Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 152359 razy)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #330 dnia: Września 05, 2009, 01:37:09 »
Cały czas nie napisałeś czy dzieje się tak samo bez załadowanego profilu.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #331 dnia: Września 05, 2009, 23:01:21 »
Panowie przetestowałem wszystkie możliwości (szalałem na przyciskach joya):
1. bez profilu  (ok)
2. wyłączyłem wszystkie zbędne urządzenia (ok)
3. ponownie włączyłem wszystko + załadowałem profil, starałem się klikać wręczy wszystkie klawisze joya na raz i wszystko ok, no może poza  2 małymi rzeczami, trackir zwolnił makabrycznie, no ale przy normalnym użytkowaniu nie powinno być problemu, no i czasami w widoku 3d nie działa mi TMS jak należy, ale z tym mam problem od początku i zdążyłem się już do tego przyzwyczaić

Mam nadzieje ze ta sytuacja się utrzyma na dłużej ;), dzięki za sugestie i pomoc.
JID: kajko@jabberpl.org

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #332 dnia: Września 07, 2009, 18:34:05 »
Eeeee, ale co - cud się zdarzył?
Daj jakieś bliższe wyjaśnienie co się stało / rozwiązało problem...

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: Września 08, 2009, 10:13:26 »
trackir zwolnił makabrycznie, no ale przy normalnym użytkowaniu nie powinno być problemu,

Sprawdź F9 - to zmniejszenie czułości trackir'a , a F8 pauza ;)
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #334 dnia: Września 08, 2009, 17:24:20 »
@Wacha generalnie to nie wiem co sie stało, ostatnio mam mało czasu żeby to wszystko jeszcze raz posprawdzać, a jeszcze remont mi sie w domu zapowiada, dzisiaj mam zamiar to jeszcze raz wszystko posprawdzać. Moze to kwestia kolejności podłanczania(podłączania) urządzeń na usb, zacznę to chyba wszystko notować.
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2009, 17:37:21 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #335 dnia: Września 08, 2009, 21:18:34 »
Ups, ort się trafił, a tak się starałem  :001:, ciężko z tymi naszymi polskimi krzaczkami również mi się tu pisze  :001:, ale powoli wchodzi w palce.

No wiec po ostrych testach ( 3 razy naprzemiennie AF i OF), AF przetrzymał klikolandie OF raz zwiecha kontrolera. Jeden raz na naprawdę niezłą kanonadę kliknięć jest jak dla mnie do zaakceptowania, mając nadzieje że przy normalnym użytkowaniu będzie wszystko ok.
Na poprawę sytuacji mogło jeszcze wpłynąć to, że zaaplikowałęm również nowe stery do grafiki. Naprawdę ten OF nabrał stabilności teraz.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #336 dnia: Września 08, 2009, 21:50:46 »
... ( tu znów się powtórzę) problemy są spowodowane przez sprzęt (no może jeszcze stery). :003:

Wiedziałem, wiedziałem   :banan

« Odpowiedź #337 dnia: Września 08, 2009, 23:12:31 »
Witam

Zainstalowałem (teoretycznie ) OF 4.5 Gdzie mogę sprawdzić czy patch zainstalowany został prawidłowo?
Co oznaczają cyfry 3.9.1.6?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #338 dnia: Września 08, 2009, 23:17:28 »
Może to być mylące na początku. 3.9.1.6 to wersja exe, BMS, nie mająca związku z wersją OF. Jeśli ściągnąłeś 4.5 to czeka cię jeszcze spatchowanie do 4.7 :). Tak poza tym to raczej nie sprawdzisz jaką masz aktualnie zainstalowaną wersję. Może coś w katalogu doc będzie, albo w config edytorze.

