Autor Wątek: Problem z kalibracją joysticka Logitech  (Przeczytany 1291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mair81

• Gość
Problem z kalibracją joysticka Logitech
« dnia: Września 09, 2007, 15:38:37 »
Witam

Mam poważny problem z joyem, choć do końca nie jestem przekonany czy z joyem czy z kompem ponieważ joy działa poprawnie na innym sprzęcie. Chodzi mianowicie o to, iż jest strasznie rozkalibrowany i nieda się go skalibrować. Na wszystkich testach położenie jest daleko od środka a przecież joy jest w położeniu centralnym. Już nie wiem co mam robić. Pomórzcie(Pomóżcie), nie mogę grać w Ił-a!!!!
 Nic nie mówiąca nazwa tematu! Wczoraj dostałeś za to ustne upomnienie od Razorblade'a a dziś znowu to samo.

some1
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 15:56:10 wysłana przez some1 »

BigMac

• Gość
Odp: problem z joyem
« Odpowiedź #1 dnia: Września 09, 2007, 15:42:50 »
Jaki to joystick, jaki system operacyjny, jakie sterowniki?

mair81

• Gość
Odp: problem z joyem
« Odpowiedź #2 dnia: Września 09, 2007, 15:51:15 »
logitech attack 3 , windows xp sp 2, do joya nie było sterowników

syd

• Gość
Odp: Problem z kalibracją joysticka Logitech
« Odpowiedź #3 dnia: Września 10, 2007, 09:00:06 »
Najzwyczajniejsza bolączka Logitech-ów. Niestety robią beznadziejne joysticki, które przy intensywnym użytkowaniu padają nawet po paru tygodniach. A objawia się to właśnie w taki sposób jak opisałeś. Wątpię, żeby cokolwiek pomogło (ja różne patenty stosowałem np. czyszczenie specjalnymi środkami potencjometrów - działało to przez jeden dzień, ale po paru zabiegach nawet to nic nie dawało). Jedyna twoja nadzieja, że jeśli masz jeszcze na niego gwarancję to biegnij do sklepu i zamieniaj na Saiteka bo to na dzień dzisiejszy jedyne sensowne rozwiązanie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #4 dnia: Września 10, 2007, 09:14:54 »
Ale mair pisze przecież że na innym sprzęcie działa poprawnie. Rozumiem więc że tam jest wszystko z kalibracją ok? Byłoby to bardzo dziwne. Bo albo joy działa albo nie, jeśli chodzi chodzi o jego potencjometry i komp tu nie ma nic do rzeczy.

Odnosząc się do postu syda, to co do jakości i funkcjonalności tego joya to ma zupełną rację, średniej klasy saitek jest dużo lepszy.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

mair81

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 10, 2007, 13:14:37 »
Dzięki chłopaki. Cóż na innym kompie działał lepiej ale też nie idealnie. Chyba faktycznie zmienię na Saiteka. Tylko trochę kaski muszę uzbierać bo marzy mi się osobna przepustnica :)