Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108389 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #300 dnia: Kwietnia 30, 2015, 17:40:46 »
Mam mieszane uczucia odnośnie tego GPSa w rogu ekranu. Wiem, że to standard w takich grach, ale po prostu nie zgrywa mi się to klimatycznie z przedstawioną epoką z "technologicznych" powodów.  Poza tym zasłania niepotrzebnie kawał ekranu, jestem zwolennikiem przedstawiania świata gry w stylu Dear Esther czy Vanishing of Ethan Carter. A w Wieśku wolałbym po prostu papierową mapę jak w Gothicu.

No ale to, żadna nowości. W 1-ce już było podobnie, a i w 2-ce wyglądało to tak:

Tylko tak jak Mazaken pisze, coś community wymyśli. Też nie lubię takich bajerów, albo niech będzie jakaś opcja by ustawić to jako bardzo przejrzyste.

Ps. miejmy nadzieję, że Dziki Gon nie zaliczy Dzikiego Zgonu w dniu premiery hihi. Ja poczekam na pierwsze recenzje bo i tak odłogiem leżą inne tytuły, ale pozycja obowiązkowa.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #301 dnia: Kwietnia 30, 2015, 21:24:57 »
Nowy screen. Podobać się, będzie übernatürlich.

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: Kwietnia 30, 2015, 21:42:36 »
SLI Physic 60fps...z włączonymi sierściuchami a'la wilki...jednym słowem, kibicuję Wieśkowi, ale Skyrim nie dogonią, a tym bardziej nie prześcigną. Jedynie swojska fabuła będzie trzymała tę grę przy "życiu"... O ile Wiesiek pierwszy był fenomenem i do dziś w niego się zagrywam, to dwójeczka okazała się dla mnie "kaszanką". Co prawda Bóg wie co przyniesie trójeczka, ale po tym co zdążyłem zobaczyć na oficjalnych promo, wątpię, by to była rewelacja, i tak jak wspomniałem, co najwyżej będzie to dobry klon Skyrim.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #303 dnia: Kwietnia 30, 2015, 22:59:20 »
Ja wiem o co Ci chodzi, TU nie ma:

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #304 dnia: Maja 01, 2015, 12:27:19 »
A ja nie wiem o co chodzi... i czego nie ma...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Maja 01, 2015, 13:48:12 »
Ja wiem o co Ci chodzi, TU nie ma:

LOL, Sorb., jest tajemnicą poliszynela (a w zasadzie TSa), że Trog.... ekhm, ekhm.... jakby to powiedzieć delikatnie.... zagrywa się w Skyra... i ma słabość do.... ekhm... kóz... uffff, napisałem to :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #306 dnia: Maja 12, 2015, 21:20:42 »
Jakby ktoś chciał poczytać sobie do poduchy - jest Recka Wieśka III: http://www.gram.pl/artykul/2015/05/12/wiedzmin-3-dziki-gon-recenzja.shtml .

Hmmm, te screeny jakoś nie wyglądają jak te pokazywane przez CDP przed premierą. Czyżby powtórka z Watch Dogs?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #307 dnia: Maja 12, 2015, 21:22:54 »
Wersje wysłane do recenzji to PS4 Debug, czyli jeszcze niedoszlifowana wersja przedpremierowa. Wersji PC u recenzentów jeszcze nie ma.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #308 dnia: Maja 12, 2015, 21:29:06 »
Wersje wysłane do recenzji to PS4 Debug, czyli jeszcze niedoszlifowana wersja przedpremierowa. Wersji PC u recenzentów jeszcze nie ma.

No chyba, że tak, bo to na shotach wygląda gorzej jak jedynka ;).

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Maja 12, 2015, 22:51:44 »
W wersji kolekcjonerskiej będzie rozdziałka HD i AA ;-).

« Odpowiedź #310 dnia: Maja 13, 2015, 15:29:26 »
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: Maja 13, 2015, 18:25:11 »
Nikt tutaj nie wrzucał, choć pewnie zainteresowani tematem obejrzeli; około 45 minut gameplaya, warto zobaczyć:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhSBw7mO1U1fFDUXMMyY7UXr0njmg1x6y

Edit: przepraszam, tamten link to bardziej opis z grą w tle, ale po naszemu, a poniżej sam gameplay, tyle że po angielsku, z komentarzem:)
https://www.youtube.com/watch?v=RLD8kwLMZ00
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #312 dnia: Maja 15, 2015, 07:00:24 »

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #313 dnia: Maja 15, 2015, 07:13:43 »
Mam dwa pytania. Czy Geralt za każdym razem wypluwa po męsku korek od butelki z eliksirem? Musi ciągle kupować nowe. I czy wygodnie mu walczyć wręcz będąc objuczonym nie tylko drugim mieczem na plecach, ale również kuszą (jakaś kieszonkowa czy coś)? Trailer fajny, zostawia mieszane uczucia (nie odnośnie wykonania oczywiście tylko sytuacji przedstawionej). Ja poczekam na nowego kompa żeby się cieszyć grą.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Maja 15, 2015, 12:04:34 »
Przyjemna zapowiedź, z tym, że ja mam pewne wątpliwości co do przekazu tego filmiku. Dwie sprawy mnie niepokoją:
1. Wypij przed kontaktem z kobietami.
2. Kobiety to zło, wampiry, które należy zwalczać.
Czy to jest dobry przekaz dla `komputerowców`, którzy już z natury tkwią w aspołecznym onanizmie?! Stereotyp W3 będzie to ugruntowywał....

Tako rzecze,
Zaratustra

@vowthyn. Wyplucie korka sugeruje, że bój to jest ostateczny, bohater domyśla się, że może z tego `starcia` z kobietami nie wyjść z życiem. W tym sensie końcówka rozczarowuje i dlatego mamy do czynienia z grą, a nie z życiem analogowym.