Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 144671 razy)

Gwynbleidd

• Gość
Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #480 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:03:54 »
1. Z całym szcunkiem ale z tego co napisałeś wynika, że nie wiesz o czym mówisz. W czym konkretnie karta graficzna w Twoim notebooku różni się od standardowego, mobilnego dżiforca serii 96xx GT (czy tam GS), opartego na referencyjnej karcie nVidii w formacie MXM (zapewne II)? Chyba, że Asusu marnował czas na opracowanie nowej płytki drukowanej specjalnie do Twojego modelu lapka, co byłoby trochę marnotrawstem czasu biorąc pod uwagę gotowe rozwiązania :|.
2. Należy zachować odpowiednią kolejność. Nie rozwiązuje się problemów z konkretnym oprogramowaniem (Falcon 4) jeśli występują problemy z systemem operacyjnym. To tak, jakbyś chciał naprawić silnik w samolocie w czasie lotu.
3. To jest wątek o Open Falconie, problemy techniczne to inny dział, czytany przez większą ilośc użytkowników tego forum. Być może jeśli więcej osób zajmie się Twoim problemem da się go rozwiązać.

Mam nagrać filmik jak wgrywam nowe oprogramowanie do mojej karty?
Tutaj jest temat o tym:
http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=23101
Nie tylko mi nie działają nowe sterowniki od nvidii.

EDIT:
O kurczę! Dzięki wam rozwiązałem swój odwieczny problem :)
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20091106144459609&board_id=3&model=M50Vn&SLanguage=pl-pl&page=1

Ależ jestem szczęśliwy ;) Choć chyba tylko pozornie bo problemów z Falconem to nie rozwiązuje ;/
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 17:09:54 wysłana przez Gwynbleidd »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #481 dnia: Grudnia 15, 2009, 18:28:03 »
Szczerze? Nie przekonał mnie ten link który zapodałeś, bo niektórzy napisali tam wyraźnie o stosowaniu sterowników w wersji  desktop a ja podałem Ci link do sterowników do wersji notebook. Zainstaluj i sprawdź sobie jak wtedy będzie to działać. A na pewno wstrzymałbym się z aktualizacją biosu karty zanim tego nie przetestuje się do końca.

Swoją drogą, rozwiązanie podane w Twoim drugim linku wskazuje na stronę Asusa - dlaczego nie zacząłeś szukać rozwiązania na stronie producenta sprzętu (dokładniej na jego forum supportującym)?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 18:39:40 wysłana przez Wacha »

Gwynbleidd

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Grudnia 15, 2009, 18:43:08 »
Przepraszam, nie rób ze mnie idioty, że ściągałem wersje sterowników na PC. Choć jedne i drugie wiele się nie różnią  i z powodzeniem można je stosować. Sciągałem specjalne sterowniki z asusa do notebookow, jak i ze strony nvidii te oznaczone M - notebooks. BIOS właśnie się zaktualizował do najnowszej wersji (oczywiście pobrany ze strony asusa bo z innych źródeł bał bym się cokolwiek instalować), działają najnowsze sterowniki nvidia ;) A dopiero w tym najnowszym 212 biosie działa, we wszystkich poprzednich trzeba było używać tego sposobu co podał niżej na tym forum.
Kurczę, zabrzmiało trochę jakbyśmy się kłucili :) Czysta bez-nadmiernie-emocjonalna dyskusja, "PEACE"  :002: hehe.

Ale wracając do Falcona, to coś tam da się jeszcze zrobić? Grzebałem w tych opcjach w panelu nvidia, ale to nic nie daje, choć do końca nie wiem która to zakładka, antyaliasing to wygładzanie krawędzi?

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #483 dnia: Grudnia 15, 2009, 18:54:46 »
AA - wygładzanie krawędzi.

« Odpowiedź #484 dnia: Grudnia 15, 2009, 19:12:10 »
Co do mojego problemu to myślę,że go rozwiązałem.Muszę zrobić dokładnie tak jak dla AF tylko zamiast pliku Cockpitbulders z AF muszę kopkiować brakujące funkcje z pliku OFKeystrokes.Na dobrą sprawę to można także brać funkcje z Cockpitbulders,ponieważ wydają się być identyczne.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #485 dnia: Grudnia 15, 2009, 19:30:35 »
@Gwynbleidd

Nie mam zamiaru z Ciebie nikogo robić, bo mój stosunek do Ciebie jest ambiwalentny a na pewno nie zależy mi na tym za kogo sam się uważasz.
W podanym przez Ciebie linku ludzie wprost twierdzą, że stosowali wersję desktop sterowników nVidii, a z mojego doświadczenia (i dokumentacji nVidii) wynika iż nie jest to właściwe. Ponieważ autorów rzeczonych postów wskazałeś jako źródło swojej wiedzy miałem prawo sądzić iż postąpiłeś podobnie jak oni, zwłaszcza że sam nie zaznaczyłeś iż tak nie było. Dodatkowo, bez obrazy ale Twoje pytania w stylu "Co to jest AA" nie skłaniają do  założenia, że rozróżniasz jaką wersję sterowników należy instalować w notebooku.
Uważam, że potraktowałem Cię uczciwie a na pewno nie kłóciłem się z Tobą, bo nie mam w Twoim powodzeniu lub niepowodzeniu żadnego interesu.

