Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108370 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #540 dnia: Listopada 23, 2022, 20:01:38 »
No nie wiem, może dawno nie grałem i stąd nie pamiętam, ale ja tam wielu różnic nie widzę ;): https://youtu.be/nBT2SP21f3Q.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #541 dnia: Listopada 23, 2022, 22:09:22 »
Dla mnie to chyba będzie dobra okazja by wrócić na szlak. Tym bardziej, że drugiego rozszerzenia nigdy nie ukończyłem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #542 dnia: Grudnia 12, 2022, 11:18:25 »
Wiedźmin 3: Dziki Gon - Edycja Kompletna w wersji na konsole PlayStation 5 i Xbox Series X|S oraz komputery PC nowej generacji ukaże się 14 grudnia 2022 :).

Podobno o 1:00 naszego czasu. Coś sobie ubzdurałem, że dziś ta premiera... . Zatem czekamy do 14 ;).

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #543 dnia: Grudnia 12, 2022, 11:26:23 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #544 dnia: Grudnia 12, 2022, 12:39:04 »
O, nie spodziewałem się. Chyba z tej okazji zacznę od początku, do czego się przymierzam od dłuższego czasu (gdzieś pod koniec już Krew i Wino jestem, ale od roku nie mogę zakończyć tematu)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2022, 14:15:11 wysłana przez YoYo »
Dawniej Qbeesh.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #545 dnia: Grudnia 12, 2022, 20:03:56 »
O, nie spodziewałem się. Chyba z tej okazji zacznę od początku, do czego się przymierzam od dłuższego czasu (gdzieś pod koniec już Krew i Wino jestem, ale od roku nie mogę zakończyć tematu)

To chyba dobra okazja, a i NDA zdjęli, chociaż tutaj nie wiem po co jest jakieś NDA ;): https://www.ppe.pl/recenzje/310320/wiedzmin-3-dziki-gon-edycja-kompletna-recenzja-gry-geralt-rozpycha-sie-na-next-genach.html.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #546 dnia: Grudnia 14, 2022, 10:58:50 »
Jak można było się spodziewać, na 2070 ray tracing można sobie w pupę wsadzić :).
Dawniej Qbeesh.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #547 dnia: Grudnia 14, 2022, 11:16:38 »
U mnie w ogóle gra po tym patchu w ogóle się nie uruchamia.

A poza tym masa narzekań w internecie na niestabilność, spadki wydajności, przycięcia itp.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #548 dnia: Grudnia 14, 2022, 14:48:43 »
Warto poczekać na patche do mega patcha :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #549 dnia: Grudnia 14, 2022, 15:14:43 »
Ale że co? Że na tych samych ustawieniach co kiedyś działa gorzej? Zaraz zaraz. Ja rozumiem, że jak ktoś nie zmieniał kompa od 2015 roku i ma te same ustawienia to ma dalej tak samo / b.podobnie, ale z tego co słychać jest gorzej https://www.ppe.pl/news/310451/wiedzmin-3-ze-znaczacymi-problemami-na-pc-gracze-probuja-ominac-next-genowa-aktualizacje-to-naprawde-zart.html :032:. Chyba CDR znów zaliczy mema, chociaż to inna sytuacja niż z CP77.
Czy nie powinno być tak, że tylko nowe opcje dają większe obciążenie, a jak ktoś z nich nie korzysta, to ma tak jak miał? :P

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #550 dnia: Grudnia 14, 2022, 16:47:53 »
Znaczy u mnie działa dobrze i wygląda. Pod warunkiem, że RT na off :D. Natomiast teraz mi się wykrzacza jak próbuje włączyć RT (za pierwszym razem działało), ale mam podejrzenie, że tak się dzieje, jak się włączy RT i jakieś inne wygładzanie niż DLSS, ustawienia dają taką opcję. Tak czy inaczej gra wygląda nadal bardzo dobrze, nawet bez RT. Od przyszłego tygodnia zaczynam od nowa :D
Dawniej Qbeesh.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #551 dnia: Grudnia 14, 2022, 22:53:49 »
Ale gniota puścili, RT działał, teraz mi wywala po załadowaniu nawet od razu. Czy oni wyciągnęli jakieś wnioski wcześniej na kolejną "premierę"?

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #552 dnia: Grudnia 14, 2022, 23:30:19 »
Jeśli masz jakieś mody to lepiej zacząć od czystej instalki. Mnie po wgraniu patcha nawet bez żadnych dodatków gra nie chciała ruszyć.

Pogrzebałem trochę w ustawieniach i da się to wszystko ogarnąć, żeby działało płynnie, choć kilka premierowych baboli na pewno jest. Wgrałem na próbę kilka starych save'ów, wróciły wspomnienia, ta muzyka, widoki, postacie. Ech, aż chciałoby się zagrać jeszcze raz. Może za kilka lat... :D

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #553 dnia: Grudnia 14, 2022, 23:33:44 »
A ja mam odpowiedź informatyka:
"Dziwne, u mnie działa"
2k w RT Ultra mam w miarę stałe 60 klatek, wyciąłem tylko wszystkie blure.
Może coś z zapisami gier? Jest komunikat, że gra nie wspiera starych zapisów z poprzednich wersji gry. U mnie jednak załadowała się stara przygoda z listopada 2021.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #554 dnia: Grudnia 15, 2022, 18:12:50 »
Kruca bomba, niepotrzebnie aktualizowałem. Raz przebrnąłem nawet przez pierwszą scenkę pod drzewem, ale później nawet nie próbuje się wyświetlać. Oczywiście trzeba było zrobić czystą instalację. Fakt, komp ma 10 lat, a grafika tylko 5, ale poprzednia wersja śmigała z najwyższymi detalami aż miło. Cóż, chyba rozegram jeszcze raz pierwsze dwie części i spróbuję dociągnąć do trójki jedną postać.