Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: The Witcher- nowa gra cRPG
« Odpowiedź #195 dnia: Maja 20, 2011, 06:11:40 »
Są problemy z serwerami skąd można pobrać zawartości DLC.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #196 dnia: Maja 20, 2011, 08:41:56 »
Prolog zakończony i nawet nieco dalej.

Jestem nieprzyzwyczajony, po ostatnich produkcjach, że tak od razu dostajemy pełnowartościowy, dobry produkt  :118: . Sprawdzony, zoptymalizowany, jak na razie bez bugów. Aż wierzyć się nie chce, że tak da radę. CD Projekt stanął na wysokości zadania. Tym bardziej miło, że po ostatniej serii nieudanych światowych wydań różnych tytułów mamy tutaj taki kąsek i to pochodzący z Polski.
Gra ma świetną fabułę. W paru nawet kwestiach majstersztyk. Nie będę pisał co, bo nie będę spojlerował, ale jest sporo świetnych scen i dobrych dialogów. Przerywniki filmowe są dobrze, a nawet czasem i rewelacyjnie dobrane i zrobione. Grafika miodna. Crysis 2, DA2 itp. się chowają. Da radę? Da? FPS na ustawieniach wszystko na Wysokie u mnie na poziomie około 50-60 klatek w walce z dużą ilością przeciwników. Nic nie haczy, nic nie zwalnia. Optymalizacja jest zrobiona super, a szczegółowość map, terenów, obiektów jest na bardzo wysokim poziomie plus wiele graficznych bajerków. Naprawdę, czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Walka fakt jest trudna, ale jakoś już przywykłem i nawet da radę zrobić fajną kombinację ciosów, by szybko rozwalić kilku przeciwników. Jak na razie jestem bardzo miło zaskoczony. Może prolog jest dość liniowy - ale to w końcu wspomnienia, potem widzę, że jest lepiej. Co ważne jak chodzi się też między złożonymi sceneriami nic się w trakcie nie doczytuje, nie zatrzymuje by wczytać. Super. Trochę tylko poprawiłbym menu wszystkich rzeczy dotyczących Geralta. Czyli ekwipunek, sprzedaż, mikstury itp. jakoś to wydaje mi się najmniej czytelne. Tutaj akurat temat bym nieco inaczej ustawił na bardziej przejrzysty. Słowem gra fajna !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #197 dnia: Maja 20, 2011, 09:07:41 »
A grasz na poziomie hard czy medium? Prolog przeszedłem na hard, ale zauważyłem że każdą prawie walkę muszę powtarzać po kilka razy, więc póki co obniżyłem sobie na medium.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #198 dnia: Maja 20, 2011, 13:36:05 »
W swojej wersji nie ma tematu hard a jedynie coś z szaleństwem w tytule :P. A gram na poziomie Normalnym (czyli drugi od góry). Tak niektóre walki to Wczytaj było ze 20 x. :D

www.yoyosims.pl

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #199 dnia: Maja 20, 2011, 14:50:57 »
Gierka faktycznie miodna - gram na normalnym poziomie i walki łatwe nie są (szczególnie z bosami). Dialogi świetne, dobrze dobrani aktorzy (Rozenek to jest stworzony wręcz do roli Geralta). W grze jest dużo humoru i nawiązań do rzeczywistości, dzięki czemu co chwilę mi się mordka cieszy i czasami niewiele brakuje by spaść z krzesła. Na razie (jestem w II akcie) gra jest wg mnie jak najbardziej warta swojej ceny, a i przecież zawartość pudełka edycji zwykłej nie należy do najbiedniejszych.

Na razie znalazłem jedną poważną niedoróbkę - a mianowicie: system tworzenia sejwów i brak możliwości nadpisania nowego na stary, dzięki czemu sejwy na dysku C mnożą się jak opętane (a cierpię na chroniczny brak miejsca na tym dysku).