Na marginesie, "nie różnią się wiele" to wystarczająco wiele by stwierdzić, że "coś się różni". Zwłaszcza w IT.

No i ponownie pytam jak to wszystko ma się do Falcona 4?

Gwynbleidd

• Gość
« Odpowiedź #486 dnia: Grudnia 15, 2009, 19:46:27 »
Nie rozumiem co ma AA do tego, żeby twierdzić że nie potrafię ściągnąć odpowiednich driverów. Pytałam co to jest za skrót AA, może być wiele rozwinięć, przy czym podałem obok tą właściwą i chciałem tylko potwierdzenie. Po zmianie, wyłączeniu tej opcji, dalej nie odczułem żadnych zmian, dlatego spytałem czy AA na pewno po polsku to wygładzanie krawędzi czy gdzie indziej mam tego szukać. Gdyby zadziałało to nie pytał bym się. Nie wiem, chyba jesteś jednak jakoś negatywnie do mnie nastawiony. Dobrze ale skończmy już dyskusję, bo jak sam zauważyłeś zboczyliśmy trochę z tematu, problem o który toczy się bój został rozwiązany i nie ma co dalej kruszyć kopii.
Co by nie było dzięki, bo dzięki wam udało mi się go rozwiązać ;)

Pozdrawiam

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #487 dnia: Grudnia 15, 2009, 20:45:46 »
Czy Ty należysz do tych ludzi którzy muszą mieć ostatnie słowo? Bo wtedy będziesz faktycznie mógł powiedzieć, że mam do Ciebie negatywne nastawienie :)

Cieszę się, że choć w małym ułamku przyczyniliśmy się do skierowania Twoich poszukiwań na właściwe tory co przyniosło oczekiwane rozwiązania.
Reg.

« Odpowiedź #488 dnia: Grudnia 26, 2009, 10:31:58 »
Mam problem z polskim malowaniem JankeSA w OF. Mianowicie w naszym malowaniu wyświetla się tylko ogon, reszta maszyny pozostaje w malowaniu USAF.

PS do moderatora
Skoro napisałem w złym wątku wystarczyło przenieść do odpowiedniego albo chociaż wysłać PW.

[gmod]PS. Do użytkownika. Masz napisane wołami, że w tamtym temacie NIE dyskutujemy. Problemy z czytaniem?[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2009, 17:25:03 wysłana przez Syringe »

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #489 dnia: Grudnia 26, 2009, 11:49:54 »
Klikałeś na Change Skin? Czasem któraś z kolei jest dopiero w pełnym malowaniu
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #490 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:19:43 »
Klikałeś na Change Skin? Czasem któraś z kolei jest dopiero w pełnym malowaniu
Dzięki pomogło.
Niestety wyskoczył kolejny problem.
Platforma OF 4.7
Często (choć nie zawsze), zdarza się, że mam całe czarne uzbrojenie. Wygląda jakby niedograne tekstury np. rakiet.

« Odpowiedź #491 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:23:30 »
Jak odpalić AIM-120 bez locka? Próbowałem dłużej przytrzymać pickle w trybie DF i AA, i nic.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #492 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:28:25 »
Marco.

Poczytaj o "Maddog'u", ewentualnie zajrzyj do manuala od aim-120. Tam masz ładnie rozpisane tryby odpaleń.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:31:59 »
W sumie ani w manualu do AF, ani w manualu do Falcon 4.0, ani nawet w manualu dedykowanym dla Aim-120, nie jest wprost napisane jak to zrobić. Być może zbyt pobieżnie teraz poszukałem.

Na stronie SMS, przy wybranym Amraamie możesz wybierać pomiędzy trybami SLAVE, oraz BORE. Maddog to właśnie tryb BORE.

« Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:21:06 »
Dzięki pomogło.
Niestety wyskoczył kolejny problem.
Platforma OF 4.7
Często (choć nie zawsze), zdarza się, że mam całe czarne uzbrojenie. Wygląda jakby niedograne tekstury np. rakiet.
Ponawiam pytanie. Pomoże ktoś?