Autor Wątek: Rippowanie oraz wgrywanie modów v. 4.0.6 -4.0.8  (Przeczytany 23590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tygrys205

• Gość
Odp: Rippowanie oraz wgrywanie modów v. 4.0.6 -4.0.8
« Odpowiedź #60 dnia: Września 06, 2007, 17:30:43 »
Mnie bardziej chodzi o to, że Dory jakby lepiej trzymały prędkość i w ogóle tak jakoś lepiej skręca. Możliwe, że mi się to wydaje, jednak troszkę trudniej dla mnie teraz wykręcić kora na Dorze.

Tak przy okazji opiszę jeszcze mój problem z IŁem na HLu. Grając z Sound Modem, po wyborze samolotu na serwerze, gra wywala mnie z komunikatem "... Timeout 2". Wie ktoś może w czym problem? Sądzę, że to ten mod to chrzani, ale pewien nie jestem. Oczywiście wiem, iż zawsze mogę to wyrzucić, ale wolałbym jakieś rozwiązanie tego problemu, bo jednak teraz IŁ o wiele lepiej brzmi :)

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Września 06, 2007, 18:00:46 »
Pewne serwery na HL'u mają zabezpieczenia wpisywane do pliku conf.ini . Serwer gry (np. Ja gdy wprowadzę te linijki) sprawdza mój i Twój mod, jeżeli się różnią gra Cię dalej nie wpuści.

P.S. Starałem się aby było bardzo zrozumiałe :)

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #62 dnia: Września 07, 2007, 17:19:23 »
Zauważyłem, że jumacz w dorze (100%propPitch) szybciej się grzeje, ale zauważyłem dziś też to...

:karpik
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #63 dnia: Września 07, 2007, 17:28:33 »
Czasem się zdarzało...raz na 1000 trafień w kabinę ale jednak  :004:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Września 07, 2007, 17:49:51 »
Krew była w starym szturmie potem Olo z niej zrezygnował hmm.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Września 07, 2007, 19:23:05 »
Czasem się zdarzało...raz na 1000 trafień w kabinę ale jednak  :004:

Krew pojawia się zawsze gdy zabijesz załogę ale tylko w niektórych samolotach .Próbowałem na Ju-88 i nic ale co mnie zastanawia krew była tylko w starej wersji czyli Il-2 to dlaczego występuje ona w meśku -110 który pojawił się w dodatku AEP ?

Acha jeżeli ktoś chce to włączyć w pliku conf.ini należy odszukać zakładkę [Games]
I zmienić HighGore=0 na 1

« Odpowiedź #66 dnia: Września 08, 2007, 17:27:28 »
Ostatnio zauważyłem, że mod spolszczający modowalną RU wersję gry, nie sięga do panelu: Kariera pilota. Tam nadal rządził język rosyjski. Zamieszczone pod podanym dalej linkiem pliki rozwiązują ten problem. Jeśli u kogoś nadal będą występowały nazwy stopni lub odznaczeń po rosyjsku, należy przeszukać katalogi poszczególnych państw w:  XX:\Program Files\Ubi Soft\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles\Missions\Campaign\ i znalezione tam pliki: award_ru.properties i rank_ru.properties skasować. Tu można zassać owoc mojej pracy:    http://rapidshare.com/files/54246895/Spolszczenie.rar.html

Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #67 dnia: Października 24, 2007, 17:24:31 »
Dzięki wszędobylskiemu Ranwersowi, wyszła na jaw kolejna dziura w spolszczeniu gry. Dzięki Jego uber dociekliwości, dopiero teraz wszystkie mapy w iłku opisane są zrozumiałymi dla nas wszystkich literkami. Pod tym linkiem : http://rapidshare.com/files/64859826/4.08_ru_po_polsku_-_cd.rar.html znajduje się uzupełnienie poprzednich plików spolszczających (mapy Kijowa, Birmy, Mandżurii i Chałchyn Goł)

Dla ułatwienia nowym użytkownikom - link do pełnej i ostatecznej na chwilę obecną wersji paczki spolszczającej modowalną wersję iłka 4.08 RU : http://rapidshare.com/files/64860516/4.08_ru_po_polsku.ZIP.html
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #68 dnia: Października 24, 2007, 17:34:24 »
Dzięki wszędobylskiemu Ranwersowi, .....

:karpik
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

kajtek612

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 05, 2008, 19:59:33 »
dzieki Kelso za linka :010:

Proszę stosować w swoich postach poprawną pisownię. Wiecej upomnień nie będzie. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2008, 20:02:14 wysłana przez Kos »

kajtek612

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 07, 2008, 20:01:08 »
A z skąd można ściągnąć "Mod Activator"?

ziomek76

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 21, 2008, 13:07:45 »
Witam  mam problem z językiem rosyjskim.
Gra wszędzie ma polskie napisy mnue,mapy brifyng w kampaniach ,ale gdy wchodzę na airforce war
tam po załadowaniu gry bryfing misji mam po rosyjsku :015:.
Wywaliłem już te pliki o których pisał Kelso i nic

303 Rax

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 12, 2008, 17:45:47 »
Ave

Panowie, może ktoś mi podpowie co zrobić.
Mianowicie zassałem zmodowane dźwięki nijakiego pana Wasy o numerku 0.93. Zrobiłem jak napisane było w pliku readme. Odpalam Iłka i wszystko śmiga jak należy, dźwięki są zmienione. Następnie zassałem (Version 0.9_CRT=2_compatable) aby możliwa była gra na serwerach.

Tu zaczynają się schody, Robiłem kopię plików file.sfs i ilfb.exe rozpakowałem paczkę do głównego katalogu gry. Wcześniej wywaliłem katalog files (tak jak napisano w readme).
Gra uruchamia się nieco zmieniona, ponieważ główny ekran jest już w cyrylicy - jednak nie mogę się połączyć z serwerem typu zeke vs wildcat bo wywala błąd timeout.

Jakieś pomysły, wskazówki ?

pozdrawiam
rax