Pozdrawiam
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

JG300_Benito

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Maja 20, 2011, 17:13:39 »
Witam i ja sobie pogrywam gra generalnie bardzo fajna ale nurtuje mnie jedna sprawa: co dało zostawienie Geraltowi kluczy do kajdanek które miał zapięte na plecach skoro po wyjściu Roche'a strażnicy przykuli go z powrotem z łapami w górze (tak mi się wydaje) co jak mniemam musiało oznaczać zdjęcie tych co miał już rozpięte. Dziś w pracy mnie naszło i pomyślałem że się spytam czy ktoś na to zwrócił uwagę czy może mi się pomerdało :P.

PS. Prolog już chyba wszyscy przeszli więc nikomu nie powinienem popsuć zabawy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #201 dnia: Maja 20, 2011, 17:30:26 »
A ja się spytam jak wypić eliksir np. KOT ? Kurde, jak przenoszę do pod ręką - pisze nie mogę tego użyć, jak zaznaczę i dam enter lub spację - nie mogę tego użyć. Hmmm ?

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Maja 20, 2011, 17:34:55 »
CTRL - wejdź w tryb medytacji. Poza tym, wstyd pisać na takim forum - RTFM!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #203 dnia: Maja 20, 2011, 18:20:48 »
No i jest pierwszy bug. Przesadzałem.

Podczas misji Niemoralna propozycja traci się dialogi mówione z NPC.
Widzę, że nie tylko u mnie:

http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=67854&u=19

edit: po zaliczeniu tego zadania jak już podświetliło się kolejne wyszedłem z gry, wróciłem i jest ok. Trzeba ew. jak ktoś takie coś ma przejść je całe, a potem zrobić tak jak ja.
« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2011, 20:33:35 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #204 dnia: Maja 20, 2011, 22:25:29 »
Ktoś już ubił Kejrana? Odcinam mu te 4 macki, kejran zostaje przysypany przez ruiny i zaczyna rzucać w wiedźmina kamieniami...i tyle, dalej nie wiem jak go ugryść.

« Odpowiedź #205 dnia: Maja 20, 2011, 23:57:52 »
Trzeba wbiec na ruiny mostu.

http://www.metacritic.com/game/pc/the-witcher-2-assassins-of-kings

Wiesiek na fali.

Niech naprawią ten Launcher. Tego cholernego DLC z Trollem nie można pobrać i stoję w miejscu, bo jak wypłynie się z Flotsam to pewnie ptokach. Po co w ogóle to dali do ściągania... Nie mogło być w grze? Jak zobaczyłem www.thewitcher.com na tablicy z ogłoszeniami to mnie krew zalała. :D

« Odpowiedź #206 dnia: Maja 21, 2011, 00:35:01 »
Na Metacritic nie ma co patrzeć. Złoży się banda hejterów i będą pisać, że The way this game treats the female characters is offensive. ;)

« Odpowiedź #207 dnia: Maja 21, 2011, 00:38:03 »
Jest na co patrzeć, tylko trzeba wiedzieć na co, czyli na przegląd recenzji prasy/serwisów z branży. ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #208 dnia: Maja 21, 2011, 08:58:50 »
Na Metacritic nie ma co patrzeć. Złoży się banda hejterów i będą pisać, że The way this game treats the female characters is offensive. ;)

Wręcz przeciwnie, Wiedźmin ma obecnie najwyższy user score z bieżących gier :) Wyższy niż Portal 2, Assassins Creed i inne "wielkie" produkcje. Wynik Dragon Age jest trochę skrzywiony w drugą stronę :D
Zawsze znajdą się ludzie, którym gra się nie podoba bo cośtam, zresztą oceny wystawiane przez użytkowników to najczęściej 0 albo 10, ale i tak średnia 9.0 to bardzo rzadkie osiągnięcie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #209 dnia: Maja 21, 2011, 09:26:24 »
Ktoś już ubił Kejrana? Odcinam mu te 4 macki, kejran zostaje przysypany przez ruiny i zaczyna rzucać w wiedźmina kamieniami...i tyle, dalej nie wiem jak go ugryść.
Też się z tym bawiłem wczoraj i to ze 20x pewnie. Tak, potem wbiega się na most i masz scenkę już bez naszego zaangażowania.

www.yoyosims.pl