Obejrzałem dziś trzy mecze, zatem ciąg dalszy rugbowej propagandy

...
Na początek taki film:
http://www.youtube.com/watch?v=L7d4I-HR6iwI dla porównania (nie wszystkie przedstawione zagrania są zgodne z przepisami

):
http://www.youtube.com/watch?v=i322wY8OH2QMoja zgryźliwość wobec piłki nożnej jest trochę dziwna, bardzo ją lubię i kibicuję Manchesterowi United od 1998 roku. Jednak chociażby ostatnia sytuacja z Henrym (zemsta sprawiedliwości za mecz Irlandii z Gruzją

) potwierdziła moją tezę o powtórkach wideo...
Wspominałem także o mentalności... Gdyby wszyscy piłkarze mieli ją taką jak Wayne Rooney, piłka nożna wyglądałaby inaczej. Przypominam sobie tylko jedną desperacką próbę nurkowania w jego wykonaniu, ale była tak nieporadna, że skończyła się żółtą kartką. Gra ostro, nieustępliwie, ale też z głową i nie przewraca się bez powodu.
A skąd taka niska pozycja piłki nożnej w moim rankingu? Cóż, nie opisałem sposobu klasyfikacji, zasadniczo brałem pod uwagę twardość i uczciwość gry oraz sędziowanie. Gdyby chodziło wyłącznie o moje osobiste doświadczenia, wyglądałby tak:
1. Rugby (żałuję, że nie mam aktualnie czasu na nic więcej niż trening elementów gry w wąskim gronie).
2. Piłka nożna (zwykle raz w tygodniu, w liceum było raz dziennie

).
Z sentymentu mógłbym dodać jeszcze hokej na lodzie, ale jego minusem jest brak warunków do rozwoju w Polsce. Ten brak lodowisk, a do tego słaba zima...
A teraz OT, chciałem zapytać jakie sporty Was interesują i jakie uprawiacie?
Jeśli chodzi o mnie, to poza wymienionymi lubię bieganie i kolarstwo szosowe, mam w nich trochę doświadczenia. Miło byłoby też dołożyć więcej pływania (może wtedy pomyślałbym o triathlonie) i siłowni. Ale jak znaleźć na to wszystko czas? Trzeba wybierać, a i tak najczęściej moim wyborem jest nauka... Także z tego powodu sporty lotnicze na razie pozostają u mnie w sferze marzeń.
Przepraszam, że pojechałem trochę obok tematu, ale kilka lat temu sportowe rozmowy toczyły się w temacie "Oddziaływanie ołowiu na skórę...", więc czuję się lekko usprawiedliwiony

...