Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 144582 razy)

Offline Qba

• VFA-313
  • *
Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #600 dnia: Listopada 29, 2010, 23:02:50 »
Pod ten dzyndzel od niby myszki dobrze jest przypisać kursory radaru...

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #601 dnia: Listopada 29, 2010, 23:28:52 »
...
Ap-ropo jak ustawić myszkę w saiteku, żeby była odpowiedzialna za kursor na MFD?
 :001:
Tak, tak Qba. Właśnie o to mu chodzi. :)

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #602 dnia: Listopada 30, 2010, 08:53:40 »
Ech..roztargnienie... nie strzelajcie ;)

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #603 dnia: Listopada 30, 2010, 19:30:51 »
Witam

Dawno mnie nie było :002: co nie znaczy, że się poddałem :002:

Nadal zmuszony jestem do tłumaczenia prawie każdego angielskiego wyrazu ze słownikiem w ręku, ale jakoś daję radę :020:
Wykonałem już nawet parę misji w kampanii, chodziarz nie było łatwo... ale walczę :002:
Najbardziej męczy mnie sprawa jak słyszę w kokpicie, że leci w moją stronę rakieta i nie mam pojęcia skąd ona leci i gdzie jej wypatrywać...
Czasem się uda czasem nie. Może dacie jakieś wskazówki? Chodzi o rakiety, których nie widać na radarze. Skąd mam wiedzieć skąd zostały wystrzelone? Pomożecie coś w tym temacie? (byle nie po angielsku  :002:)

PS. Jeszcze raz zapytam o sprawę LABELS. Ja i tak nie zamierzam grać w multiplayera bo się do tego nie nadaję jeszcze :002:
Ale jak zrobić, żeby napisy było widać tylko i wyłącznie nad rakietami? Bardzo przydałoby się to do nauki... chodzi o to żeby coś zrozumieć...
Jak się nie zna angielskiego dobrze to trzeba tego i owego uczyć się za pomocą prób i błędów. Nie chcę LABELS nad wszystkim bo to w ogóle jest bez sensu, ale chcę zobaczyć, zrozumieć jak działa mechanizm tych rakiet... Czy ktoś mi pomoże???

Pozdrawiam
ELGYD

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #604 dnia: Listopada 30, 2010, 19:51:50 »
Jeśli chodzi o heaty (rakiety naprowadzane na ciepło) to najlepiej nie doprowadzić do ich wystrzelenia. :)
Tak, tak :)
Strzelać z daleka, nie pozwalać by bandyta podszedł za blisko, jak trzeba to uciekać. Nie bać się uciekać.
Jak już nie mamy wyjścia i walka musi toczyć się w zasięgu rakiet IR, obserwować przeciwnika. Jak strzeli (zobaczysz dym)- sypać flarami. A najlepiej siedzieć mu na szóstej, wtedy nie strzeli hehe. :020:

Pomagaj sobie padlockiem. Powinien złapać rakietę, choć myślę, że już wtedy może być za późno na uniki i flary.
Co do labels. Przyjmij, że nie da się tego ustawić. Będzie Ci łatwiej. :001:

To chyba wszystko. Może któryś z kolegów bieżąco latających na Viperze coś doda? Mnie przenieśli na wiatraki. :)

« Odpowiedź #605 dnia: Listopada 30, 2010, 19:54:30 »
A czy padlock istnieje w realu?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #606 dnia: Listopada 30, 2010, 19:56:14 »
A czy w realu istnieje rozdzielczość 1600x1200 (czy jaką tam masz ustawioną). Niestety pewne niedoskonałości trzeba nadrabiać innymi niedoskonałościami.

Z tego co wiem labelsów nie da się ustawić tylko dla rakiet. Mimo wszystko do nauki unikania heatów czy innych możesz sobie je włączyć. Ja kiedyś też tak ćwiczyłem/eksperymentowałem.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #607 dnia: Listopada 30, 2010, 19:59:21 »
To znaczy, że w realu widać lepiej obiekty biorąc pod uwagę dalszą odległość od nich?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #608 dnia: Listopada 30, 2010, 19:59:56 »
Niestety pewne niedoskonałości trzeba nadrabiać innymi niedoskonałościami.

Złota myśl Gerrah!

To znaczy, że w realu widać lepiej obiekty biorąc pod uwagę dalszą odległość od nich?

Dalszą niż co?

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #609 dnia: Listopada 30, 2010, 22:33:24 »
Przede wszystkim w realu masz niedościgniony nawet przy obecnej technice kinowej trójwymiar, obiekty nie składają Ci się z pikseli, tylko są hmmm.. "skalowalne wektorowo" jeśli można użyć takiej przenośni.

Na przykład taka rakieta naprowadzana na IR - w realu jeśli ją dojrzysz, to będziesz ją widział coraz większą im bliżej będzie Ciebie. Na monitorze, w zależności od rozdzielczości, będzie ona 1 pikselem w zakresie pewnych odległości (np. między 2-5km), 2 pikselami przy odl.=1-2km, itd.. a dopiero w chwili abyś mógł zobaczyć ją w pełnej kresie będzie na tyle blisko, że i tak nie zdążysz pooglądać tych cudownych tekstur z dodatków JanHasa, bo rozerwie Ci d...yszę na strzępy ;)

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #610 dnia: Grudnia 01, 2010, 19:03:34 »
No właśnie i dlatego chciałem, aby LABELS widoczne były tylko nad rakietami, ponieważ nie widać ich z daleka.

« Odpowiedź #611 dnia: Grudnia 09, 2010, 19:58:45 »
Chyba krew mnie zaleje!
Cały czas mam problem z moim saitekiem x52.
Po paru minutach gry zawiesza mi się i nie działają żadne przyciski. Można sterować i działa przpustnica, ale nic więcej.
Mała uwaga: na wyświetlaczu pojawia się napis WHEEL SCROLL DOWN.
CO ROBIĆ???

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #612 dnia: Grudnia 09, 2010, 20:16:58 »
Kilka pomysłów:
- idąc tropem scrollów, może spróbuj odłączyć myszkę po załadowaniu się misji, może jej scroll w jakiś sposób wchodzi w konflikt z softem. Jest to trochę rada typu, "zamknij okno" ale spróbować można.
- jeżeli masz podłączone inne kontrolery na usb, jakieś kierownice, pedały to odłącz.
- potestować np. w Allied Force.

Jak to nie pomoże, to proponuje sprawdzić na innym komputerze, ewentualnie postawić na nowo system i potem wszystkie configi tworzyć na nowo, nie wczytywać configów używanych aktualnie.

Najlepszy pomysł jeżeli trzy pierwsze odpadną to jednak zobaczyć na innym PC jak się zachowuje joy.
Rzecz w tym aby ustalić co jest przyczyną: joy, Twój PC, czy może najprościej: komp świruje z OFem. Nie zapominajmy że w tej grze to różne cuda się działy.
Jeżeli problem będzie występował na innym komputerze, to masz podstawy do reklamacji o ile gwarancja jest jeszcze aktualna.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #613 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:07:20 »
No i być może się udało jak nie to dam znać, ale na razie latam :banan
W panelu sterowania w menadżerze urządzeń odinstalowałem magic mouse saitek HID i chyba pomogło :001:

« Odpowiedź #614 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:21:33 »
Witam.
Mam pytanie.
Mam kampanię misję SEAD STRIKE.
W uzbrojeniu proponowanym przez komputer mam AGM88 i CBU87 i o ile rozumiem do czego służy AGM88 to do czego wykorzystać w takiej misji CBU87? Celem mojej misji jest na przykład batalion składający się z SA2.