktowanie więc proszę: Znaczy się w grze.... od czegoś trzeba zacząć, można od mocy silnika.
Josiv, bez urazy, ale ja o zupie, Ty o... ;)

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 05, 2007, 15:18:26 »
@ Rutkov

Lub parametr wstawiony na stałe bez możliwości łatwej edycji w grę.