Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108151 razy)

qrdl_logos

• Gość
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #435 dnia: Października 28, 2016, 21:09:32 »
Rzeczywiście jest taka opcja. Czy dzięki jej włączeniu łatwiejsze zadania stają się trudniejsze, czy przekłada się to na większą ilość punktów doświadczenia? Prawdę mówiąc nie chciało mi się robić jakiś zapomnianych zadań poboczny za kilka punktów...

« Odpowiedź #436 dnia: Października 29, 2016, 00:09:35 »
Za same zadania raczej nie dostaniesz nic więcej doświadzenia bo ich poziom pozostaje niezmieniony, ale za walkę z mocniejszymi przeciwnikami już coś więcej chyba wpadało z tego co pamiętam. Głowy jednak uciąć sobie nie dam, nie zwracałem na to jakiejś większej uwagi bo mnie doświadczenia w Wieśku raczej nie brakowało a opcję tą miałem włączoną po prostu dla większej przyjemności z gry. Nie lubię jak jest zbyt łatwo ;) .

A zadania poboczne warto robić wszystkie! Nawet te najprostsze czasem zaskakują.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: Października 29, 2016, 07:50:30 »
Wieśka to ja sobie od ponad roku dozuję tak, żeby mieć więcej radochy. Natomiast podnoszenie poziomu jest mi wyłącznie potrzebne dla lepszego rynsztunku, z ciekawości, a nie parcia na statsy. Natomiast, jak pisałem powyżej, największy mankament, to system punktacji, który wymusza robienie kwestów trudniejszych niż poziom bohatera, co do pewnego stopnia wpływa na wolną wolę mojego bohatera. Szkoda, że trudność, a co za tym idzie ilość punktów za wykonanie, nie podnosi się wraz z doświadczeniem postaci głównej. To w zasadzie jedyny poważny, moim zdaniem, zarzut odnośnie W3 i warto mieć to na uwadze, szczególnie jak zaczyna się przygodę.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #438 dnia: Listopada 08, 2017, 17:27:34 »
Slowa dotrzymaja Wiedzmina 4 jako Geralta nie bedzie ale... wszystko wskazuje ze bedzie nowa odslona serii w tym uniwersum. Moze przygody Ciri, kto wie... mozna zatem otwierac ponownie okowite.

https://youtu.be/Rwx1N5BbqaY
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #439 dnia: Maja 09, 2018, 09:02:00 »
Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz będę kontynuował przygody Geralta.
Zaczynam grać w Wiedźmina 2, czy warto zainteresować się modami przy pierwszym podejściu do gry?
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #440 dnia: Maja 09, 2018, 09:31:07 »
Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz będę kontynuował przygody Geralta.
Zaczynam grać w Wiedźmina 2, czy warto zainteresować się modami przy pierwszym podejściu do gry?

W dwójce nie używałem żadnych modów (podobnie jak i w 3). Jedynie do cz.1 ten Powrót Białego Wilka, tak więc ja nie mam nic do polecenia.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #441 dnia: Maja 09, 2018, 09:49:08 »
Grając w dwie i trójkę nie czułem, żeby mi mody były potrzebne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #442 dnia: Października 18, 2018, 20:54:16 »
https://www.gram.pl/news/2018/10/18/wojna-krwi-wiedzminskie-opowiesci-gorace-przyjecie-w-zagranicznych-mediach.shtml

Wojna Krwi: Wiedźmińskie opowieści ma całkiem dobre recenzje. Przypomnijmy, że premiera 23.10, ale już niektórzy w to grają...

« Ostatnia zmiana: Października 18, 2018, 23:05:01 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #443 dnia: Października 25, 2018, 21:07:21 »
Ktoś może brał 8)?
Zastanawiam się, recenzje ma bardzo dobre w sumie, tak po obejrzeniu kilku filmików na YT sądzę, że może mi się podobać.
Tu też jakaś recenzja:

https://www.youtube.com/watch?v=juLbbsOKDRQ

Mogłaby być trochę tańsza tylko, 79 zły u nas byłoby ok, a jakoś taniej niż 99 nie widzę.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #444 dnia: Listopada 06, 2018, 20:41:15 »
Hey! A nie wiecie czasem, czy Wiedźmin III pójdzie OK na karcie nVidii GTX 560 Ti? Karta nie spełnia minimalnych wymagań sprzętowych twórców, ale widziałem jakieś filmiki W3 nagrane na tej karcie, i wyglądają OK. Ktoś-coś?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #445 dnia: Listopada 06, 2018, 23:15:51 »
Ja W3 przeszedłem 3 razy mając na pokładzie GTX 460. 560Ti powinna ją ogarnąć co najmniej na średnich, jeśli nawet nie na maxa.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #446 dnia: Listopada 09, 2018, 10:33:08 »
Kupiłem na próbę i jakoś działa na jego default'owych ustawieniach. Na razie się nie tnie.

Za to przypomniałem sobie dlaczego się zniechęciłem do W2 - walka za pomocą 20 przycisków, które trzeba zamapować na klawie, rzucanie N zaklęć, wybieranie czegoś tam, atak mocny, szybki, przetaczania się... Zamiast dodawać tego Gwinta, co nie-wiadomo-o-co-chodzi, to już bym wolał "turową" walkę z potworami. :)    U mnie walka uskuteczniana jest przez losowo naciskane przyciski bez żadnego ładu i strategii czy taktyki. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #447 dnia: Listopada 09, 2018, 11:04:15 »
...walka za pomocą 20 przycisków, które trzeba zamapować na klawie...
Dlatego wymyślono gamepady :).

« Odpowiedź #448 dnia: Listopada 09, 2018, 13:33:54 »
Po co angażować gamepady skoro w normalnych RPG doskonale sprawdza się aktywna pauza? Też mnie dobijają te zręcznościowe wstawki i drugiego Wieśka przeszedłem na najniższym poziomie trudności. Do trójki się jeszcze nie zebrałem, bo cały czas mnie wkurza, jak w grze RPG przegrywam pojedynek, bo nie jestem wystarczająco dobry w zręcznościówki...

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #449 dnia: Listopada 09, 2018, 14:48:29 »
Dlatego wymyślono gamepady :).

True true i Steam link ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"