Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #585 dnia: Grudnia 15, 2024, 01:21:39 »
Ale to są bzdury kompletne. Ciri nie przezżła nigdy prób traw, nie ma mutacji, wiec po cholere pije eliksir ?? I jak do cholery zmieniaja jej sie oczy... Pozatym rzuca znak, po co? Ona jest źródłem i może czarować a nie rzucac bezsensowne znaki... Strasznie mnie to zabolało :/

Czemu bzdury? A skąd wiesz, że nie przejdzie próby w czwórce bo ja mam inne informacje:

„Kochani, jeśli zastanawiacie się, w jaki sposób Ciri mogła znaleźć się na wiedźmińskiej ścieżce, to opowie o tym właśnie fabuła Wiedźmina 4. […]”
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #586 dnia: Grudnia 15, 2024, 11:52:41 »
Bo próby mogły przejść tylko dzieci do pewnego wieku. No ale oczywiście można w fabule każdą głupotę usprawiedliwić. Znaleźć się na "wiedźmińskiej ścieżce" a przejść mutacje to dla mnie dwie różne sprawy.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #587 dnia: Grudnia 15, 2024, 12:09:03 »
Bo próby mogły przejść tylko dzieci do pewnego wieku. No ale oczywiście można w fabule każdą głupotę usprawiedliwić. Znaleźć się na "wiedźmińskiej ścieżce" a przejść mutacje to dla mnie dwie różne sprawy.

Przecież nie ma nigdzie podanego wieku, poza tym, że "młodzi chłopcy" i mogło się różnić w zależności od ich przygotowania. Poza tym pójdźmy dalej - mowa o młodych chłopcach, ale nie młodych dziewczynach (w Dziki Gon Ciri ma około 20 lat). Możemy założyć, że inna płeć może mieć nawet inne wymogi wiekowe, których wcześniej nie wypróbowano, czyż nie? Tym bardziej "źródło", które może się okazać, że nic nie ogranicza. No i podstawa. Nie wiem po co czepiać się takich spraw i rozliczać CDP z każdej takiej bzdury. Gra nie ma być kopią książki i wydarzeń i nigdy taką nie miała być co jest chyba oczywiste dla każdego. Ma tylko rozszerzać tę fabułę i korzystać z uniwersum. Tak jest zresztą w zasadzie z 99% gier opartych na czymś. Mam wrażenie, że wchodzimy w etap czepialstwa dla czepialstwa i nic poza tym :). Idąc tą ścieżką, to powinno się zbanować pomysł CDP w 2007 roku, kiedy też dorobiono masę spraw do W1. Nie idźmy tą drogą bo to bicie piany o nic.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #588 dnia: Grudnia 15, 2024, 13:57:42 »
Ktoś tu chyba książek nie czytał, bo gdyby czytał to by pamiętał rozmowę Geralta z królową Calanthe gdy ten pierwszy przybył zobaczyć "dziecko niespodziankę".
W rozmowie owej królowa wypytuje wiedźmina o próby traw i czy Ciri też będzie musiała ją przejść, a ten wówczas odpowiada jej, że mówi się, że dziecko niespodzianka żadnych prób nie potrzebuje.
Piszę z pamięci, ale fabuła książki pozwala REDom wyjaśnić dlaczego Ciri korzysta w eliksirów.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #589 dnia: Grudnia 15, 2024, 14:42:54 »
a ten wówczas odpowiada jej, że mówi się, że dziecko niespodzianka żadnych prób nie potrzebuje.

O, no proszę :). Czyli mogli pociągnąć w takim razie ten wątek i bez naginania fabuły.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #590 dnia: Grudnia 15, 2024, 14:45:23 »
Ktoś tu chyba książek nie czytał, bo gdyby czytał to by pamiętał rozmowę Geralta z królową Calanthe gdy ten pierwszy przybył zobaczyć "dziecko niespodziankę".
W rozmowie owej królowa wypytuje wiedźmina o próby traw i czy Ciri też będzie musiała ją przejść, a ten wówczas odpowiada jej, że mówi się, że dziecko niespodzianka żadnych prób nie potrzebuje.
Piszę z pamięci, ale fabuła książki pozwala REDom wyjaśnić dlaczego Ciri korzysta w eliksirów.

Tak. mMasz rację nie czytałem książki ani razu.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2024, 19:28:55 wysłana przez YoYo »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #591 dnia: Grudnia 16, 2024, 08:20:04 »
Bez szału ten trailer. Nawet im się nie chciało dopasować ruchu ust do polskiej wersji. Trochę mi brakuje takiego swojskiego klimatu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #592 dnia: Grudnia 16, 2024, 12:57:08 »
Ciri podróżuje w czasie i przestrzeni, a wy macie problem z mutagenami... Przeniosła się w przyszłość i jej wszczepili taką nanotechnologię, że wszytko teraz wypije! :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #593 dnia: Grudnia 16, 2024, 13:13:47 »
Tak jest, a dodatkowo otrzymała pewnie nano pamcerz z Crysis`a  :evil:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #594 dnia: Grudnia 16, 2024, 14:24:25 »
Dla mnie zapowiedź W4 to świetny news. Bylebym dożył release'a, tylko to mnie martwi, a nie tam próby traw Ciri. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #595 dnia: Grudnia 16, 2024, 17:41:18 »
Dla mnie zapowiedź W4 to świetny news. Bylebym dożył release'a, tylko to mnie martwi, a nie tam próby traw Ciri. :)

Na spokojnie. Daty nie ma, ale jakoś ostatnio czytałem, że kampanię marketingową chcą zacząć na rok przed wydaniem. Jest więc światełko w tunelu na XII 2025. Zleci jak z kuszy strzelił ;).

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #596 dnia: Grudnia 16, 2024, 18:47:07 »
Bez szału ten trailer. Nawet im się nie chciało dopasować ruchu ust do polskiej wersji. Trochę mi brakuje takiego swojskiego klimatu.

Też na to zwróciłem uwagę i mi się to nie podobało, ale podejrzewam, że ten trailer powstał w wersji ENG i potem szedł już na inne języki. Dziś co ciekawe powszechne jest oprogramowanie dopasowujące ruchy ust w grach do danego języka wśród deweloperów, czyżby z tego nie skorzystano, czy też tak jak piszę? Powstała jedna wersja trailera (co jest możliwe), którą przetłumaczono, a w grze już będzie okej.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #597 dnia: Grudnia 16, 2024, 19:12:19 »
Też na to zwróciłem uwagę i mi się to nie podobało, ale podejrzewam, że ten trailer powstał w wersji ENG i potem szedł już na inne języki.
Trailer został prerenderowany na zmodyfikowanym silniku UE5. Wyrenderowali go raz i później tylko podkładali różne ścieżki językowe. Ot cała zagadka.
Redzi mają autorską technologię JALI, które synchronizuje mimikę do danego języka.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #598 dnia: Grudnia 16, 2024, 19:32:49 »
No właśnie o tym pisałem, więc na spokojnie. Wyjdzie to się zobaczy :).

I taka ciekawostka, wystarczył trailer W4, by sporo ludzi wróciło do W3: https://www.ppe.pl/news/359502/wiedzmin-3-znow-na-szczycie-tysiace-graczy-wraca-do-gry.html.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2024, 20:23:29 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #599 dnia: Grudnia 19, 2024, 12:41:04 »
O żesz, twoja twarz brzmi znajomo!

www.yoyosims.pl