Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #480 dnia: Lutego 06, 2019, 11:31:42 »
Ten mechanizm w grze jest właśnie po to, żeby nie trzeba było klepać wszystkich zadań pobocznych przed ukończeniem gry. Niezależnie od tego czy ktoś wyczyści całą mapę, czy nie, zakończy główny wątek na podobnym poziomie doświadczenia.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Lutego 06, 2019, 11:42:05 »
Zadania główne mają stałą punktację, poboczne już nie. Grałem w Wieśka ok 300h i jeśli robię zadanie na poziom 5, a sam mam np. 35, to nic nie dostanę, w przeciwieństwie do tego jakbym robił mając level 4-6. Przynajmniej tak było, jak ja grałem intensywnie, choć nie wykluczam, że któraś poprawka to zmieniła, choć ja tego nie zauważam.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #482 dnia: Lutego 06, 2019, 11:50:44 »
Nie dostaniesz XP, bo i tak go nie potrzebujesz, ale nagrody za questy i tak są dopasowane do poziomu gracza, więc na wyższym poziomie będą mocniejsze. Można też sobie włączyć dopasowanie poziomu przeciwników,  wtedy przynajmniej ubijanie ich nie będzie takie proste, choć nagrody za to żadnej nie będzie.

« Odpowiedź #483 dnia: Lutego 06, 2019, 12:03:01 »
Dopasowywanie poziomu przeciwników jest ok chyba, że twoim przeciwnikiem jest stado szczurów :o
Tak czy inaczej osobiście staram się robić wszystkie zadania poboczne dla samej frajdy i klimatu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #484 dnia: Lutego 06, 2019, 17:13:41 »
Zgadza się, robisz na levelu 30 zadanie z 10 i dostajesz w nagrodę miecz poziomu 12 Magicznego Psikutę ze sklejki syberyjskiej, za który u kowala dostaniesz 10 ojro. Co innego jak masz level np. 13 i dostaniesz taki mieczyk, może się przydać.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #485 dnia: Lutego 11, 2019, 09:40:16 »
To straszne, ale chyba macie rację. :(  Cofnąłem się do jakiś starych, ominiętych zadań i cóż - robi się je, potwory zabija nawet dość łatwo, ale satysfakcji z tego nie ma. No i najczęściej to 1, 2 czy 5 punktów doświadczenia, czyli nic. Co ja zrobiłem... ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #486 dnia: Lutego 11, 2019, 12:03:58 »
Na Nexusie jest mod, który znosi te ograniczenia.

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/820

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #487 dnia: Lutego 11, 2019, 12:08:51 »
A Gra PLUS nie dopasowuje potem jakoś leveli automatycznie na wyższe?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #488 dnia: Lutego 11, 2019, 14:01:28 »
Podobno dopasowuje, nawet chyba nie skaluje ale coś jakby dodaje 30 do każdego... z tym, że chyba też i cały główny plot wraca, nie? Poprawcie mnie, jak się mylę...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #489 dnia: Lutego 21, 2019, 20:19:37 »
Lego Wiedźmin ;D.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #490 dnia: Marca 04, 2019, 00:32:58 »
No i koniec Krew i Wino... Coś nie pykło, kobiety nie żyją, kraina w żałobie. Chyba zawiodłem. To jest Geralt zawiódł...

Za dorzucili dodatkowe zakończenie. Już widziałem wcześniej spoiler'a z Ciri, a tu niespodzianka - Yennefer się zjawiła. Byłem bardziej zdziwiony niż postać z gry. ;)

Reasumując - podstawka zakończona totalnym happyend'em, pierwszy dodatek remisowy, drugi - tragedia. Czyli jak w życiu, czyli OK... :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #491 dnia: Marca 04, 2019, 09:40:08 »
Lepsze zakończenia osiągnąć dość trudno bo wymagają konkretnych akcji od Geralta, choć mnie się udało bez zaglądania do poradnika. W każdym razie w tym dodatku nie ma tak naprawdę happy endu, powiedzmy że jest jedno zakończenie szczęśliwe, drugie sprawiedliwe, a trzecie właśnie obejrzałeś.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #492 dnia: Marca 09, 2019, 22:12:05 »
Co za lameriada... Po Trójce zacząłem grać w Wiedźmina 2. Historia OK, ale samo granie to masakra, w porównaniu z nowszą wersją. Próbowałem znów grać na padzie, i nie wyszło. Zręcznościowa walka wręcz z naciskaniem sekwencji przycisków po prostu nie działała - zawsze dostawałem bęcki. Przełączyłem na klawiaturę i już mogę każdemu dołożyć. No trudno... A potem doszedłem do jakiegoś wielkiego potwora i po prostu nie mogę go przejść, ginę cały czas. Dramat. :)   Chyba wrócę do Wieśka 3. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #493 dnia: Marca 10, 2019, 19:49:45 »
Czasu na czytanie książek za bardzo nie mam, to sobie audiobooki słucham o Wiedźminie.
To wróciłem po dwóch latach do Wieśka 3... W zasadzie niemal sam początek przygody w podstawce.
Tutaj muszę docenić możliwość zmiany poziomu trudności w grze. Zszedłem na najniższy i mogę grać tak, jak mi czas pozwala. Nie muszę wnikać w eliksiry, oleje, itd. Mogę grać dla przyjemności te cztery godzinki w weekend i wrócić za tydzień do dalszego poznawania różnych ciekawych questów. :)
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2019, 20:08:53 wysłana przez KosiMazaki »
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #494 dnia: Marca 11, 2019, 09:39:20 »
 Lameriada, część dalsza. Po nastu próbach, ze względu na to, że W2 nie ma konsoli jak W3 i komend typu kill-them-all, zaciągnąłem z sieci save game'a tuż po przejściu potwora i gram dalej. Ech!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.