Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: The Witcher- nowa gra cRPG
« Odpowiedź #150 dnia: Maja 14, 2011, 16:16:25 »
Rzeczywiście jest, jak przeglądałem wcześniej musiałem przeoczyć :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #151 dnia: Maja 15, 2011, 00:33:36 »
Kilka nowych trailerów:
Mi za to bardzo podoba się pierwszy pod wzg. klimatu oraz ostatni. Klasa sama w sobie. Powiem tak: Teraz POLSKA !  :banan
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #152 dnia: Maja 15, 2011, 09:14:52 »

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #153 dnia: Maja 15, 2011, 13:28:10 »
Osobiście wolę tą wersję Godziny Wilka http://www.youtube.com/watch?v=r0XisnwaFAY ^^
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #154 dnia: Maja 16, 2011, 00:15:52 »
Sorry, ze się wtrącam ... ale o co chodzi w tej grze ??
Jak mniemam oparta jest na książkach Sapkowskiego, tak ?
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #155 dnia: Maja 16, 2011, 00:38:44 »
Tak, pierwsza część gry opowiada dalsze losy Geralta w 5 lat po zakończeniu sagi. Według scenarzystów gry (Sapkowski poza użyczeniem uniwersum nie ma z tym nic wspólnego) Geralt nie zginął i ni stąd ni zowąd zaskakuje wszystkich znajomych swoją obecnością oraz amnezją. W drugiej części podobno ma się zacząć wyjaśniać wątek amnezji Geralta i być może będą jakieś nawiązania do dalszych losów Ciri albo Yennefer (bardzo mi tego brakowało w pierwszej części).

« Odpowiedź #156 dnia: Maja 16, 2011, 02:04:57 »
Tym, którzy nie grali w Wiedźmina, zdecydowanie i gorąco polecam tę grę.
Nie tylko dlatego, że kosztuje obecnie na GoGu 5$ w najbardziej rozbudowanej wersji i bez DRM.
Także dlatego, że to po prostu bardzo dobry RPG. Mnie osobiście najbardziej spodobał się w Wiedźminie klimat - a zwłaszcza to, że jest to chyba jedyna gra RPG, gdzie nie mamy jakichś dziwnych, wymęczonych przez dizajnerów lokacji z "bajkowymi" budynkami. W Wiedźminie mamy średniowieczne wioski i miasta ze średniowiecznymi mieszkańcami. Pomaga to we "wtopieniu się" w świat, który wydaje się być o wiele bardziej "realistyczny" niż w innych produkcjach.

Część druga miała swoją premierę teoretycznie chwilę temu  - przynajmniej w wersji kolekcjonerskiej. Teoretycznie, gdyż serwery autoryzujące rejestrację potrzebną do uruchomienia gry padły i nie można zagrać.

« Odpowiedź #157 dnia: Maja 16, 2011, 15:56:37 »
No trochę kijowo z tą premierą wyszło. Ludzie brali urlopy i zarywali noc czekając na moment kiedy będą mogli zagrać. :D

http://50mb.pl/

Trochę mnie niepokoją informacje o jakości wydania EK. Widziałem filmik uziela, ale ludzie czasem piszą o obitych figurkach, problemach z instalacją, niedziałających DLC i co tam jeszcze... Ponieważ zamówiłem EK z odbiorem w salonie partnerskim, nadal mogę anulować swoje zamówienie (nie odbierając towaru w przeciągu 5 dni), dlatego byłbym wdzięczny za jakieś wrażenia innych osób co do tych kwestii bo nabrałem wątpliwości (kasa w końcu niemała). No i wrażenia z samej gry rzecz jasna + jakieś screeny mile widziane. :)

PS. Może ktoś wie jak to jest z tym wgrywaniem save'wów z W1? Tylko takie urozmaicenie do fabuły i dialogów czy wybory z pierwszej części będą miały poważniejsze konsekwencje w W2?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #158 dnia: Maja 16, 2011, 18:47:08 »
http://www.cdprojekt.pl/news/5651/Problem_z_aktywacja_usuniety

Ponoć problem usunięty, chociaż z komentarzy wynika, że nie dla wszystkich (może nie mają EK).
Czekamy na pierwsze spostrzeżenia oraz jak działa :) ?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #159 dnia: Maja 16, 2011, 23:48:27 »
Nikt nawet nie pofatygował się by odpisać? Widać działa i wszyscy grają. :)

« Odpowiedź #160 dnia: Maja 17, 2011, 01:22:31 »
Na podstawie lektury wątku na innym forum mogę napisać, że najprawdopodobniej działa...źle.
Gra jest bardzo ładna, ale nawet na  naprawdę dobrych sprzętach klatkuje. Nawet na sprzęcie w rodzaju 6 rdzeniowego cpu + 3x GTX580 w TripleSLI nie ma rewelacji. Trzeba poczekać na patcha.

Ja swoją kopię W2 kupię...w przyszłości, jak się poprawi wydajność.

« Odpowiedź #161 dnia: Maja 17, 2011, 06:11:41 »
Nie wiem co gość ma nie tak na tym sprzęcie, ale na moim Phenomie X4 955 z radkiem 6850 na ustawieniach full detal gra chodzi po prostu miodnie bez minimalnych nawet przycięć.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 17, 2011, 07:51:28 »
Na podstawie lektury wątku na innym forum mogę napisać, że najprawdopodobniej działa...źle.
Gra jest bardzo ładna, ale nawet na  naprawdę dobrych sprzętach klatkuje. Nawet na sprzęcie w rodzaju 6 rdzeniowego cpu + 3x GTX580 w TripleSLI nie ma rewelacji. Trzeba poczekać na patcha.

Ja swoją kopię W2 kupię...w przyszłości, jak się poprawi wydajność.

Jeśli czytamy ten sam wątek, to wynika z niego, że należy wyłączyć funkcję, którą sami autorzy nazwali Übersampling (swoje chłopy :) ). Powoduje ona kilkukrotne renderowanie każdej klatki i kilkukrotny spadek wydajności. Sami autorzy przyznają, że jest ona przeznaczona dla najmocniejszych z najmocniejszych komputerów, i nawet jeśli, to do rozdzielczości co nawyżej HD, a nie tej, w której gra właściciel wspomnianego komputera.

Poza tym narzekań na wydajność specjalnie nie ma.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 17, 2011, 07:57:48 »
Tym, którzy nie grali w Wiedźmina, zdecydowanie i gorąco polecam tę grę.
Nie tylko dlatego, że kosztuje obecnie na GoGu 5$ w najbardziej rozbudowanej wersji i bez DRM.

A w jakiej wersji językowej jest ta wersja? ENG czy PL, a może do wyboru?. Wiesiek lub jak kto woli Wiesław to jedna z tych gier która warto mieć w swoim języku :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #164 dnia: Maja 17, 2011, 08:15:38 »
Co do języka : "...Text and full audio support: English, French, German, Spanish, Italian, Czech, Russian, Hungarian, Polish..."