Generalnie jedyny sposób aby sprawdzić czy gra zainstalowała się prawidłowo to po prostu ją uruchomić i polatać.
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #339 dnia: Września 10, 2009, 11:38:01 »
A czy update do wersji 4.7 to wymóg, żeby OF działał w miarę stabilnie? Osobiście mam małe problemy obecnie z 4.5 (podczas kliknięcia w "Munitions" przed odlotem model samolotu nie zawsze się wyświetla, co powoduje niezłe zamulenie programu). Natomiast 4.5 chodzi mi chyba płynniej, niż 4.7. Czy to możliwe? Czy do obsługi 4.7 potrzebny jest lepszy sprzęt, czy to tylko mnie tak się wydaje? Posiadam niestety dość słaby sprzęt (Athlon XP 2000+, 512MB RAM, GeForce6200A). Czy w moim przypadku lepszym rozwiązaniem jest update do 4.7, czy pozostanie przy 4.5?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #340 dnia: Września 10, 2009, 12:39:31 »
Z OFem jest o tyle dziwnie, że nikt ci nie powie jak będzie u ciebie chodzić. Musisz sam spróbować. U mnie na przykład po zmianie karty z X1900GT na GTS250 FPSy wręcz zmalały w pewnych momentach. Taki już urok Open Falcona.

EDIT:
Z tego co pamiętam to w momencie wydania OF 4.7 dużo ludzi mówiło o niezłym wzroście FPS.

« Odpowiedź #341 dnia: Września 10, 2009, 13:00:54 »
No dobra, to chyba przeproszę się z wersją 4.7, tyle, że będę musiał pozostać przy "zubożonych" ustawieniach graficznych ;).
Dzięki.

« Odpowiedź #342 dnia: Września 10, 2009, 13:38:43 »
Witam,
 u mnie wersja 4.7 załatwiła sprawę wywalania Falcona. Jak dotąd nic się nie dzieje.
 Używam MFD Exporter na osobne monitory, kiedy go uruchamiałem miałem problem z kokpitem 3D. To był istny pokaz slajdów. Po wrzuceniu tego
http://www.viperpits.org/smf/index.php?action=dlattach;topic=3376.0;attach=1734
zaczął działać płynnie. Może ten plik coś pomoże przy słabszym sprzęcie? Nie wiem, ale na pewno nic złego nie zrobi.
 Jeśli już była o tym mowa to z góry sorry.
 Pozdrawiam.

« Odpowiedź #343 dnia: Września 10, 2009, 15:14:19 »
Witam,

Same ciekawostki przyrodnicze się u mnie dzieją :))))

Może zacznę najpierw od prawdziwej ciekawostki a później przejdę do problemu... otóż udało mi się uruchomić OF 4.7 z działającą kartą X-FI :))) Nawet bez ścin... sekret tkwił w tym ze konfiguracja ustawień miała odwołanie do folderu FF a nie OF :)

No ale teraz do rzeczy. Odpalam OFa na zintegrowanej karcie (coby nie cięło w TE ;) ) ustawiam sobie locik, nie ma problemu. OF ładuję się przydługawo no ale taki już jest sprzęt... Pierwszy problem polega na tym, że nie zaczynam z pozycji takeoff w osi pasa, tylko na ukos :} Po kolejnych 30-60 sekundach lotu (który przebiega całkiem płynnie) nagle pojawia się pierwszy freez. Co ciekawe, dźwięk jest w tle (no czasami się zapętla), procek dalej liczy co się dzieje... bo bywa tak, że budzę się w ziemii. A jeśli się nie budzę w ziemi to lot przebiega dalej płynnie przez następnie 5 sekund...i znowu... i znowu.. aż do śmierci :) A w trakcie freeza mogę wcisnąc ESC i E / D i gra wraca do menu jakby się nic nie stało...

Konfiguracja

AMD Barton 2800+
1gb ram
GF 7300 GT
Crative X-fi ;)
X-52 (bo ktoś tu już sugerował, że to przez niego)

Na tej konfiguracji latałem już we wcześniejsze Ofy, jednak dopiero po dłuższej przerwie zaczęły się te o to numery :)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #344 dnia: Września 10, 2009, 15:43:00 »
A próbowałeś wyłączyć kartę w BIOSie i wtedy próbować?