Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 107978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: The Witcher- nowa gra cRPG
« Odpowiedź #180 dnia: Maja 17, 2011, 19:02:06 »
Posiadanie save z pierwszej części pozwala nam zacząć grę ze Zbroją Kruka oraz oboma mieczami jakie wówczas posiadaliśmy. W prologu trzeba jednak uważać ponieważ w jednej z końcowych scen tracimy srebrny miecz więc trzeba dopilnować by na plecach był ten otrzymany w drugiej części,a ponieważ podczas różnych cut scenek jakimś cudem srebrne miecze zamieniają się miejscami warto tego dobrze pilnować.

« Odpowiedź #181 dnia: Maja 17, 2011, 20:07:52 »
A czy decyzje podjęte w pierwszej części mają jakiś wpływ na sytuację w dwójce ?

Spoiler:

-
O ile pamiętam w jedynce była możliwość uratowania Addy (chyba), a w prologu dwójki Foltest mówi o tym że Adda nie żyje.
-
-zaznaczcie kursorem-

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #182 dnia: Maja 17, 2011, 20:28:52 »
A czy decyzje podjęte w pierwszej części mają jakiś wpływ na sytuację w dwójce ?

Podobno (znowu muszę użyć tego słowa) raczej kosmetyczne, -spoiler-Zbroja Kruka na niewiele się zdaje, a miecze i tak tracimy jakoś na początku. -end spoiler-

A tak na marginesie:

Było o tym wszystkim napisane, ale już nie mogę. Zamawiając preorder na kilka miesięcy przed premierą jesteśmy robieni w bambuko, ponieważ w dniu premiery w marketach gra jest o kilkadziesiąt procent tańsza. Cyrki z aktywacją, z DLC. Moja płyta oczywiście rzuca błędem CRC. Napęd na pewno jest sprawny, ma niecałe 3 miesiące i czyta prawie wszystko, tylko wiedźmin mu nie pasuje. Pomyślałem zagram w Wiedźmina 1, no niestety premiera drugiej części spowodowała wyłączenie serwerów rejestracyjnych części pierwszej O.o i nie można zainstalować patchy. CD Projekt zaliczył wtopę z premierą części pierwszej i żadnych wniosków nie wyciągnął. My dostajemy po du**e, a co robią piraci? Śmieją się z nas, legalnych użytkowników i grają. Na monitorze już sobie wyryłem: "Nie zamawiaj preorderów, nie kupuj gier zaraz po premierze".

No ulżyło mi. Trochę. Na dzisiaj mam już dość, od jutra walczę na nowo. Tymczasem chyba czas na browar.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #183 dnia: Maja 17, 2011, 21:17:33 »
Jedyne co się zmieniło to fakt, że Adda żyje, ale i tak nie ma to wpływu na fabułę.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #184 dnia: Maja 17, 2011, 21:28:15 »
Panowie, proszę na forum nie zdradzać fragmentów fabuły ani nie umieszczać różnego rodzaju spoilerów dotyczących gry. Forum nie ma dedykowanego znacznika do oznaczania tego typu treści, a kolorowanie tekstu czy ostrzeganie "tutaj spoiler" nie sprawdza się. Nie dostosowanie się do mojej prośby grozi uszkodzeniem kolan.

Ci co mają, niech grają a nie rozpisują się na forum, a ci co nie mają myk do sklepu, skoro tak ich interesuje co jest w grze ;)

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #185 dnia: Maja 17, 2011, 21:50:42 »
A jakby zrobić bardzo małą czcionkę ? Czy kolana zostaną podziurawione ?  :004:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Maja 17, 2011, 21:53:50 »
Some1, nie psuj wątku, już miałem nadzieję, że premiera Wieśka 2 wywoła większy szum na forum niż nowy iłek :D

« Odpowiedź #187 dnia: Maja 17, 2011, 22:21:20 »
No działa i hula w aż miło. Tylko ubersampling musiałem wyłączyć bo strasznie dawał w kość, ale różnicy nawet nie wiedzę bez niego (a w fps owszem).

