Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #390 dnia: Grudnia 09, 2015, 10:26:00 »
Obaj macie rację, bo te regiony mają troszkę podobną do siebie architekturę.
@ Mekki – Parle-tu francais? Je suis choqué! ;)

CD Projekt Red zrywa czerep tymi obrazkami.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #391 dnia: Grudnia 09, 2015, 11:02:16 »

@ Mekki – Parle-tu francais? Je suis choqué! ;)

Skoro już jesteśmy przy francuskim to ja też jestem w szoku, wywołanym tymi obrazkami. One tez mi kojarzą się kolorystycznie z miejscem we Francji, takim ok. 40 km od Paryża - DISNEYLANDEM. Wiesiek powinien być mroczny i dziać się w borach i lasach a nie w słońcu Cote d'Azur. Śmiech mnie bierze ;)
Mój głos w dyskusji jest w stylu "nie gram to się wypowiem" :) , nie gram, ale opowiadanie czytałem i widzę często grające moje pociechy na X1. Klimat słowiański trzyma tę grę, kroki w inne rejony Świata to robienie z Wieśka Assasin Creed. IMO, błąd CDPR.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Poko

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: Grudnia 09, 2015, 11:25:43 »
(...)Klimat słowiański trzyma tę grę, kroki w inne rejony Świata to robienie z Wieśka Assasin Creed. IMO, błąd CDPR.
Nie byłbym taki pewien. ;)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Grudnia 09, 2015, 11:53:35 »
Toussaint to raczej południe Francji, taka Prowansja. Nazwa krainy to dzień wszystkich świętych po francusku.

W cyklu powieści o Wiedźminie Toussaint jest państewkiem słynącym przede wszystkim z wybornych win oraz etatowych błędnych rycerzy. Geralat przebywał tam czas jakiś z drużyną, podczas poszukiwań Ciri, będą pod urokiem pewnej pięknej czarodziejki. Natomiast jego przyjaciel Jaskier był `faworytem` księżnej rządzącej tą spokojną krainą. Moim zdaniem należy spodziewać się sielskości, przynajmniej w sferze estetycznej :-). Moim zdaniem w T. trudno byłoby odnaleźć nasze przaśne, słowiańskie klimaty :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #394 dnia: Grudnia 09, 2015, 13:00:40 »
Qrdl, ale ja się na Wieśku wychowałem. >:D  A słowiańskie sprawy będzie w Toussaint reprezentował Geralt et consortes, więc jeśli uda się CDPR utrzymać klimat zderzenia kultur z sagi, to ja tam jestem spokojny o klimat dodatku.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: Grudnia 09, 2015, 18:57:03 »
Ja nigdzie nie napisałem, że brak naszej, słowiańskiej przaśności w którymś z dodatków jest lub będzie mankamentem. Wręcz odwrotnie, może to być interesująca zmiana klimatu.

Tako rzecze,
Zaratustra

Poko

• Gość
« Odpowiedź #396 dnia: Grudnia 09, 2015, 19:43:05 »
Heh. Racja, ale po wiadomości rutkova, gdzie jest mowa o błędzie CDPR odnośnie odejścia od słowiańskich klimatów, po użyciu słowa "przaśne" też w pierwszym momencie miałem wrażenie, że się Tobie nie podoba ten pomysł - w sumie nie wiem czemu :P.
Druga sprawa Wyspy Skellige to też nie jest słowiański, a bardziej skandynawski klimat. Mnie się podoba to zróżnicowanie, co w RPGach daje wrażenie większej przestrzeni.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #397 dnia: Grudnia 09, 2015, 20:06:30 »
Rutkov, to tylko screen na potrzeby ach i och. Ogolnie jak dla mnie wieje rasowaniem obrazków jak na wczesniejszych screenach od CDP. Przypomne premiere i zawod ludzi ze na screenach "to wszystko wygladalo jakos inaczej" i naprawiali to w latkach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #399 dnia: Maja 09, 2016, 17:43:20 »
Wygląda na to, że Krew i Wino już 30 maja:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #400 dnia: Maja 12, 2016, 21:04:16 »
Gameplay z dodatku : http://tvgry.pl/?ID=6331 .
Faktycznie te kolorki tutaj jakieś takie mocno przesłodzone, no ale tak ma wyglądać ta kraina.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #401 dnia: Maja 16, 2016, 08:58:34 »
Chyba najtańsza opcja, https://cdp.pl/wiedzmin-3-dziki-gon-krew-i-wino-pc.html , a jak zapłaci się z PayPala to jeszcze -10zł = 62zł.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #402 dnia: Maja 16, 2016, 09:24:57 »
Taniej było w przedsprzedaży na G2A.com, bo już od 52 pln.

https://www.g2a.com/the-witcher-3-wild-hunt-blood-and-wine-dlc-gog-cd-key-preorder-ru-cis.html

Pewnie jeszcze dojdzie z 2zł prowizji za Paypal. Także w sumie niewiele taniej ale taniej :P. CDP to zdecydowanie najbezpieczniejsza opcja. Sam biję się z myślami o zakupie ale hamuje mnie jedna rzecz. Kiedyś odkupiłem "Serce z kamienia" od kogoś kto miał wersję prawdopodobnie pudełkową, więc serial dostałem na takiej fajnej karteczce. Gdyby kupując wersję cyfrową dali mi coś podobnego z nr seryjnym to już pewnie bym się zdecydował. Wiedzmina traktuję jako szczególne dobro narodowe dlatego trochę przekombinowuję z tematem :). Normalnie bym pewnie trzasnął wersję cyfrową.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #403 dnia: Maja 16, 2016, 09:41:26 »
Ale coś nie idzie: zamówienie nie może być zrealizowane w tej chwili, spróbuj później. Niezły pre order ;).
Ad block blokuje też koszyk, więc warto wyłączyć dla cdp.pl.

Edit. Działa, poszło.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #404 dnia: Maja 16, 2016, 15:24:05 »
W międzyczasie na GOGu jest Wiesiek II za 6,40 pln.