Gra wygląda cudnie, ma świetne dialogi, dubbing, udźwiękowienie.

Ale walka... Hmmm, na razie jestem nieco rozczarowany. Jakby chaotyczna i bezmózga klikanina. Kojarzy się z hack'n'slash, którymi się wręcz brzydzę. Brak stylów, zwłaszcza grupowego, doskwiera. Poza tym mam wrażenie, że walka jakoś tak sztucznie utrudniona została. Sam nie wiem. Na razie mam mieszane uczucia. Także prezentacja dzienniczka, questów i wszystkiego bardziej mi pasowała w Wieśku 1. Ciężko mi się tu połapać. Ale zobaczymy, na razie prolog od 4 godzin męczę. :D

« Odpowiedź #188 dnia: Maja 18, 2011, 00:55:50 »
No cóż...miałem nie kupować, ale jakoś dziwnym przypadkiem gra pojawiła się na moim biurku :E
Niestety, w chwili obecnej nie jestem w stanie jej uruchomić, gdyż przeprowadzany jest "maintenance". Chłopaki z CDProjektu uczciwie uzupełniają informacje o pracach, ale mimo wszystko jest to jakiś blamaż.

« Odpowiedź #189 dnia: Maja 18, 2011, 07:38:05 »
Podobno (znowu muszę użyć tego słowa) raczej kosmetyczne, -spoiler-Zbroja Kruka na niewiele się zdaje, a miecze i tak tracimy jakoś na początku. -end spoiler-

Uwielbiam takie stwierdzenia "podobno". Jestem obecnie w pierwszym akcie i nic jeszcze nie straciłem. Proponuję opierać się na sprawdzonych źródłach.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #190 dnia: Maja 18, 2011, 13:59:31 »
Uwielbiam takie stwierdzenia "podobno". Jestem obecnie w pierwszym akcie i nic jeszcze nie straciłem. Proponuję opierać się na sprawdzonych źródłach.

Dodałem, że zmuszony jestem użyć tego słowa ponieważ nie mam jeszcze możliwości zagrania. Gra nie daje się zainstalować, błąd CRC (sprawdzone na 3 komputerach). Informację te znalazłem na innym forum. Dzisiaj nie mam już możliwości udania się do Media Marktu z reklamacją.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

_michal

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Maja 18, 2011, 21:40:10 »
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=76700

Może kogoś zainteresuje - rozpoczęła się sesja Q&A z kilkoma developerami z CDPR :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #192 dnia: Maja 19, 2011, 00:08:38 »
Też nie wytrzymałem i poszło. Grałem krótko, może z jeden h. Walka faktycznie dość trudna, a poziom normalny i praktycznie od razu bęcki więc nie ma się kiedy uczyć, a podpowiedzi pojawiają się akurat w walce i na chwilę. Bądź tu mądry i je czytaj.

Natomiast jest inny poważny problem który mi się nie podoba. Karta ATI i CCC 11.5 Wiedźmin 2 jakby obraz z mgłą. Nic nie widać. Jak dasz wygładzanie na karcie jako default, czyli te z aplikacji jest ok, ale jeśli wymuszasz w CCC to grafa się totalnie wali i widać mglistą plamę. Zlazłem w sieci przykład, bo nie robiłem screena: http://imageshack.us/photo/my-images/508/beztytuuqco.jpg/

Poza tym płynność super - ustawienia wysokie na 1920x1080.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #193 dnia: Maja 20, 2011, 00:32:04 »
Czy udało się Wam zainstalować Kłopoty z Trollem? U mnie ściąga i jak ma zweryfikować to znowu ściąga. Takie błędne koło powstało.

« Odpowiedź #194 dnia: Maja 20, 2011, 00:55:27 »
No, pograłem trochę i muszę rozpaczliwie odszczekać swoje słowa mówiące o o plotkach że jakoby optymalizacja jest kiepska. Nie jest źle, jest dobrze.
Kłopotów z Kłopotami większych nie miałem...ale zainstalowały się dopiero chyba za drugą próbą.